«San Domenico Palace»: Στο παλάτι του «White Lotus»

«San Domenico Palace»: Στο παλάτι του «White Lotus»

Κάναμε check-in στο ιστορικό resort της Ταορμίνα, εκεί όπου η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Γκρέτα Γκάρμπο αλλά και σημερινοί σταρ του ΗΒΟ έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους: άλλοτε απολαμβάνοντας τον καυτό ήλιο και άλλοτε με επικούς καβγάδες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
san-domenico-palace-m
Η Ταορμίνα, η μαγική πόλη της Σικελίας με το περίφημο αρχαίο ελληνικό θέατρο Teatro Αntico, αποτελεί ήδη από τη δεκαετία του ’50 πόλο έλξης για τους αστέρες της σκηνής, της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Ενα από τα πιο αγαπημένα τους στέκια και πολυφωτογραφημένα σημεία της περιοχής, το ιστορικό ξενοδοχείο «San Domenico Palace». Το άλλοτε μοναστήρι του 14ου αιώνα, το οποίο απέκτησε ξανά ζωή ως resort της διακεκριμένης αλυσίδας Four Seasons τον Ιούλιο του 2021, έχει φιλοξενήσει, μεταξύ αμέτρητων άλλων σταρ, τη Σοφία Λόρεν, την Οντρεϊ Χέπμπορν, τον Τρούμαν Καπότε και την Γκρέτα Γκάρμπο. Ο Λικ Μπεσόν γύρισε σκηνές από το «Απέραντο Γαλάζιο» εδώ, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα το επιλέγει για τη διαμονή του στη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ταορμίνα, ενώ το καστ και το συνεργείο της δημοφιλούς σειράς «White Lotus» έκαναν κατάληψη επί τρεις μήνες στις εγκαταστάσεις του κοσμοπολίτικου ξενοδοχείου για τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν που προβλήθηκε τον Οκτώβριο από το αμερικανικό δίκτυο HBO. Η σειρά, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία, συνέβαλε στην κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού στο καρτποσταλικό νησί της Ιταλίας, παρακολουθεί μια ομάδα upper class επισκεπτών που ξεκινούν για χαλαρές διακοπές στο ειδυλλιακό ξενοδοχείο, όμως στην πορεία τα υπαρξιακά τους προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια, με ανατρεπτικές συνέπειες. Ταυτόχρονα παρακολουθούμε το προσωπικό του ξενοδοχείου καθώς προσπαθεί να ευχαριστήσει τους κακομαθημένους πελάτες παραδίδοντας μαθήματα κοινωνικής ισότητας με απολαυστικές ερμηνείες.

san-domenico-palace-1
Η ονειρική θέα της Αίτνας από τη βεράντα και οι αριστοκρατικοί χώροι του ιστορικού resort είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που οι διάσημοι και μη βαθύπλουτοι επιλέγουν το «San Domenico Palace» για να ζήσουν τη δική τους dolce vita


Παρεμπιπτόντως, ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς ηθοποιούς, ο αξέχαστος για την ερμηνεία του στην ταινία «Il Postino» Μάσιμο Τροΐζι, είχε πει ειρωνικά κάποτε για την Ταορμίνα πως είχε μόνο ένα ελάττωμα: «Υπάρχουν ελάχιστοι φτωχοί εδώ». Και όντως, θα ήταν δύσκολο να βρεθεί ιδανικότερη τοποθεσία από το συγκεκριμένο «φιλέτο» της Σικελίας για να γραφτεί μια λαμπερή ιστορία γεμάτη διάσημους, βαθύπλουτους παραθεριστές. Οπως και οι επώνυμοι θαμώνες της, έτσι και η Ταορμίνα με θέα στο Ιόνιο πέλαγος και την Αίτνα μοιάζει με κινηματογραφικό πλατό σε σύγκριση με γειτονικούς οικισμούς του νησιού που αποτελούν από τις φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρώπη.

san-domenico-palace-2
san-domenico-palace-3


Επιστρέφοντας στο «White Lotus», και οι δύο σεζόν έχουν γυριστεί σε ξενοδοχεία της Four Seasons - η πρώτη σε resort της αλυσίδας στη Χαβάη.

«Οι παραγωγοί της σειράς είχαν επισκεφτεί γύρω στα 70 ξενοδοχεία πριν επιλέξουν το δικό μας. Το “San Domenico Palace” ήταν για εκείνους έρωτας με την πρώτη ματιά», αναφέρει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Σόνια Μποναμάσα. Και όντως, το μεσαιωνικό παλάτι Σαν Ντομένικο σε μαγεύει στη στιγμή με τη μεγαλοπρέπειά του.

san-domenico-palace-4
Κλείσιμο


Το πολυτελές θέρετρο κατασκευάστηκε αρχικά ως κατοικία για τον βαρόνο της Ταορμίνα, Νταμιάνο Ρόσο ντε Αλταβίλα. Μετά τον θάνατό του το 1430 το κτήμα, που ήταν το παλαιότερο και μεγαλύτερο της περιοχής, κληροδοτήθηκε προσωρινά στο θρησκευτικό Τάγμα των Δομινικανών και αξιοποιήθηκε ως μοναστήρι για περισσότερα από 400 χρόνια. Μέχρι που η ιδιοκτησία επέστρεψε στα χέρια ενός από τους απογόνους του βαρόνου, του πρίγκιπα Σεραμί, ο οποίος επέκτεινε το ακίνητο με μια μεγάλη πτέρυγα και το μετέτρεψε σε ένα αριστοκρατικό ξενοδοχείο για ευκατάστατους φιλοξενουμένους. Τα εγκαίνια έγιναν το 1896 και, σύμφωνα με τα αρχεία του ξενοδοχείου, ο Οσκαρ Γουάιλντ, ο Ντ. Χ. Λόρενς και ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ’ ήταν ανάμεσα στους πρώτους που έσπευσαν να κάνουν check-in. Σύντομα θα αναδεικνυόταν σε κορυφαίο προορισμό της Σικελίας. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και βομβαρδίστηκε, άνοιξε ξανά έχοντας στις λίστες των επισκεπτών του ονόματα από το βαρύ πυροβολικό του Χόλιγουντ, όπως οι Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ, οι οποίοι δημιούργησαν πρωτοφανή αναστάτωση ένα βράδυ του 1967, όταν σε ερωτικό καβγά τους η ηθοποιός έσπασε ένα μαντολίνο πάνω στο κεφάλι του συζύγου της. Σήμερα η συνήθης πελατεία δεν διαφέρει και πολύ από τους χαρακτήρες που απολαμβάνουμε στο βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα «White Lotus».

san-domenico-palace-5
san-domenico-palace-6


Οι νέοι εσωτερικοί χώροι, σχεδιασμένοι από τη Βαλεντίνα Πισάνι, συνδυάζουν υποδειγματικά το χθες με το σήμερα. Μαρμάρινες επιφάνειες, μεγάλοι καθρέφτες και μπρούτζινες λεπτομέρειες αναδεικνύονται από μια ουδέτερη χρωματική παλέτα. Οι σουίτες, πολλές από τις οποίες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, είναι χτισμένες στα κελιά που κάποτε στέγαζαν μοναχούς. Πολλά από τα δωμάτια βλέπουν στη θάλασσα και ορισμένα, όπως η τεράστια βασιλική σουίτα, διαθέτουν βεράντες με μικρές πισίνες με θέα στο λαξευμένο στον βράχο αρχαίο ελληνικό θέατρο της Ταορμίνα. Τα σαλόνια θυμίζουν μια απέραντη γκαλερί τέχνης, με αυθεντικά γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής και λιθοτεχνίες από τη συλλογή του Τάγματος των Δομινικανών. Οι αναπτυγμένοι, σύμφωνα με τα παραδοσιακά σικελικά πρότυπα, κήποι του εξακολουθούν να πλαισιώνουν τα τείχη, ενώ μια νέα πισίνα υπερχείλισης προσφέρει μια πιο γαλήνια εναλλακτική από τη δημοφιλή παραλία Ιζολα Μπέλα που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

san-domenico-palace-7


Το βράδυ η ονειρική βεράντα του εστιατορίου «Principe Cerami» είναι πάντα γεμάτη, με τον καταξιωμένο σεφ Μάσιμο Μαντάρο να σερβίρει παραδοσιακές σπεσιαλιτέ της Σικελίας, όπως χειροποίητα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και αραντσίνι. Οταν το ξενοδοχείο ανοίξει ξανά για τη σεζόν, τον ερχόμενο Μάρτιο, θα κάνει το ντεμπούτο του και ένα νέο spa που αντλεί έμπνευση από διαφορετικά έθνη (Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Αραβες, Νορμανδοί) που έκαναν τη Σικελία ένα από τα πιο συναρπαστικά χωνευτήρια πολιτισμών σε όλο τον κόσμο ◆

san-domenico-palace-8
Οι πολυτελείς σουίτες του με τα επιβλητικά έπιπλα και τα σημαντικά έργα τέχνης έχουν φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ: από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον (επάνω) μέχρι την Οντρεϊ Χέπμπορν (κάτω)
san-domenico-palace-9
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα