Παγκόσμιος κίνδυνος για την Δημοκρατία αν οι κινεζικές εταιρίες κυριαρχήσουν, «προειδοποιεί» ο Σόρος

george-soros-pic

Από το βήμα του Νταβός ο δισεκατομμυριούχος Σόρος τα έβαλε με «το ισχυρότερο αυταρχικό καθεστώς στον κόσμο», όπως είπε

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος καταφέρθηκε εναντίον της Κίνας και προσωπικά του προέδρου της, του Σι Τζινπίνγκ, τον οποίο χαρακτήρισε τον «πιο επικίνδυνο εχθρό» των «ανοικτών και δημοκρατικών» κοινωνιών, κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά επιθετικής ομιλίας του στο Νταβός.

«Η Κίνα δεν είναι το μοναδικό αυταρχικό καθεστώς στον κόσμο, αλλά είναι αναμφίβολα το πλουσιότερο, το ισχυρότερο και το πιο ανεπτυγμένο ως προς την τεχνητή νοημοσύνη», επισήμανε στην ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια του δείπνου στο οποίο, όπως συνηθίζει, ήταν οικοδεσπότης ο Σόρος στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Αυτό κάνει τον Σι Τζινπίνγκ τον πιο επικίνδυνο εχθρό όσων πιστεύουν στις ελεύθερες κοινωνίες», συνέχισε ο Σόρος, με την ευκαιρία του ετήσιου ραντεβού στο γνωστό χιονοδρομικό θέρετρο των ελβετικών Άλπεων.

Οι ομάδες του πολύ γρήγορα διένειμαν αντίγραφα της ομιλίας του στα κινεζικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στο κείμενο, ο Σόρος τονίζει πως εναποθέτει τη «μεγαλύτερη ελπίδα» του στον κινεζικό λαό (*).

Για τον Σόρος, η προσπάθεια «κοινωνικού ελέγχου» με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στην οποία έχει αποδυθεί η Κίνα εγείρει «θανάσιμο κίνδυνο» για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

«Εάν οι εταιρείες της κυριαρχήσουν στην αγορά 5G», των δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς, που είναι απαραίτητα για τα αυτόνομα οχήματα και άλλα συνδεδεμένα αντικείμενα, «θα αποτελέσουν έναν απαράδεκτο κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια», υποστήριξε ο Σόρος.

Απευθυνόμενος σε κοινό δημοσιογράφων, οικονομολόγων και άλλων υψηλών προσκεκλημένων, ο Σόρος προέτρεψε ακόμη τις ΗΠΑ να «πατάξουν» τους κινεζικούς τεχνολογικούς ομίλους Huawei και ZTE.

«Ως την περασμένη χρονιά, θεωρούσα ακόμη ότι η Κίνα έπρεπε να ενσωματωθεί περισσότερο στους θεσμούς παγκόσμιας διακυβέρνησης, αλλά έκτοτε, η συμπεριφορά του Σι με έκανε να αλλάξω γνώμη», εξήγησε.

Δηλωμένος πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος, άλλοτε μεγάλος παίκτης των αγορών, γνωστός φιλάνθρωπος, αναγνώρισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί την Κίνα «στρατηγικό αντίπαλο», αλλά ακολουθεί «απλοϊκή» προσέγγιση.

Για τον Σόρος, μια αποτελεσματική πολιτική αντίδραση θα όφειλε να είναι «πολύ πιο πολυδιάστατη, λεπτομερής, πραγματιστική» και πρέπει να συμπεριλάβει μια απάντηση στο φιλόδοξο πρόγραμμα «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», τον νέο «δρόμο του μεταξιού» που δημιουργεί το Πεκίνο.

Ο Σόρος επικρίνει τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος διεξάγει διαπραγματεύσεις με την Κίνα για το εμπόριο, διότι θεωρεί πως θέλει να «κάνει παραχωρήσεις στην Κίνα και μετά να κηρύξει τη νίκη του, ενώ θα συνεχίζει τις επιθέσεις του εναντίον των συμμάχων των ΗΠΑ».

Ο δισεκατομμυριούχος θα προτιμούσε η Ουάσινγκτον να επικεντρώσει τις εμπορικές κυρώσεις στην Κίνα αντί να πλήττει τους συμμάχους της Ουάσινγκτον, ενώ προειδοποίησε εναντίον ενός νέου «ψυχρού πολέμου που θα μπορούσε να γίνει θερμός» ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.

Ο Σόρος πάντως είχε ένα βέλος στη φαρέτρα του και για τη Μόσχα: «Επικεντρώνομαι στην Κίνα, αλλά οι ελεύθερες κοινωνίες έχουν κι άλλους εχθρούς», συμπεριλαμβανομένης «της Ρωσίας του Πούτιν», είπε.

Για τον μαθητή του Καρλ Πόπερ, 88χρονο Εβραίο που γεννήθηκε την Ουγγαρία, από όπου έφυγε για να σωθεί από τους ναζιστικούς διωγμούς και το Ολοκαύτωμα, κι απέκτησε τρομερή φήμη στον διεθνή χρηματοοικονομικό κόσμο όταν εξαπέλυσε την κερδοσκοπική επίθεσή του εναντίον της στερλίνας το 1992, το πιο επικίνδυνο σενάριο θα ήταν οι «εχθροί» των «ελεύθερων κοινωνιών» να συνωμοτήσουν και να ανταλλάξουν μέσα για να «καταστείλουν ακόμη περισσότερο τους λαούς τους».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Αντον

Παναγιώτη είναι γνωστός ο τρόπος που γράφεις . Θέλω να σε ρωτήσω κάτι . Είσαι συγγραφέας ; Κι αν ναι το επώνυμο σου αρχίζει από Τ; Ρωτάω γιατί και το σχόλιο σου (που είναι ολοσωστο) μοιάζει συγγραφικά με τον αγαπημένο μου συγγραφέα . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

VVV

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ.... ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ?

Αδίκησε τον εαυτό του

Κυρίως την περίοδο των κερδοσκοπικων επιθέσεων στις οικονομίες. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πείσει για τις προθέσεις του. Το ενδιαφέρον του για τις ελευθερίες και τη δημοκρατία στην ανατολική Ευρώπη φάνηκε υποκριτικό.

Σόρος o υποχθόνιος

Έχει ισχυρή πληροφόρηση και πολιτική εμπλοκή πρωτοφανή για δισεκατομμυριούχο. Η πρώτη ιδιότητα της ισχυρής πληροφόρησης έφτιαξε την δεύτερη του δισεκατομμυριούχου. Πολύ υποχθόνιος και τα κίνητρα του δεν πρέπει να είναι προσωπικά. Κάτι μεγαλύτερο από πίσω καθοδηγεί τις κινήσεις του.

Συνωμοσιολόγος

Αν είχες δισεκατομμύρια, θα επένδυες σε χρηματοοικονομικά προϊόντα σε όλον τον κόσμο. Το ίδιο κάνει και ο Σόρος. Χωρίς ηθικά διλήμματα και αναστολές στο θέμα των χρημάτων και στις συνέπειες. Μέσα του τα έχει τακτοποιήσει περίφημα. Όλη του η ευαισθησία αρχίζει και τελειώνει με το πάθος του εναντίον των ολοκληρωτικών καθεστώτων, του κομμουνισμού και του φασισμού. Στην πράξη, όμως, είναι στυλοβάτης ενός εξίσου απάνθρωπου συστήματος, του ανήθικου καπιταλισμού. Τα άλλα που γράφεις είναι άνευ ουσίας.

Παναγιώτης

Οι δυτικές εταιρίες πάντα συνεργάζονται υπεργολαβικά με κινεζικές για αύξηση ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους, αυτές εκπαίδευσαν εταιρείες και εργαζόμενους, οπότε τα κινεζικά προϊόντα ειναι πλεον ανταγωνιστικότερα αφού αύξησαν την συνολική τους ποιότητα. Άρα, ειναι μονόδρομος πλεον για τους καταναλωτές.

Efstathios VITTA22

Πάντα αυτός που είναι η πηγή του κινδύνου κάνει λόγο για ανύπαρκτους κινδύνους που τους δημιουργεί!!! Σε έχουμε γραμμένο κανονικά!!!

Σιγά ρε μπάρμπα

Ίδρωσε το αυτί του Σόρος. Δεν έχετε καταλάβει πως ο Σόρος υπηρετεί το σύστημα και όχι το αντίστροφο;

Ανταίος

Μάλλον το πορτοφόλι σου κινδυνεύει και όχι πως σκας και πολύ για την δημοκρατία... Κερδοσκοπική επίθεση στην στερλίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ανεργία και μείωση του βιοτικού επιπέδου ενός λαού, και από την άλλη τον λέμε και φιλάνθρωπο!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moodys2

Νωρίτερα, με έκθεσή του, οι οίκος είχε φροντίσει να στείλει μήνυμα πως τα επίμονα «αγκάθια» της ελληνικής οικονομίας, από τις χαμηλές επενδύσεις και τις αρνητικές δημογραφικές τάσεις έως τους κινδύνους του τραπεζικού τομέα και το υπέρογκο χρέος, δεν αφήνουν προς το παρόν περιθώρια για σημαντικές αλλαγές στο αξιόχρεο

4