Συνάντηση Τσακαλώτου - Σολτς στο Βερολίνο μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα

Συνάντηση Τσακαλώτου - Σολτς στο Βερολίνο μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα

Στο περιθώριο της συνόδου των σοσσιαλιστών υπουργών Οικονομικών

tsakalotos-aftodioikisi
Μια πρόγευση των αντιδράσεων που θα συναντήσει στο Eurogroup εκ μέρους των ευρωπαίων ομολόγων του το σχέδιο της κυβέρνησης για παροχές και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, πήρε χθες στο Βερολίνο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ο κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος ταξίδεψε στη Γερμανία προκειμένου να μετάσχει στην άτυπη σύνοδο των σοσιαλιστών υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (όπου καλείται και ας μην ανήκει η ελληνική κυβέρνηση στην ίδια ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα). Συμμετέχει κανονικά όμως –καθότι σοσιαλιστής αν και μέλος της κυβέρνησης Μέρκελ- ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Όλαφ Σολτς.

Συμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της συνόδου ο κύριος Τσακαλώτος θα είχε και ολιγόλεπτες συζητήσεις και επαφές με αρκετούς ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών αλλά και τον ίδιο τον Όλαφ Σολτς, που ασφαλώς δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν τον Έλληνα υπουργό για το περιεχόμενο των προχθεσινών εξαγγελιών Τσίπρα.

Αν και δεν έγινε γνωστό το κλίμα ή το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων, το αποτέλεσμα της «ζύμωσης» αυτής στην καρδιά τη Γερμανικής πρωτεύουσας αναμένεται να αποκαλυφθεί μετά τις ευρωεκλογές, στο Eurogroup της 13ης Ιουνίου, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι όλοι γενικώς στην Ευρώπη σκέφτονται μόνον τις εκλογές και θα προτιμούσαν να αποφύγουν εντάσεις στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του Μαΐου, δέκα μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες που θα κρίνουν πολλά για το μέλλον της ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης