LIVE

Κορωνοϊός

Ολική εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών: Αύξηση μέχρι 223% στις εισφορές

Ολική εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών: Αύξηση μέχρι 223% στις εισφορές

Δείτε τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και τις εισφορές - Αναλυτικά παραδείγματα 

Με αύξηση έως και 223% των εισφορών τους προς τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ θα επιβαρυνθούν από 1.1.2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες με ετήσιο εισόδημα πάνω από 70.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του ασφαλιστικού, οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταβάλλουν, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης, ύψους 20% επί του μηνιαίου εισοδήματός τους, όπως αυτό καθορίζεται είτε με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα, από την ασκούμενη δραστηριότητά τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, είτε με βάση την καθαρή αξία των παρεχόμενων μηνιαίως ή σε άλλη τακτική χρονική βάση, υπηρεσιών του τρέχοντος έτους για το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης (άρθρο 53).

- Η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των ελεύθερων επαγγελματιών, των ανεξάρτητα απασχολούμενων, των κατ’επάγγελμα αγροτών καθώς και των λοιπών κατηγοριών των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές κλάδου σύνταξης υπολογίζονται κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 53 και 54, ορίζεται σε ποσοστό 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματός τους, (586 x 6,95% = 40,73 € min & 407,33 max μηνιαίως) όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 53, βαρύνει εξολοκλήρου τους ασφαλισμένους και κατανέμεται κατά ποσοστό 6,45% για παροχές σε είδος και ποσοστό 0,50 % για παροχές σε χρήμα (άρθρο 57).

- Σε καμία περίπτωση η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% επί του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, δηλαδή 586x20%= €117 μηνιαίως (άρθρο 52).

- Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών, συνίσταται στο δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών (άρθρο 52).

Εάν το δεκαπλάσιο του κατώτατου βασικού μισθού είναι σήμερα 586,08€ x 10 = 5.860,80€, η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20%, δηλαδή δεν μπορεί να υπολείπεται από 5.860,80€ x 20% = 1.172,16€ το μήνα ή 14.065,92€ ανά έτος, για ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο ή ίσο των 5.860,80€ x 12 = 70.329,60€. Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά δεδομένα από το 2017, χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα επιβαρυνθούν ετησίως με 14.065,92€ για συνταξιοδοτικές εισφορές και με 4.887,91 για εισφορές υγειονομικής περίθαλψης, που σημαίνει 18.953,83 € συνολικά και αύξηση 223% ή 10.446 € περισσότερα από όσα καταβάλλουν σήμερα εάν πληρώνουν ετησίως 8.508 € στην 14η ανώτατη προαιρετική κατηγορία του ΟΑΕΕ.

Ο πρόεδρος της  ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης που θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό για να του παραδώσει τις προτάσεις της συνομοσπονδίας και να ζητήσει αποσαφηνίσεις για την ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματικών δήλωσε «Δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις για το Ασφαλιστικό, αλλά περισσότερο και λιγότερο επώδυνες. Δεν είμαστε υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ είμαστε ξεκάθαρα κατά της μείωσης των συντάξεων. Η ΕΣΕΕ στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, οφείλει να επιλέξει «το μη χείρο βέλτιστο». Η λιγότερο επώδυνη λύση και η μικρότερη  μετρήσιμη επιβάρυνση, φαίνεται να είναι τελικά, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επικουρικών συντάξεων, συνολικά κατά μία μονάδα με επιμερισμό σε εργοδότες και εργαζόμενους και με ημερομηνία λήξης το τέλος του 2018, αλλά ουσιαστικά μέχρι την 1.1.2017 και την εφαρμογή του νέου νόμου.

Βεβαίως, δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεση μας στον αυθαίρετο υπολογισμό του ανώτατου ορίου των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και προτείνουμε τη ορθολογική κλιμάκωση του από τον υπερβολικό δεκαπλασιασμό. Δεν κρύβουμε την απογοήτευση μας για το γεγονός ότι το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν οι νέοι συνταξιούχοι, αλλά προτεραιότητα όλων των κοινωνικών εταίρων πρέπει να είναι κάθε δυνατή διάσωση των συντάξεων και κυρίως ο σεβασμός στη διαδοχή των γενεών. Η ΕΣΕΕ μπορεί να δεχθεί την αύξηση κατά μία μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών των επικουρικών, αλλά δεν δέχεται τις υπερβολές στον υπολογισμό των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών. Σίγουρα απαιτούνται λεπτομερείς διευκρινήσεις και ερμηνείες στη πρακτική εφαρμογή ενός κυριολεκτικά νέου Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο πολύ λίγα κοινά έχει με το εν ισχύ εθνικό ασφαλιστικό σύστημα και από όλα όσα γνωρίζουμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (127)

ΧΕΣΤΕΣ ΟΛΚΗΣ= ΝΕΟ "ΕΛΛΗΝΕΣ"

ΑΦΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ......ΚΑΝΤΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ ..............

Μανος

Η εχουν κανει καποιο λαθος η ειναι αρρωστοι..δεν εξηγητε αλλιως.

@Μανοs

Μανο δεν καταλαβες ακομα , οι συριζαιοι κανουν ολα αυτα που πρεσβευουν οι ηλιθιες ιδεοληψιες τους.. Τσακισμα του ιδιωτικου τομεα απο την μια προνομια στο δημοσιο απο την αλλη... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ : ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ !!!!!!!!!!

ΠΑΡΑΛΟΓΟ

Γνωρίζω πολλούς ΕΕ που δηλώνουν πάνω απο 70 χιλ τον χρόνο διότι δεν είναι όλοι οι ΕΕ φοροφυγάδες και φυσικά δεν είναι όλοι φτωχομπ.νε.δες! Υπάρχουν πολλοι αξιόλογοι άνθρωποι που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο αμοιβής είτε διότι παρέχουν εργασία σε πολλούς εργοδότες είτε διότι έχουν μετοχές άνω του 5% και υποχρεωτικά εντάχθηκαν στον ΟΑΕΕ. Αυτοί φορολογούνται απο το 1ο ευρώ και τώρα θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο. Ως γνωστόν κάθε μέτρο βαριάς φορολογίας δίνει μια σπρωξιά σε όποιον θίγεται να αναζητήσει άλλους τρόπους. Ετσι αυτά τα 5 χρόνια πολλοί γνωστοί μου, μετέφεραν στο εξωτερικό μέρος της φορολογικής τους υποχρέωσης. Τώρα με τα νέα μέτρα το φαινόμενο αυτό θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο. Στο τέλος όπως πάμε οι μόνοι που θα μείνουν να φορολογούνται στην Ελλάδα θα είναι όσοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ετσι η εκάστοτε κυβέρνηση θα αναγκάζεται συνεχώς να παίρνει νέα μέτρα και να κάνει νέες περικοπές. Ο φαύλος κύκλος των μέτρων ενάντια στους Ελληνες όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά συνεχώς διευρύνεται. Οσοι είναι ηλίθιοι και νομίζουν ότι επειδή είναι χαμηλά οικονομικά δεν θα πάνε ακόμη χειρότερα , πλανώνται πλάνη οικτρά. Κλείνω λέγοντας ότι αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα κατά κανόνα είναι και μειωμένων δυνατοτήτων άρα χαμηλής αντίληψης (διότι αν είχαν δυνατότητες θα διεκδικούσαν υψηλές αμοιβές) αλλά ορισμένα πράγματα ακόμη και οι τελευταίοι σε γνώσεις και αντίληψη πρέπει να τα καταλαβαίνουν (όπως πχ. πότε πριονίζεις το κλαδί που κάθεσαι).

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ (διορθ)

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΖΩΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΖΕΙΚΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ : ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ = ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ή αναγκαστικά μειώνεται το προσωπικό σε αυτές = ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ !!! ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ !!! ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ... ΞΕΡΕΤΕ... ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ρημαδο-ΧΑΡΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ !!!

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ...

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΖΩΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΖΕΙΚΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ : ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ = ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ή αναγκαστικά μειώνεται το προσωπικό σε αυτές = ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ !!! ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ !!! ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ... ΞΕΡΕΤΕ... ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ρημαδο-ΧΑΡΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ !!!

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΖΩΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΖΕΙΚΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ : ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ = ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ = ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ !!! ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ !!!

Χρηστος

υπαρχει ελευθ. επαγγ. που δηλωνει εσοδα ανω των 70.000;;; οχι φυσικα, 6.000 το χρόνο μαξ. Το χτυπημα ειναι σε αυτους που θα εχουν τεκμαρτο ειδοσημα 70.000 και καλα κανουν, εγκρινω!!!

makis

Εργαζόμενοι με μπλοκάκι υπάρχουν πολλοί που δηλώνουν αυτά τα εισοδήματα!

ΚΛ

Γιατί 70Κ ρε φίλε; Διπλασιάζονται οι κρατήσεις για αυτούς που έχουν 20Κ και πάνω (ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης). Και τέτοιοι υπάρχουν παρα πολλοί. Κλάδοι ολόκληροι πλεον όπως της Πληροφορικής, Μηχανικοί, Τουρισμός κλπ τους έχουν οι εργοδότες ΟΛΟΥΣ με μπλοκάκια. Αυτοί στο ΜΟ κυμαίνονται στα 20-30Κ. Εδώ μιλάμε για επιχειρήσεις όχι για έναν υδραυλικό.... Καταλαβαίνεις για τι ζημιά γενικότερη μιλάμε στον παραγωγικό ιστο.

nik

Υπαλιληλισκο της πεντάρας τις σαχλαμάρες να κοιτάζεις τον καθρέφτη και να τις λες χαίρεσαι μήπως που νομίζεις δεν θα σου κόψουν το μισθό?

Θανάσης

Αντιγράφω και προσυπογράφω : Η μόνη μακροχρόνια, δίκαια και αποτελεσματική λύση για το ασφαλιστικό είναι η μετατροπή του σε ανταποδοτικό - κεφαλαιοποιητικό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ επιλογή ιδιωτικού ή δημόσιου ασφαλιστικού φορέα (ανάλογα με το ποιος είναι περισσότερο συμφέρων) και διαχωρισμό των παροχών υγείας από την σύνταξη. Όλη λοιπόν η κουβέντα θα πρέπει να εστιαστεί στο πώς θα γίνει η μετατροπή από το σημερινό κλεπτοκρατικό δήθεν αναδιανεμητικό, στο ανταποδοτικό, πόσο χρόνο θα κρατήσει και ποιοες ρυθμίσεις θα ισχύουν στο μεσοδιάστημα. Όλα τα άλλα είναι συνέχιση της απάτης και της ληστείας εις βάρος των φορολογουμένων και των επόμενων γενεών. Περιττό να πρσθέσω πως οι "προτάσεις" που έφτιαξε το κατρούγκαλο είναι και κάτι ακόμα: ηλίθιες. Αναμενόμενο από τον επαναστάτη με την ποσέτ. Ας του πει κάποιος πως όταν θες να δημιουργήσεις πλούτο δεν βάζεις "κόφτη". Τα 20% για την κύρια, συν 7,5% για την επικουρική, συν 6,95% για την υγεία βγάζουν άθροισμα 34,45% του εισοδήματός σου!!! Έτσι το όριο πάνω από το οποίο το σύστημα σε "γδέρνει" χωρίς να σου παρέχει τίποτε παραπάνω είναι τα 10.000 άντε τα 12.000 ευρώ. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας που μπορεί να βγάζει (και να δηλώνει) 100.000 ευρώ τον χρόνο (ναι υπάρχουν και αυτοί) θα πρέπει να πληρώνει 34.450 ευρώ τον χρόνο για την ασφάλισή του για να πάρει την ίδια σύνταξη με όποιον πληρώνει 3.445 ευρώ! Το ηλίθιο αυτό νομοσχέδιο, που ελπίζω η τετρόικα να τρίψει στη μούρη του "mister 12%" είναι απλώς ακόμα μια ώθηση στην μαύρη οικονομία, και στις οικονομίες της Κύπρου, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της... Αλβανίας στις οποίες πλέον μεταναστεύουν οι Έλληνες ελεύθεροι (και πολιορκημένοι από τους κρατιστές) επαγγελματίες.

@φιλε μου

Εδω εχουμε να κανουμε με κατα συρροην εγκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου και προδοτες

georgespyros

Στην ουσία για την διαφορά που υπάρχει από τις τωρινές ασφαλιστικές εισφορές ως τις νέες, η αύξηση είναι 10%, γιατί έτσι κ αλλιώς αυτά που περίσσευαν φορολογούνταν με 26-29%. Ελαχιστότατοι ε.ε. θα γλιτώσουν το σπουδαίο ποσό των 40 το μήνα (όσοι δηλώνουν 6000/έτος) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία (ακόμα και αυτοί των 10-12.000 κέρδος) θα επιβαρυνθούν τουλάχιστον ένα 100ρικο. Οι ακόμα πιο κερδοφόροι... κλάφτα.

Αντε γειά

Ε ρε γέλια που θα ριξω με το αφαλιστικό(αν περάσει βέβαια).Όσοι μείνετε εδώ πάντως, σας εύχομαι καλό κουράγιο (που θα έλεγε και ο Ολι ρεν!!), γιατί πάρα πολύ απλά θα το χρειαστείτε!! Σας αφήνω γιατί έχω και ταξίδι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης