Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να υπολογίσει τον αντίκτυπο των μέτρων στα πρωτογενή πλεονάσματα

moscovici1

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε πως «αξιολογούμε τα μέτρα στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας» - Σολτς για τις παροχές Τσίπρα: Να μην διαταραχθεί η πρόσβαση της χώρας στις αγορές

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα, άρα οι ελληνικές αρχές έχουν την πλήρη ευθύνη να παρουσιάσουν τις δικές τους αποφάσεις, αλλά πρέπει να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα μέτρα στα πρωτογενή πλεονάσματα», ήταν η απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Eurogroup σχετικά με τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σε φάση αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και το 2020, στο πλαίσιο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας», η οποία, όπως σημείωσε, «θα είναι έτοιμη εγκαίρως, όχι σήμερα». Πρόσθεσε δε πως «είμαστε σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και ο διάλογος πρέπει να βασιστεί στον δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων, στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή. Θεωρούμε ότι περισσότερη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντικά για τον ελληνικό λαό, ύστερα από πολλά χρόνια που υπέφερε».

Σολτς για τις παροχές Τσίπρα: Νομίζω πως όλοι στο τέλος θα είναι προσεκτικοί

Έμμεσο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να είναι προσεκτική, ώστε να μην διαταραχθεί η πρόσβαση της χώρας στις αγορές, έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Σολτς απάντησε: «Όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε ένα μεγάλο success story. Όλες οι χώρες που αντιμετώπιζαν προβλήματα έχουν επιστρέψει πια στις αγορές. Όλοι θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τα προβλήματα αναχρηματοδότησης των δραστηριοτήτων τους και νομίζω πως όλοι στο τέλος θα είναι προσεκτικοί».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

αρά ο Μητσοτάκης και τα ΜΜΕ του λένε ψέματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει για την υψηλή φορολογία στη μεσαία τάξη αλλά οι ξένοι τους οποίους προσκύνησε και τώρα γλείφει. Η νέα δημοκρατία δείχνει το δέντρο Σύριζα και δεν λέει το παραμικρό για το δάσος την πολιτική της ΕΕ που είναι κατά της μεσαίας τάξης και υπέρ των πλουσίων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης