Τουρκία: Δεν αποτελεί επικίνδυνο απόβλητο η «γλίτσα» στον Μαρμαρά, λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος
Εξετάστηκαν 550 δείγματα από διαφορετικά σημεία και δεν έδειξαν πως η «γλίτσα» στη Θάλασσα του Μαρμαρά έχει τοξικές ιδιότητες είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Στις δηλώσεις που έκανε, ο Κουρούμ ξεκαθάρισε πως «στο πλαίσιο των αρχικών μας μελετών, έχουμε διαπιστώσει ότι η βλέννα του Μαρμαρά δεν αποτελεί κάποιο επικίνδυνο απόβλητο και δεν εμφανίζει τοξικές ιδιότητες. Όλα αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα».
Σύημφωνα με τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος «υπάρχει μια εθνική κινητοποίηση για το θέμα. Τα άτομα που εργάζονται στον τομέα είναι 1.550. Εκτελούμε τις εργασίες μας με 46 σκάφη και εξοπλισμό καθαρισμού. Συλλέξαμε συνολικά 2.684 κυβικά μέτρα βλέννας και 550 δείγματα από διαφορετικά σημεία. Στις έρευνες που διεξήχθησαν, διαπιστώσαμε ότι η βλέννα δεν είναι επικίνδυνο απόβλητο και δεν εμφανίζει τοξικές ιδιότητες».
Ο Υπουργός Κουρούμ συνέχισε: «Μπορώ εύκολα να πω ότι με αυτές τις μελέτες, η Θάλασσα του Μαρμαρά είναι πολύ πιο καθαρή σήμερα από ό, τι χθες ή πριν από μια εβδομάδα».
Και κατέληξε, λέγοντας πως η Θάλασσα του Μαρμαρά θα κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή μέχρι το τέλος του έτους.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Καθώς τα εργαλεία πολλαπλασιάζονται και η τεχνολογία διεισδύει σε κάθε επιχειρησιακή λειτουργία, η ανάγκη για ξεκάθαρη κατεύθυνση γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το ερώτημα όμως παραμένει ουσιαστικό: Ποιος μπορεί να συνδέσει το business με την Τεχνολογία στο επίπεδο των αποφάσεων;