Νέες απώλειες για το πετρέλαιο

oil_pla

Στα 72,77 δολάρια το βαρέλι το Brent - Στα 63,53 δολάρια το βαρέλι το WTI

Πτώση κατέγραψε και στη σημερινή συνεδρίαση το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες του Οκτωβρίου 2018, εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη προσφορά και την ενδεχόμενη πτώση στη ζήτηση.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε άνω του 3% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση της τάξεως του -2,68% στα 63,53 δολ. ανά βαρέλι.

Τόσο το Brent όσο και το WTI ολοκλήρωσαν τον Οκτώβριο καταγράφοντας τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Ιούλιο του 2016, και συγκεκριμένα κατά -8,8% και κατά -10,9% αντίστοιχα.

Καθοριστικός παράγοντας για τη νέα πτώση στο πετρέλαιο ήταν η νέα αύξηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία ήταν η έκτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδος.

«Η ισχυρή άνοδος στα αποθέματα πετρελαίου είναι πιθανό να διατηρήσει τις καθοδικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου», σχολιάζουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της ANZ Research.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει διαπιστώσει πως υπάρχει επαρκής προμήθεια πετρελαίου και πετρελαιοειδών από τα υπόλοια κράτη πέραν του Ιράν, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία έλλειψης στην αγορά ενέργειας μόλις τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις.

Παράλληλα, τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο στην Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα για τον Οκτώβριο ήταν η ασθενέσθερη των τελευταίων δύο ετών, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Jeep-Wrangler

Ένας μήνας περίπου έχει μεσολαβήσει από τότε που η Jeep πέρασε στη δικαιοδοσία της FCA Greece στη χώρα μας. Oι ιδιοκτήτες της μάρκας μας εξέφρασαν τα παράπονά τους αναφέροντας πως δεν γνωρίζουν που θα απευθυνθούν για την τεχνική τους υποστήριξη. Εμείς ρωτήσαμε την ελληνική εισαγωγική για το θέμα και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα του ρεπορτάζ μας.

petrelaio_iran

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αίρει τις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, την εισαγωγή φθηνού ιρανικού πετρελαίου – Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι χώρεςθα βρεθούν αντιμέτωπες με βαριές αμερικανικές κυρώσεις 

1
4784267

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται έως τις 30 Μαϊου η προθεσμία αποπληρωμής των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες - Περιλαμβάνονται και οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης