«Μαραθώνιος» χωρίς αποτέλεσμα στο Χίλτον - Στη 1 η νέα συνάντηση

«Μαραθώνιος» χωρίς αποτέλεσμα στο Χίλτον - Στη 1 η νέα συνάντηση

Εκεί θα κριθούν όλα για αφορολόγητο, συντάξεις, «κόκκινα» δάνεια, λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές - «Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε συζητήσει. Οι δανειστές θα καθαρογράψουν ό,τι έχει συμφωνηθεί αλλά και όπου υπάρχει διαφωνία» δήλωσε τα ξημερώματα κυβερνητική πηγή

Στη 1 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών για τους νέους φόρους, τις συντάξεις, τα «κόκκινα» δάνεια και τη λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακής, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας οπότε και ολοκληρώθηκε ο «μαραθώνιος» που ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής.

«Δεν υπάρχει καμία ενότητα που να μην την έχουμε συζητήσει. Οι Θεσμοί θα καθαρογράψουν ό,τι έχει συμφωνηθεί αλλά και τα σημεία στα οποία παραμένει διαφωνία» ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Τελευταία συζητήθηκαν στον «μαραθώνιο» της Κυριακής τα ζητήματα των συμβασιούχων, της κινητικότητας και της αξιολόγησης στο Δημόσιο χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με την Όλγα Γεροβασίλη να δίνει το «παρών» στο Χίλτον. Όπως έλεγε κυβερνητική πηγή «οι δύο πλευρές ανταλλάσουν και συρράπτουν τα κείμενα της συμφωνίας».

Στόχος όλων πλέον είναι να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (staff level agreement) μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. 

Κυβερνητικές πηγές από τις 11 το βράδυ, θεωρούσαν δεδομένο ότι οι συνομιλίες θα χρειαστεί να συνεχιστούν και τη Δευτέρα διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι στόχος παραμένει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις στη διάρκεια των συνομιλιών της Δευτέρας.

Νωρίτερα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε τα εξής για τα ραντεβού που έγιναν το πρωί της Κυριακής:

–Συζητήσαμε για τις Κυριακές. Δεν θα ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές αλλά βάλαμε στο τραπέζι τις τουριστικές περιοχές και τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που στην Ελλάδα είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται η συμβιβαστική λύση συζητώντας δύο θέματα: την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου που θα οριστεί στα κείμενα (και που δεν αποκλείεται να αυξηθεί από τους τέσσερις στους πέντε μήνες, μέσα Μαΐου με μέσα Οκτωβρίου) και τον ορισμό της τουριστικής περιοχής. 

Ο ορισμός της τουριστικής περιοχής αφορά και την Αθήνα για παράδειγμα τις περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα όχι ωστόσο για παράδειγμα γειτονιές όπως η Νέα Σμύρνη. 

– Στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο ζήτημα της πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, το οποίο υπάρχει σε παλαιότερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, επιτεύχθηκε συμβιβασμός.

-Για τις αγορές προϊόντων μείνανε ένα με δύο πράγματα, τόνισε μεταξύ άλλων το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Ανοιχτή η συζήτηση για το υπερταμείο
Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ότι «κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλην ενός θέματος. Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το ΔΝΤ».

Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η συζήτηση αν και πήγε καλά, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα όπως επίσης μια εκκρεμότητα παραμένει και ως προς το Υπερταμείο. 

Το πρωί της Κυριακής εξετάστηκαν θέματα της αγοράς προϊόντων. Η διαπραγμάτευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την ομάδα της Ντέλια Βελκουλέσκου ολοκληρώθηκε περίπου στη μία το μεσημέρι. 

Μετά τις πρωινές συνομιλίες για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, τόσο το οικονομικό επιτελείο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου όσο και η αντιπροσωπεία των δανειστών αποτραβήχτηκαν σε διαφορετικούς χώρους του κεντρικού ξενοδοχείου και έκαναν ξεχωριστές συσκέψεις.

Όλοι θέλουν να κλείσει η συμφωνία
«Δεν βλέπω από καμιά πλευρά διάθεση καθυστέρησης» σχολίασε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. 

Πάντως όπως πληροφορείται το protothema.gr αγκάθι αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι και σήμερα παρά μόλις τέσσερα εξειδικευμένα funds που αναμένεται να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες. Το γεγονός αυτό οδήγησε το ΔΝΤ να αξιώσει αλλαγές στα κριτήρια αδειοδότησης και άλλους τρόπους προσέγγισης ενδιαφερομένων για να ανοίξει αυτή αγορά. 

Η διελκυστίνδα δημιουργεί πολιτικό θέμα στην κυβέρνηση γιατί η όποια τύχον χαλάρωση συμφωνηθεί στο πλαίσιο λειτουργίας και αδειοδότησης των εξειδικευμένων funds, θα μπορούσε να ερμηνευθεί πολιτικά ότι στρώνεται χάλι στους πιο σκληρούς παίκτες της αγοράς στον τομέα αυτό. ΣΧΟΛΙΑ (43)

Sakis

Ante na ta ypograpsei na teleionoume. Entsxei kstalavame agonistis, epanastatis alla mia psuxi pou einai na vgei...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΩΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 326 ΔΙΣ. ΠΑΣΟΚ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 180 ΔΙΣ Ν.Δ. ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ 140 ΔΙΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΩΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Α ΡΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΣΚΙΣΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΕΦΕΡΕΣ 2 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΣΥ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ.ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΑΡΑΞΑΤΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΜ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ

ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΜΑΤΙ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ . ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ

Μαυρογιαλούρος

"Στο πλεόνασμα κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων". Δήλωση Αλέξη Τσίπρα, 21 Μαρτίου 2014, Ιωάννινα.

Στα 4 !

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ , οι αναρχοάθλιοι ..... Θα τους πνίξει η οργή των συνταξιούχων και όλου του λαού !

Νίκοs

Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ που διαπραγματεύεται σκληρά για όλους τους απλούς Έλληνες. Αν ήταν άλλη κυβέρνηση θα είχε ψηφίσει ότι νάναι στα τέσσερα.

ΜΟΥΦΑ ΕΛΠΙΔΑ

ΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΕΧΤΕΙ ΟΛΑ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ HILTON...ΤΕΤΕΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΠΡΙΝ.....ΑΡΓΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ...ΓΙΑ ΣΑΝΟ ΦΑΓΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ.ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΕΡΕ ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΙΛΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.... ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ 950 ΕΚΑΤ ΜΕΤΡΑ ΣΥΡΙΖΑ 10 ΔΙΣ ΜΕΤΡΑ ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ..

οι φαρμακοποιοί

είναι άσχετοι με την ιατρική και το μόνο που τούς νοιάζει είναι να δώσουν το ακριβότερο φάρμακο ή αυτό που πήραν δύο σε ένα !!!

ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ

Οι αριστεροί, ουδεμία ανησυχία. Καλωσορίζουμε την επερχόμενη ήσυχη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αλέξη προχώρα, πούλα τα όλα, άλλαξε την χώρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΣ ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ. Α ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

staikouras01-mesa

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στα δύο εν εξελίξει μεγάλα project του Ελληνικού και της πώλησης του πακέτου μετοχών του «Ελ. Βενιζέλος», ενώ ενδιαφέρον εκφράστηκε από επενδυτές για τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτή των ΕΛΠΕ - Το 10ετές ξεπέρασε ήδη το «ψυχολογικό φράγμα» του 1,4% (1,36%), ενώ το 5ετές τείνει να πέσει κάτω από 0,7% (0,71%)

6
ktimatologio

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται στο να δώσει μια σιωπηρή παράταση σε κάποιες περιοχές που εκπνέει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων – Παράλληλα, σχεδιάζει να προχωρήσει στον καταλογισμό προστίμων