«ΕΡΓΑΝΗ»: Νέο ιστορικό ρεκόρ στο ισοζύγιο απασχόλησης το α’ τετράμηνο 2023

«ΕΡΓΑΝΗ»: Νέο ιστορικό ρεκόρ στο ισοζύγιο απασχόλησης το α’ τετράμηνο 2023

«Το νέο ρεκόρ στο ισοζύγιο προσλήψεων για δεύτερο συνεχόμενο μήνα υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

ergazomenoi_misthoi
Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το ισοζύγιο της απασχόλησης κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ενώ τον μήνα Απρίλιο το ισοζύγιο ήταν το δεύτερο υψηλότερο από το 2001 που καταγράφονται στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι το ισοζύγιο απασχόλησης κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ και κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 929.112 και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 748.546 (434.036 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και 314.510 οικειοθελείς αποχωρήσεις). Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου τετραμήνου ήταν θετικό κατά 180.566 θέσεις εργασίας, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2001.

Τον Απρίλιο οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 309.324 ενώ οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 186.245 (101.974 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και 84.271 οικειοθελείς αποχωρήσεις). Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του Απριλίου ήταν θετικό κατά 123.079 θέσεις εργασίας, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη (για τον συγκεκριμένο μήνα του χρόνου) από το 2001 που υπάρχουν στοιχεία (η καλύτερη ιστορικά επίδοση σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2022 οπότε το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 124.365 θέσεις εργασίας).

Οι κλάδοι με το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων / αποχωρήσεων είναι: καταλύματα (+61.723), εστίαση (+29.102), λιανικό εμπόριο (+6.189), δημόσια διοίκηση/άμυνα/κοινωνική ασφάλιση (+3.931), ταξιδιωτικά πρακτορεία (+3.147). Αρνητικές επιδόσεις είχαν οι κλάδοι δημιουργικών δραστηριοτήτων (-725), έργων πολιτικού μηχανικού (-228), τα ταχυδρομεία/ταχυμεταφορές (-224), η εκπαίδευση (-170) και οι κινηματογραφικές ταινίες /βίντεο (-73).

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Το νέο ρεκόρ στο ισοζύγιο προσλήψεων για δεύτερο συνεχόμενο μήνα υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία συνολικά και στην αγορά εργασίας ειδικότερα. Το ρεκόρ 22 ετών στις προσλήψεις όπως και το χαμηλό 13 ετών στο ποσοστό ανεργίας είναι αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής, φορολογικής, αδειοδοτικής πολιτικής αλλά και των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά που έφεραν την Ελλάδα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είμαι βέβαιος ότι στις προσεχείς εκλογές οι Έλληνες πολίτες δεν θα διακινδυνεύσουν την συνέχιση της θετικής πορείας και θα γυρίσουν την πλάτη στις αυταπάτες και τα πειράματα».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να καταπιώ τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη γυναίκα μου – Με τον Ανδρουλάκη έχουμε μεγάλες διαφορές»

Μαλώσαμε, «η ατμόσφαιρα ήταν φρίκη» λέει ο Δένδιας για το επεισόδιο με τον Τσαβούσογλου

Φωτογράφοι από Γερμανία μέχρι Ιαπωνία έρχονται Ελλάδα για τα αεροσκάφη που... χορεύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης