LIVE

Κορωνοϊός

Σχολεία: Πώς θα μπουν τελικά οι «κάμερες» - Οι διευκρινίσεις του υπ. Παιδείας

MATHTES-SXOLIA-MASKES-KORONAIOS-ARTHROU

Θα γίνεται μόνο ζωντανή μετάδοση του μαθήματος και όχι καταγραφή και αποθήκευση ξεκαθαρίζει το υπ. Παιδείας - Απαντήσεις σήμερα από Κεραμέως στη Βουλή - Στη 1 συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Με το βλέμμα στραμμένο στο τι θα κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα που επιστρέφουν και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους στα σχολεία, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές της Γ΄ Λυκείου έχουν επιστρέψει ήδη στα θρανία. Στην ουσία και η χθεσινή ημέρα ήταν η πρώτη ημέρα για την υπόλοιπη μισή τάξη, καθώς οι μισοί μαθητές μίας τάξης πήγαν σχολείο για πρώτη φορά τη Δευτέρα και οι υπόλοιποι μισοί χθες, Τρίτη.

Οι μαθητές πάντως φαίνεται ότι τηρούν με ευλάβεια τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ενώ οι πρώτες ημέρες ήταν αφιερωμένες στην ενημέρωση για την «Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας μετά το διάστημα παραμονής στο σπίτι» από ειδικό έντυπο της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ Σίσσυς Χατζηχρήστου. Τα ποσοστά μαθητών που επιστρέφουν στα σχολεία είναι μεγαλύτερα σε περιοχές όπως τα Δωδεκάνησα, κυρίως στα μικρότερα νησιά, και στην Ευρυτανία που δεν έχουν θέμα με μεγάλη διασπορά της νόσου.

Σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντά στη Βουλή για την εικόνα στα σχολεία μετά την επαναλειτουργία τους μετά από επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου. Η υπουργός Παιδείας αναμένεται να δώσει στοιχεία για την επαναφορά των μαθητών στα σχολεία αλλά και τα μέτρα υγιεινής που έχουν ληφθεί.

Την ίδια ώρα για σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί και εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή το θέμα της καταγραφής των μαθημάτων με κάμερες και διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Υπ. Παιδείας: Οχτώ ερωτήσεις-απαντήσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τις αίθουσες των σχολείων αλλά υπό προϋποθέσεις

Οκτώ ερωτήσεις- απαντήσεις για την διάταξη για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ετοίμασε το υπουργείο Παιδείας, παράλληλα η Νίκη Κεραμέως, σχετικά με αφορμή την ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά την εκστρατεία παραπληροφόρησης και τη δίκη προθέσεων, με τη σημερινή της ανακοίνωση η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποσαφήνισε ότι είναι καταρχήν νόμιμος ο σκοπός της ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στην πρόσφατη ρύθμιση, ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε συμβουλευθεί την Αρχή πριν τη διαμόρφωση της ρύθμισης και ενσωμάτωσε συγκεκριμένες προτάσεις της».

Με Υπουργική Απόφαση θα οριστούν, μεταξύ άλλων, οι λεπτομέρειες της εφαρμογής της διάταξης, καθώς και μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων, λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων πρωτίστως μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τυχόν άλλων ενδιαφερομένων.

1. Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση;

Προβλέπει εκτενέστερο θεσμικό πλαίσιο για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ιδιαίτερα, δε, τώρα που προχωρούμε σε σταδιακή επαναλειτουργία σχολείων, με δυνατότητα για κάποιους μαθητές να απουσιάζουν για συγκεκριμένους λόγους. Ειδικότερα:

• Προβλέπεται, όπως είχε αναγγελθεί, η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου (όπως αυτή που βιώνουμε τώρα λόγω του κορωνοϊού COVID-19)
• Επιπλέον, προβλέπεται, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών).

Ως εξαιρετική διάταξη, η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θεσπίστηκε και στη χώρα μας, ώστε να μετριαστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις σε περιπτώσεις υγειονομικής κρίσης ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

2. Εκτός από τις γενικές ρυθμίσεις για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση όταν προβλέπεται έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός, η ρύθμιση προβλέπει και τη δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές με φυσική παρουσία και εξ αποστάσεως σε ειδικές περιστάσεις. Γιατί εισάγετε αυτή τη συγκεκριμένη ρύθμιση;

Η ταυτόχρονη διδασκαλία σε μαθητές, που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε άλλους που απουσιάζουν και συμμετέχουν εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης προβλέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις επιδημικών νόσων. Ακριβώς την ανάγκη αυτή βιώνουμε τώρα κατά τη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων.

Μέριμνα του Υπουργείου είναι να μην μείνει κανείς μαθητής πίσω, να μην αποκοπούν δηλαδή από την εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές εκείνοι που πρέπει να παραμείνουν σπίτι. Να μην τιμωρηθούν, επειδή προστατεύουν την υγεία τη δική τους, των οικογενειών τους, του κοινωνικού συνόλου, παραμένοντας εκτός σχολικής αίθουσας, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών. Χωρίς την επιλογή της ζωντανής μετάδοσης, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μπορεί να μείνουν μήνες αποκομμένοι από κάθε μαθησιακή διαδικασία.

3. Όταν η Πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μείνουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας, είναι και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνήσει για την πρόσβαση των μαθητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως. Υποκαθίσταται η δια ζώσης διδασκαλία;

Ασφαλώς και όχι. Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ανάγκης σε έκτακτες περιπτώσεις, ώστε να μην αποξενωθούν οι μαθητές από τη μαθησιακή διαδικασία για το διάστημα κατά το οποίο επικρατούν οι ανωτέρω έκτακτες συνθήκες.

4. Προβλέπεται βιντεοσκόπηση του μαθήματος μέσα από την τάξη;

Όχι. Η διάταξη προβλέπει ότι στις περιπτώσεις αυτές επιδημικής νόσου, όπως αυτή που βιώνουμε – επιτρέπεται μόνο η ζωντανή μετάδοση ήχου και εικόνας σε πραγματικό χρόνο, για όσο διαρκεί η διδασκαλία, με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές. Απαγορεύεται ρητά η καταγραφή και η αποθήκευση του παραδιδόμενου μαθήματος.

5. Θα εγκατασταθούν κάμερες στις τάξεις και θα γίνεται καταγραφή;

Όχι. Καμία εγκατάσταση κάμερας δεν θα γίνει στις τάξεις. Θα χρησιμοποιείται απλός φορητός ηλεκτρονικός εξοπλισμός, όπως αυτός που χρησιμοποιούνταν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δηλαδή υπολογιστής, τάμπλετ, κινητό, όποια συσκευή διατίθεται, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύνδεσης του εκπαιδευτικού με τους μαθητές του για το συγκεκριμένο σκοπό. Οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και μέσω σταθερού τηλεφώνου, με αστική χρέωση.

6. Μπορεί να συνδεθεί ψηφιακά οποιοσδήποτε με τη φυσική τάξη;

Όχι, ο σύνδεσμος μέσω του οποίου συνδέονται οι μαθητές που μένουν σπίτι για λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας δίδεται αποκλειστικά σε αυτούς από τον εκπαιδευτικό. Προ της σύνδεσης των εν λόγω μαθητών με την τάξη, ο εκπαιδευτικός πρέπει πρώτα να τους επιτρέψει την είσοδο στην πλατφόρμα. Ο εκπαιδευτικός έχει τον πλήρη έλεγχο των εισερχόμενων συμμετεχόντων και όλης της διαδικασίας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

7. Τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων των μαθητών;

Για τη διασφάλιση της προστασίας τυχόν προσωπικών δεδομένων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα. Η διάταξη διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ενσωματώνει περισσότερες εγγυήσεις ακόμη και από αυτές που απαιτεί το ενωσιακό δίκαιο και η ελληνική νομοθεσία. Επιπλέον η λήψη θα εστιάζει μόνο στον πίνακα ή/και τον εκπαιδευτικό, και όχι στους μαθητές. Ο εκπαιδευτικός διατηρεί τη δυνατότητα σίγασης της φωνής μαθητή, ή ακόμα και διακοπής της μετάδοσης, εάν το κρίνει απαραίτητο.

8. Είναι υποχρεωτική η ταυτόχρονη μετάδοση του μαθήματος από την τάξη μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης στην περίπτωση της επιδημικής νόσου;

Η ρύθμιση προβλέπει τη δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τη χρήση τεχνολογίας για ταυτόχρονη μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό. Όπως προαναφέρθηκε, η ταυτόχρονη διδασκαλία σε μαθητές, που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε άλλους που απουσιάζουν και συμμετέχουν εξ αποστάσεως, προβλέπεται μόνο ως δυνατότητα και μόνο σε περίπτωση επιδημικής νόσου.

Τι ισχύει για τους απουσίες

Η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας όπως προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Στην ειδική φόρμα αποτύπωσης απουσιών καταχωρίζεται καθημερινά το σύνολο των μαθητών/τριών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τάξη (αριθμητικό σύνολο μαθητών/τριών και όχι των ωρών απουσίας).

Η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας. Στη νέα φόρμα απουσιών καταχωρίζονται όλες οι ημερήσιες απουσίες, ασχέτως αιτιολογίας. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες που δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών, καταχωρίζονται στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, με αιτιολογία: «λόγω εποχικής γρίπης/covid-19».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για τις απουσίες:

Οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου 2020 για την Γ ́ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α ́ και Β ́ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιε- χομένου (ΦΕΚ Α ́ 64) και την υπ ́αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/ οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β ́928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

Στις δηλώσεις αυτές θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει: «το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19» ή «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Χρυσοχοΐδης πλησιάζει τους δολοφόνους της Marfin

Τα «μαύρα μεσάνυχτα» των επιστημόνων - Εννέα ερωτήματα χωρίς απάντηση

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: DNA Ξυλούρη-Καλομοίρη στα όπλα και στους κάλυκες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Όσοι διδάσκουν το μάθημα τους σωστά δεν έχουν να φοβηθούν καμία κάμερα.

Είναι αυτονόητο να μην υπάρχει κάμερα στις σχολικές αίθουσες. Όταν όμως προβάλλεται το μάθημα μέσω webex, οι δικαιολογημένα απόντες μαθητές θα παρακολουθούν την παράδοση απο το σπίτι τούς και οι παρόντες στο σχολείο θα βλέπουν και θα ακούν τα ίδια μέσω βιντεοπροβολέα...που το παράξενο, εξάλλου για μένα θα ηταν ιδιαίτερη τιμή να επιβάλλεται η διδασκαλία μου δημόσια. Αν δεν ήμουν άξιος διδασκαλίας, ίσως αντιδρούσα και εγώ...

Μάρα

Όταν φοβόμαστε με τόσα και τέτοια διεκρινιστικα μέτρα κάτι κρύβουμε ή τελικά αμφισβητουμε απλά και μόνο για να γίνεται μπλα μπλα. Μόνο πίσω μας πηγαίνουν οι κομματικές (γιατί τέτοιες είναι) κόντρες. Γι αυτό και τίποτε δεν μπορεί να πάει μπροστά. Επίπεδο "παντόφλα".

Ελλην

Ανοησιες στο τετραγωνο. Τα γυμνασια και λυκεια ανοιγουν για 9μερες μαθημα τοσο ειναι αφου επαναλαμβανεται δυο μερες. Αν τα παιδια απο το σπιτι με την καμερα συμμετεχουν και μαθαινουν το ιδιο με τα παιδια στην ταξη γιατι δεν τα αφηναν ολα στο σπιτι και μονο ο καθηγητης να κανει μαθημα με καμερα για να κανει πειραματα μεταδοσης του ιου η κυβερνηση; επισης δεν ειναι υποχρεωτικη αλλα εχει το δικαιωμα για προστασια της υγειας του ο καθηγητης ή και μαθητες να φορουν μασκα πως ακριβως θα μιλανε μεσα στην ταξη με μασκα;

"εκπαιδευτικός" υποτίθεται

Τους ενοχλεί που θα βλέπουμε το μάθημα που δεν κάνουν????? Οι γονείς γιατί δεν έκαναν παράπονα που η κάμερα μπήκε μέσα στα σπίτια τους κ το πρόσωπο του παιδιού στο διαδίκτυο??? Ας τους αξιολογήσει επιτέλους...... Οι μισοί ίσως κ περισσότεροι από τους μισους θα πάνε σπίτι τους. Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει αξιολόγηση κάθε μέρα, από τον πελάτη και από τον εργοδότη. Αυτός ο κλάδος μας έχει κουράσει απίστευτα πρώτα σαν μαθητές και τώρα σαν γονείς. Η δουλειά γίνεται στα φροντιστήρια, αυτοί απλά κάθονται κ πληρώνονται. Από πρώτη δημοτικου φροντιστήριο,είναι δυνατόν?? Όχι γιατί δεν μπορεί ο γονιός να διαβάσει το παιδί του αλλά γιατί δεν τους μαθαίνουν ΤΙΠΟΤΑ και ο γονιός δεν έχει τις "γνώσεις" του "εκπαιδευτικού" αλλά δουλεύει κ είναι γονιός όχι "εκπαιδευτικός". Έλεος!!!!

...

Να κλείσουν τα δημόσια σχολεία και να τα πάτε στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μάγκες. Θα λαμβάνετε την ίδια εκπαίδευση με την περίθαλψη που έλαβαν όλοι όσοι εμπιστεύονταν μέχρι τώρα την ιδιωτική υγεία. Διαχωρισμός των μαθητών ανάλογα με την οικονομική ισχύ και το πρεστίζ του μπαμπά, scalable ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όπου δεν θα συγχρωτίζονται το Χαλάνδρι με την Εκάλη για τον φόβο μετάδοσης ταξικού Covid 19. Πανίβλακες νεοέλληνες να ξέρατε γιατί σας προορίζουν... Υ.Γ Τα κορυφαία -ευρωπαικά- συστήματα Παιδείας(Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Γερμανία, Γαλλία) είναι σχεδόν κατ αποκλειστικότητα ΔΗΜΟΣΙΑ.

Στελλα

Πόση χολή πια ρε ζοντοβολο, ας σπουδάζες και εσύ και ας γινόσουν εκπαιδευτικος.Κάτι τέτοιοι σαν εσένα βγάζουν παιδιά μπουμπουκια, και μόνο που απαξιώνεις το λειτουργημα του εκπαιδευτικού καταλαβαινω τι είσαι. Λυπάμαι για το τι μηνύματα μεταδίδεις στα παιδιά σου, γενικά να μην σέβονται κανέναν υποθέτω και αναρωτιέμαι γιατί κανείς ιδιαίτερα από την α δημοτικου!!!

...

H Κεραμέως θα πάρει τον Μητσοτάκη μαζί της στον πάτο..

Ε

To Μισθό θέλουν μονο μωρέ...δώστε το μισθο όπως κανατε τόσα χρόνια...ποια είναι διαφορά δλδ? παλι φροντιστηρια κάναμε και πληρωνουμε απλά online!!!

ΜΜ

Δηλαδη βασικά δεν θέλουν να έχουν συγχρονη, webex/zoom για τα παιδάκια που δεν μπορούν να πάνε λογω πανδημίας. Ουτε κάμερες ούτε τις μπούρδες που γράφουν. Βασικά το μισθό θέλουν μόνο. Μητσοτάκη μην ξεχάσεις να διορίσεις τους 15,000 . Πολύ καλό timing. Eμεις θα πεινάσουμε και έσυ θα διορίζεις τέτοιους. Ευγε.

Μητερα

Βασικά οι άνθρωποι δεν θέλουν, ουτε σχολείο να πάνε, ούτε,ούτε σύγχρονη, θελουν να πληρωνωνται και να κάθονται. Απλό είναι. Aφού έτσι και αλλιώς εμεις φροντιστηρια πληρώνουμε!?! Έχουν να δουλέψουν από 10/3 μέχρι να βγει το εμβολιο θέλουν να καθονται.

ΑΣ

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς φοβάστε τόσο πολύ. Η οποία εικόνα καλή η κακή για τον εκπαιδευτικό που θα κάνει μάθημα, η για τα παιδιά όπου και αν είναι αυτά, υπάρχει ήδη. Δεν περιμένουν τώρα να το διαπιστώσουν. Αν ο Χ είναι μπουμπούνες, ο Ψ αριστος και Ω μέτριος είναι ήδη γνωστό σε όλους ( καθηγητές, γονείς, άλλους συμμαθητές), δεν θα κάτσει κανείς να ασχοληθεί τώρα στο τέλος. Επίσης και για τους καθηγητές όλοι έχουν διαμορφωμένη γνώμη από όλη τη χρόνια και δεν περιμένουν τώρα να τη διαμορφώσουν. Τέλος το να γίνει viral στο διαδίκτυο και να παρακολουθούν όλοι με φρίκη τον Γιαννάκη που έλυσε λάθος την εξίσωση μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο...

george

Δεν φοβόμαστε κάτι. Απλά πρέπει να καταλάβατε (οι εκτός σχολείου) οτι χάνεται ο αυθορμητισμός και η μαγεία, όταν ο καθηγητής και ο μαθητής παρακολουθείται απο μια κάμερα, την οποία μπορεί να παρακολουθεί οποιοσδήποτεκαλο/κακοπροαιρετος. Το μάθημα θα ειναι στεγνο και ανιαρο. Σκεφτείτε εσείς αν θέλατε να σας παρακολουθουν συνεχώς στη δουλειά σας.

Xarhs

..που τους ονομαζουν εκπ/κους! Νομιζα οτι ειμαι πανεπιστημιακος ...κ επιτυχων του ΑΣΕΠ.....ΒΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΑΝΔΡΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ..ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΟΝΟΜΑΖΩ ΜΟΧΘΗΡΟ ..Κ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης