ΔΝΤ: Οι Έλληνες παίρνουν συντάξεις σαν των Γερμανών, αλλά έξι χρόνια νωρίτερα!

ΔΝΤ: Οι Έλληνες παίρνουν συντάξεις σαν των Γερμανών, αλλά έξι χρόνια νωρίτερα!

Οι δαπάνες για το ασφαλιστικό αντιστοιχούν στο 10% του ΑΕΠ της χώρας, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 2,5% ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην ενημέρωση - βόμβα για τις διαπραγματεύσεις

ΔΝΤ: Οι Έλληνες παίρνουν συντάξεις σαν των Γερμανών, αλλά έξι χρόνια νωρίτερα!
Οι συντάξεις που παίρνουν οι έλληνες πολίτες είναι ελαφρώς μικρότερες από τις συντάξεις των Γερμανών, αλλά οι Έλληνες βγαίνουν σε σύνταξη έξι χρόνια νωρίτερα, ήταν το σχόλιο που έκανε στην προγραμματισμένη ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. 

Σε μια ασυνήθιστη για τα έως τώρα δεδομένα παρουσίαση, ο κύριος Ράις επέλεξε να αναφερθεί αναλυτικά στα δεδομένα που ισχύουν στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, επιχειρώντας να εξηγήσει αυτό που πολλοί θεωρούν «εμμονή» του ΔΝΤ στην περικοπή των συντάξεων, μια από τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης. 

Κλείσιμο


Ο κύριος Ράις ενημέρωσε ότι οι δαπάνες μόνο για το ασφαλιστικό - το οποίο, όπως είπε, όλοι παραδέχονται πως είναι μη βιώσιμο - φτάνουν το 10% του ΑΕΠ. Χαρακτήρισε το γεγονός «απαράδεκτο» και εξήγησε πως ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται στο 2,5% του ΑΕΠ. Είναι δεδομένο πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, αν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα αυτό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης