Ισραηλινό drone ναυτικής επιτήρησης αποκτά η Ελλάδα

Ισραηλινό drone ναυτικής επιτήρησης αποκτά η Ελλάδα

H Ελλάδα θα μισθώσει με τη μορφή leasing το drone της Israel Aerospace Industries στη ναυτική του διαμόρφωση για 3 χρόνια με τη δυνατότητα αγοράς του συστήματος μετά το πέρας της περιόδου αυτής

Heron_3_825x515
Στη μίσθωση ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) τύπου Heron προχωρά η Ελλάδα στο πλαίσιο της στενότερης αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την αμυντική συμφωνία, που υπεγράφη ψηφιακά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας θα μισθώσει με τη μορφή leasing το drone της Israel Aerospace Industries στη ναυτική του διαμόρφωση για 3 χρόνια με τη δυνατότητα αγοράς του συστήματος μετά το πέρας της περιόδου αυτής.

Το αεροσκάφος Heron διαθέτει μεταξύ άλλων πλατφόρμες για λειτουργία τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, δορυφορικές επικοινωνίες, δυνατότητα θαλάσσιας επιτήρησης, και μπορεί να εκτελεί αποστολές σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων και ύψος 35.000 ποδών.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ - Ελλάδας κ. Σάμπυ Μιωνής δήλωσε στο protothema.gr: «Η πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ γίνεται όλο και στενότερη. Το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, αρωγός στην προσπάθεια της να διαφυλάξει τα σύνορα της και να ανορθώσει την οικονομία της».

«Οι εξαιρετικές σχέσεις ασφαλείας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας επεκτείνονται. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην επιλογή της Ελλάδας να εξοπλίσει τις δυνάμεις της με ένα ισραηλινό σύστημα, ειδικά την εποχή του κορωνοϊού» δήλωσε ο Yair Kulas, επικεφαλής του Οργανισμού Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα για περισσότερες συμφωνίες τόσο με την Ελλάδα όσο και με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα Καβασάκι σε Ιπποκράτειο και Αττικόν - Τι είναι και ποια τα συμπτώματα

«Αν είναι ποτέ δυνατόν!»: Τι έκανε τον Σωτήρη Τσιόδρα να απαντήσει έτσι

Σχολεία: Θα ανοίξουν με 15 μαθητές ανά τάξη, αποστάσεις 1,5 μέτρου και... μεμβράνη στους υπολογιστές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης