Άνιστον - Πιτ: Το σύνδρομο Brennifer και το μυστήριο της παλιάς ερωτικής φλόγας

Άνιστον - Πιτ: Το σύνδρομο Brennifer και το μυστήριο της παλιάς ερωτικής φλόγας

Ο Μπραντ, η Τζένιφερ και ένας έρωτας που όλοι θέλουν να δουν να αναθερμαίνεται ανάμεσά τους. Εκτός φυσικά από τους ίδιους...

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
GALAARTH
Θα έχουμε πάντα τους Brennifer, δηλαδή τον Μπραντ Πιτ και την Τζένιφερ Ανιστον, ως την ενσάρκωση, την εικόνα και την ομοίωση του τέλειου ζευγαριού. Προφανώς γιατί τα τελευταία 15 χρόνια, από την ημέρα δηλαδή που αποφάσισαν να χωρίσουν από τραπέζης και κλίνης, τηρούν απαρέγκλιτα το δόγμα από μακριά κι αγαπημένοι.

Μπορεί το 2000, όταν δηλαδή το φωτογενές πάλαι ποτέ ζευγάρι αντάλλασσε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης ενώπιον Θεού και ανθρώπων, πολλοί από τους σημερινούς «καταναλωτές» των ταινιών, των σειρών και του ξαναζεσταμένου οιονεί ειδυλλίου τους να ήταν αγέννητοι, ωστόσο αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει τον Τύπο να βουτά στη λούμπα της νοσταλγίας κάθε φορά που ο Μπραντ και η Τζένιφερ συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Εντάξει, ας είμαστε δίκαιοι. Η συγκυρία των βραβείων SAG, τα οποία απονέμει το Σωματείο των Αμερικανών Ηθοποιών, ήταν αρκετά σπάνια για να δικαιολογεί το trending topic που εξαπλώθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης προτού προλάβεις να πεις «Brennifer» - νεολογισμός των 00s που χρησιμοποιούνταν ευρέως από τον Τύπο για να περιγράψει το power couple της εποχής και φυσικά καταδικάστηκε να ζει στη σκιά του τουλάχιστον πιο εύηχου στ’ αυτιά Brangelina. Αμφότεροι δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν από την τελετή βράβευσης, αφού και οι δύο τιμήθηκαν από τους συναδέλφους τους. Ο Πιτ κατέκτησε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Ταραντίνο, ενώ η Ανιστον ούτε στο πιο τρελά όνειρά της δεν φανταζόταν ότι θα έφευγε με το αγαλματίδιο που έχει στο ένα χέρι τη μάσκα της κωμωδίας και στο άλλο τη μάσκα της τραγωδίας (πόσο ταιριαστό με το roller coaster της σχέσης της με τον πρώτο σύζυγό της) για τον ρόλο της στο «The Morning Show» της Apple TV+.
GettyImages-50833269

Ωστόσο κανείς τους δεν περίμενε ότι το -όχι τόσο- τυχαίο συναπάντημά τους στα παρασκήνια της τελετής θα διεκδικούσε δάφνες απόλυτου viral, θα δίχαζε τα κοινωνικά δίκτυα και θα επανέφερε στο προσκήνιο ένα ερώτημα που πιθανότατα ούτε οι ίδιοι μπορούν να απαντήσουν με επάρκεια: αν δηλαδή είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον.

Τη δυναμική των στιγμιοτύπων που η φωτογράφος του πρακτορείου Getty ομολόγησε ότι απαθανάτισε ευνοούμενη ξεδιάντροπα από την τύχη -στο Shrine Auditorium του Λος Αντζελες όπου έλαβε χώρα η απονομή υπήρχαν δύο backstage, οπότε η ίδια έπρεπε να μετακινείται από το ένα στο άλλο συνεχώς- μαρτυρά το γεγονός ότι επιστρατεύτηκαν ακόμα και ειδικοί επί της γλώσσας του σώματος ώστε η υφήλιος να καταλάβει εάν τελικά ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι υπάρχει η σπίθα της ερωτικής επιθυμίας. Τι είπε ο ειδικός; Oτι όσο και αν οι ίδιοι θέλουν να αποκρύψουν ή να απεμπολήσουν τα συναισθήματά τους, η κινησιολογία τους προδίδει την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί ο ένας στον άλλον.
GettyImages-50833324
Κλείσιμο

Μάλιστα, ειδικά για τον 56χρονο ηθοποιό ο Μάικ Κάρτερ, ειδικός σε θέματα γλώσσας του σώματος, υποστήριξε στην εκπομπή «This Morning» του βρετανικού δικτύου ITV ότι η απόφασή του να κρατά το βάρους πεντέμισι κιλών βραβείο σε οριζόντια θέση στη δεξιά πλευρά του σώματός του με το κεφάλι στραμμένο προς την Ανιστον γεννά μια αδιαμφισβήτητη φαλλική συμπαραδήλωση. Τώρα είναι αργά για δάκρυα Μπραντ, όμως, όπως θα έγραφε ο μέσος χρήστης του Twitter, του κοινωνικού δικτύου που, όπως δείχνει η πρόσφατη Ιστορία, στηρίζει τις απατημένες, τις ζωντοχήρες και τον συνδυασμό αυτών. Πάντως, σύμφωνα με τη φωτογράφο, ο Πιτ ήταν εκείνος που φώναζε «Ανιστον! Ανιστον!» (ναι, είναι το νέο «Στάσου! Μύγδαλα!») προκειμένου να προλάβει την ηθοποιό που αγόραζε αγρόν (Τυχαίο; Δεν νομίζω) και να τη συγχαρεί. Κανείς, πάντως, δεν σκέφτηκε ότι οι δύο ηθοποιοί εκείνο που εμπορεύονται κυρίως είναι η εικόνα τους. Και άρα γνωρίζουν άριστα να τη χειραγωγούν.
GettyImages-50823056

Η Ανιστον, για παράδειγμα, παρότι ως παλιά καραβάνα στη βιομηχανία του θεάματος γνώριζε ότι το ενσταντανέ της με τον Πιτ θα έδινε τροφή στο viral, αποφάσισε να το τερματίσει. Επιστρέφοντας από τα SAGA ανέβασε δύο φωτογραφίες στο Instagram: μία για να ενημερώσει τα 25 εκατομμύρια των followers της για τον οριζόντιο τρόπο με τον οποίο έφτασε στην απονομή ώστε να μην τσαλακώσει το κομψό Dior φόρεμά της και μία με το τι συνέβη αφότου επέστρεψε σπίτι της. Εβγαλε τα παπούτσια και το φόρεμά της, τα τοποθέτησε στρατηγικά πλάι στην μπανιέρα της, κότσαρε για το ξεκάρφωμα και το βραβείο και πάτησε upload. Η εικασία ότι ο Πιτ όχι απλώς τη συνόδευσε ως το κατώφλι της έπαυλής της αλλά το διάβηκε κιόλας κι εκείνος ήταν τελικά ο ηθικός αυτουργός της αφηρημένης φωτογραφικής σύνθεσης έβαλε σε υποψίες ακόμα και τους πιο αδιάφορους για την ιδιώτευση των δύο ηθοποιών.
Χαιρετισμός στα πλήθη πριν την προβολή του «Once Upon a Time... in Hollywood» στο Φεστιβάλ των Καννών
Χαιρετισμός στα πλήθη πριν την προβολή του «Once Upon a Time... in Hollywood» στο Φεστιβάλ των Καννών

Εννοείται ότι το θέμα μέσα σε λίγα 24ωρα εξόκειλε. Και η Ανιστον, η οποία παρότι το αρνείται φημολογείται ότι έχει συνάψει μια τρυφερή φιλία και κάτι παραπάνω με τον σκηνοθέτη Γουίλ Σπεκ, έσπευσε σε τηλεοπτική συνέντευξή της να τοποθετήσει τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας ότι η συγκολλητική ουσία ανάμεσα σε εκείνην και τον πρώην σύζυγό της δεν είναι άλλη από ένα κράμα άδολης αγάπης, ειλικρινούς εκτίμησης και αγνής φιλίας. Αλλά και πάλι ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για την αυθεντικότητα της τοποθέτησης; Πόσο μάλλον τώρα που ο ιός της νοσταλγίας και της αναπόλησης βρήκε εξασθενημένο το ανοσοποιητικό σύστημα των αμερικανικών media, τα οποία παρουσιάζουν σημάδια υποτροπής του συνδρόμου Brennifer. Για να καταλάβει κανείς τη μανία φτάνει να γνωρίζει ότι στις ΗΠΑ ήδη πωλούνται διαδικτυακά κούπες καφέ με τυπωμένο πάνω τους το περίφημο στιγμιότυπο από τα SAGA και τις ατάκες «You will always be my Jen» και «You will always be my Brad». Πάντως, η αλήθεια είναι ότι όσο συχνά και εάν αναμοχλεύεται το ενδεχόμενο επανασύνδεσης Πιτ και Ανιστον, ακόμα δεν έχει περάσει στη σφαίρα της γραφικότητας - αν και ομολογουμένως τη φλερτάρει. Πέρσι τέτοιες μέρες τα media μονοπώλησε η παρουσία του Πιτ στο πάρτυ των 50ών γενεθλίων της πρώην συζύγου του, όπου μάλιστα κατέφθασε σχεδόν ινκόγκνιτο, αλλά και το δώρο που λέγεται ότι της πρόσφερε.
2
Η φωτογράφος του Getty οµολόγησε ότι εξασφάλισε τις λήψεις που έκαναν τον γύρο του πλανήτη όντας ξεδιάντροπα ευνοημένη από την τύχη

Το σπίτι στο Μπέβερλι Χιλς όπου έζησαν τα καλύτερά τους χρόνια ως παντρεμένοι είχε εγγραφεί στη μνήμη της Ανιστον ως απωθημένο. Οταν το 2005 χώρισαν, αποφάσισαν να πουλήσουν την εστία τους, πράγμα που έκανε το διαζύγιο ακόμα πιο επώδυνο για εκείνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής. Ο Πιτ επανόρθωσε με τον καλύτερο τρόπο, καταβάλλοντας 80 εκατ. δολάρια, ώστε 14 χρόνια μετά να αγοράσει το σπίτι και να της το χαρίσει την ημέρα που έμπαινε στην έκτη δεκαετία της ζωής της. Εννοείται ότι εκεί που η ίδια είδε μια θεσπέσια επιχειρηματική ευκαιρία αλλά και έναν τρόπο να ακονίσει λίγο ακόμα το ταλέντο της στο interior design -βασική απασχόληση της Ανιστον διαχρονικά ήταν να ανακαινίζει κατοικίες, να ζει λίγο σε αυτές και τις μεταπουλά-, τα media είδαν νοσταλγία. Τω αυτώ συνέβη και με την είδηση ότι ο Πιτ ήταν ξανά καλεσμένος της Ανιστον, αυτή τη φορά στο pre-christmas πάρτυ που συνηθίζει να δίνει, λίγο πριν από την εκπνοή του 2019. Δεν χρειάζεται να έχεις εντρυφήσει στον Φρόιντ για να καταλάβεις ότι αυτό που ο Τύπος και οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων αναπολούν δεν είναι ο δεσμός δύο λαοφιλών διασημοτήτων. Ούτε φυσικά ψάχνουν όψιμη δικαίωση για την εγκατάλειψη της Ανιστον από τον Πιτ, ο οποίος είχε πλανευτεί από την Αντζελίνα Τζολί όσο ήταν ακόμα παντρεμένος. Είναι μάλλον η νοσταλγία για μια προ-social media εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί, την οποία θα κουβαλούν πιθανότατα διά βίου στους ώμους τους οι Brennifer.
3

Από την άλλη βέβαια ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για τον άνθρωπο που παραμένει ένας αστάθμητος παράγοντας - πόσο μάλλον όταν είναι διάσημος, ωραίος και ζάμπλουτος. Αλλωστε ζούμε πλέον σε έναν κόσμο όπου οι 50άρηδες συναγωνίζονται στα ίσια τους εφήβους σε σφρίγος, ζωτικότητα και λαιμαργία για ζωή. Αν, πάντως, ο Μπραντ και η Τζεν αποφασίσουν να ζήσουν ξανά μαζί ανασταίνοντας το brand Brennifer, εκτός από το συναισθηματικό, θα έχουν και οικονομικό όφελος: με έναν κομμωτή θα έχουν αμφότεροι εκτυφλωτικές ανταύγειες βρέξει χιονίσει

4
Ηταν μια έντονα συγκινησιακή βραδιά το δίχως άλλο

GETTY IMAGES / SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK