Πετρέλαιο θέρμανσης: Χωρίς το "ΟΚ" της Τρόικας η απόφαση για μείωση φόρου

Πετρέλαιο θέρμανσης: Χωρίς το "ΟΚ" της Τρόικας η απόφαση για μείωση φόρου

- Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιο, χωρίς τη μείωση 15% του φόρου, καθώς ακόμα περιμένει την απάντηση των δανειστών
- Τι θα ισχύσει για το επίδομα

Σε τραγέλαφο έχει εξελιχθεί φέτος το θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς ολόκληρη κυβέρνηση, αλλά και οι έλληνες πολίτες, περιμένουν τι θα αποφασίσει η Τρόικα για να ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι.

Και επειδή βρισκόμαστε στο «παραπέντε» της έναρξης διάθεσης του πετρελαίου (ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου), το οικονομικόιτελείο αποφάσισε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις χωρίς να έχει ακόμα την έγκριση της Τρόικας σχετικά με τη μείωση του ειδικού φόρου κατά 15%.

Συγκεκριμένα η υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα ή αύριο δεν θα περιλαμβάνει τίποτε για μείωση του ειδικού φόρου, καθώς η απάντηση της Τρόικας αργεί και το υπουργείο επιφυλάσσεται για το μέλλον ως προς αυτό το θέμα. Αντίθετα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις όσον αφορά το επίδομα.

Το σχέδιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα δεν περιλαμβάνει καμία αλλαγή στις γεωγραφικές ζώνες και τα λίτρα επιδότησης ανά τετραγωνικό κατοικίας. Παράλληλα, το σύστημα TAXIS προετοιμάζεται ώστε να δώσει στους δικαιούχους προκαταβολή 25% του επιδόματος και το υπόλοιπο με προσκόμιση τιμολογίου.
 
Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ως εξής:

- Αγαμος: Ετήσιο εισόδημα ως 30.000 ευρώ από 25.000 ευρώ σήμερα.

- Εγγαμος χωρίς παιδιά: Ετήσιο εισόδημα ως 40.000 ευρώ από 35.000 ευρώ σήμερα.

- Εγγαμος με ένα παιδί: Ετήσιο εισόδημα ως 43.000 ευρώ από 38.000 ευρώ σήμερα.

- Εγγαμος με δύο παιδιά: Ετήσιο εισόδημα ως 46.000 ευρώ από 41.000 ευρώ σήμερα

- Εγγαμος με τρία παιδιά και άνω: Ετήσιο εισόδημα ως 49.000 ευρώ από 44.000 ευρώ σήμερα.

Θα παραμείνει αμετάβλητο το ανώτατο όριο τετραγωνικών μέτρων κύριας κατοικίας για το οποίο θα δίνεται η επιδότηση στα 120, ενώ αυξάνεται στα 2.500 ή 3.000 κυβικά εκατοστά (από 2.000 κυβικά που ίσχυε πέρυσι) το όριο πάνω από το οποίο εξαιρείται ο κάτοχος Ι.Χ. αυτοκινήτων από την επιδότηση πετρελαίου, ακόμη και αν έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα.

Το περιουσιακό κριτήριο για άγαμο θα αυξηθεί στα 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία περιουσίας από 150.000 και στα 300.000 ευρώ για έγγαμο από 200.000.

Τέλος, παραμένουν αμετάβλητες και οι γεωγραφικές ζώνες, όπως έχουν οριστεί από πέρυσι με τα αντίστοιχα λίτρα επιδότησης ανά τετραγωνικό μέτρο ως εξής:

- Α' Ζώνη στην οποία ανήκουν οι νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράµας, Ευρυτανίας µε επιδοτούµενη κατανάλωση 25 λίτρα ανά τετραγωνικό µέτρο κατοικίας µε ανώτατο τα 3.000 λίτρα. Αυτό σηµαίνει ότι για κατοικία 120 τετραγωνικών µέτρων το ανώτατο ποσό επιστροφής φόρου θα ανέλθει σε 1.050 ευρώ από 840 ευρώ σήµερα.

- Β' Ζώνη όπου ανήκουν τα Ιωάννινα, η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Αρκαδία, η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλα, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Ροδόπη και ο Νομός Εβρου. Για τους νομούς αυτούς η επιδοτούμενη κατανάλωση ανέρχεται στα 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας με ανώτατο τα 1.800 λίτρα και το ποσό επιστροφής μπορεί να φθάσει ως 630 ευρώ για κατοικία 120 τ.μ. έναντι 504 ευρώ πέρυσι.

- Γ' Ζώνη όπου ανήκουν η Αττική, η Κόρινθος, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Μαγνησία, η Λέσβος, η Χίος, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Αρτα. Για τις περιοχές αυτές η επιδοτούμενη κατανάλωση διαμορφώνεται σε 8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας με ανώτατο τα 960 λίτρα. Το μέγιστο ποσό επιστροφής φόρου θα ανέλθει σε 336 ευρώ αντί για 269 ευρώ σήμερα.

- Δ' Ζώνη όπου ανήκουν  Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλληνία & Ιθάκη, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού και  η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 5 λίτρα ανά τ.μ. κατοικίας με ανώτατο τα 600 λίτρα. Εκεί το υψηλότερο ποσό επιστροφής ανέρχεται σε 210 ευρώ από 168 ευρώ πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ (39)

ΓΤΠ

Ποιό μέγιστο κέρδος βλέπεις;; Τις απώλειες από όλους τους άλλους φόρους (πλην του ΕΦΚ) τις ξέχασες. Αν υπολογίσεις πόσα έχασε το Δημόσιο από τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος των πωλητών κτλ, θα δεις πως η ζημιά του Δημοσίου είναι μερικά Δις για την προηγούμενη χρονιά. Χωρίς καν να συνυπολογιστούν αυτά που είναι δυσκολότερο να βρεθούν σαν μεγέθη, όπως το κόστος από την περιβαλλοντική μόλυνση, τα μειωμένα έσοδα από την μείωση της ανταγωνιστικότητας διαφόρων επιχειρήσεων κ.α.. Ακόμη, αυτο που ενδιαφέρει την παρούσα στιγμή είναι σχεδόν αποκλειστικά η ααύξηση των εσόδων του Κράτους και η μειωση των εξόδων του, κι όχι το εμπορικό ισοζύγιο της Χώρας. Μέχρι ένα κάποιο όριο, είναι δηλαδή λογικό το Κράτος να επιθυμεί χειρότερο ισοζύγιο, αν αυτο βελτιώνει τα έσοά του.

ΤΥΠΟς

δεν πειραζει αρκει που μπηκε φυλακη η χα. μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

zigis

ξεφτιλισμενοι αλητεσ που κυβερνατε τοσα χρονια.ανικανοι,ψεφτεσ,κλεφτεσ,προδωτεσ,ειμαι ενασ βενζινασ που με ρημαξατε.για ποιο επιδωμα μιλατε ρε που οσοι ειχανε χρηματα αλλαξανε ειδοσ θερμανσησ,για το τριαντα τοισ εκατο που εμεινε να καιει πετρελαιο θεμανσησ το συζητατε ακομη ανεπροκωποι,ουστ ρε ουτε εγω που ειμαι βενζινασ θελω να ακουω για πετρελαιο.υποκριτεσ.μονο απο το πετρελαιο περιμενεται εσοδα και μονο σε αυτο γινεται φοροδιαφυγη ,ξεφτιλισμενοι.ολα τα ξυλα που μπαινουν απο βουλγαρια ειναι με τιμολογια η με ολη την αξια τουσ κομμενο, κοπρητεσ .φτανει πια.οχι αλλο δουλεμα.

GR

TI TOYS NOIAZEI? STHN BΟΥΛΗ ΖΕΣΤΑΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ. ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ 0,10

Δεν καταλάβατε...

Σιγά μην "περιμένουμε την απόφαση της τρόικας" για να δούμε τι θα γίνει με το πετρέλαιο. Δεν παίζουμε το παιχνιδάκι σας πλέον, αγαπητοί κυβερνώντες και παπαγαλάκια. Εναλλακτικές υπάρχουν, όπως και ...πουλόβερ και χοντρές κάλτσες. Έτσι όπως τα κάνατε, μπορείτε να βάλετε, τόσο το πετρέλαιο, όσο και τα χρήματα που θα περισσέψουν από το αδιάθετο "επίδομα", εκεί που ξέρετε... Γελοίοι, που πρέπει τάχα να πάρετε την έγκριση της "τρόικας" αφήνοντας μια ολόκληρη χώρα να παγώνει για 2η(!) χρονιά. Η ανοησία και ο εμπαιγμός έχουν και τα όριά τους.

αντωνης

Η αποθεωση της ανικανοτητας

Δαναος δαρειος

Ωχ οι διαχειριστές της πολιτικής των Γερμανών σήκωσαν μύτη ! Εντυπωσιασμού !!!

Υπάρχουν;;

Ρε παιδιά τι ετήσια εισοδήματα ειναι αυτά που γράφουν;;; Υπάρχει κάποιος που να παίρνει 30.000 το χρόνο;;δεν ειναι πολλά λεφτά;;

Οτι να'ναι

Κάνεις πλάκα έτσι; 30.000 μικτά με 5.000-6.000 κρατήσεις (με την έκτακτη εισφορά μέσα) μας κάνει 25.000/14=1785 καθαρά.... Θεωρείς ότι ΚΑΝΕΝΑΣ Έλληνας δεν βγάζει αυτά τα λεφτά; Οι υπάλληλοι του μετρό και οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2010 παίρνανε τα διπλάσια από αυτά. Ακόμα ο θείος μου που δουλεύει στο μετρό καθαρίζει 2000 καθαρά!!!!

Δημήτρης

Ποιος να μην τον χαρακτηρίσω σκέφτηκε να βάλει στην ίδια ζώνη τον Έβρο που έχει τρελό κρύο ιδίως στα βόρεια με την Λάρισα! Βρε μπουμπούνα που μου έβαλες τον Έβρο στη Β' ζώνη για έλα μια βόλτα τον χειμώνα να δεις πόσο κρύο έχουμε προς τα εδώ πάνω.

ΓΤΠ

Μπουμπούνας είσαι εσύ που τον ψήφισς για να αποφασίζει.

ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ

ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ....ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΕΛΕΤ,ΞΥΛΟΥ,ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΥΣ..ΚΑΙΝΕ ΞΥΛΑ..ΑΕΡΙΟ(ΘΕΣ/ΚΗ)ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ!!!!ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ..ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΓΚΕΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ!!!ΜΕ 500 ΛΙΤΡΑ ΤΗ ΒΓΑΖΕΤΕ..ΕΛΑΤΕ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3000 ΛΙΤΡΑ 90ΤΜ ΣΠΙΤΙ!!!ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ 3000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ!!!!ΜΕ 600 ΕΥΡΩ 3 ΤΟΝΟΥΣ ΠΕΛΛΕΤ Η ΕΞΙ ΤΟΝΟΥΣ ΞΥΛΑ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ(55 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΗΚΩΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ) ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ..ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ..ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ ΘΑ ΚΑΨΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4438255

«Μόλις λίγους μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις γνωστές μεθόδους δημαγωγίας και λαϊκισμού», αναφέρει σε δήλωσή του ο τιομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας