Ενδείξεις σύγκλισης ΔΝΤ - Γερμανίας για το ελληνικό χρέος

Ενδείξεις σύγκλισης ΔΝΤ - Γερμανίας για το ελληνικό χρέος

Στην αποψινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, απόψε, στις Βρυξέλλες

erwgroup
Σε συνεδρίαση του EuroWorking Group, απόψε, στις Βρυξέλλες, μεταφέρθηκαν οι εντατικές προσπάθειες για να υπάρξει συγκλιση στο θέμα του χρέους

Δυο 24ωρα πριν το Eurogroup της Πέμπτης, το ΕWG εξετάζει τις λεπτομέρειες γύρω από την τεχνική συμφωνία (SLA) Τσακαλώτου - Τρόικας το περασμένο Σάββατο στο Χίλτον κι αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την επικύρωση της από τη συνεδρίαση των υπουργών της Ευρωζώνης.

Εν τω μεταξύ, όπως έγραψε το «ΘΕΜΑ» την Κυριακή, ο επικεφαλής του ευρωπαικού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν κάνει έναν ακόμα γύρω επαφών με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο κομίζοντας νέα συμβιβαστική πρόταση.Οι πληροφορίες που έρχονται το βράδυ της Τρίτης από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι υπάρχουν όντως ενδείξεις σύγκλισης ΔΝΤ- Γερμανίας.

Το Εurogroup της Πέμπτης θα είναι ασφαλώς το βαρόμετρο για τις εξελίξεις ενώ η τελική προσπάθεια έχει πλέον ημερομηνία λήξης το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.

Το «ΘΕΜΑ» είχε αναφέρει πριν από λίγες μέρες ότι «ένας αυτόματος μηχανισμός ελάφρυνσης του χρέους στον οποίο θα μπορεί να παρεμβαίνει το Eurogroup είναι η πρόταση του Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ. Αποτελεί τη φόρμουλα συμβιβασμού με τη Γερμανία και φέρνει πιο κοντά την είσοδο του Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα. Οεπικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ κατέβασε με έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής την πρόταση που μπορεί να βγάλει από τη δύσκολη θέση τη Γερμανία και να δώσει τέλος στη διαμάχη Βερολίνου - Ουάσινγκτον».

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης