Ο εφιάλτης του πληθωρισμού επιστρέφει στη Wall Street - Βουτιά 3,18% έκανε ο Nasdaq

Ο εφιάλτης του πληθωρισμού επιστρέφει στη Wall Street - Βουτιά 3,18% έκανε ο Nasdaq

Έντονες πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου - Η μετοχή της Coinbase έκανε βουτιά 26,40%, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων του πληθωρισμού

wall_street
Αίσθημα απογοήτευσης δημιούργησαν στους επενδυτές τα στοιχεία του πληθωρισμού, προκαλώντας ισχυρές πιέσεις στη Wall Street, η οποία από την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθεί να ορθώσει ανάστημα.

Τα στοιχεία του πληθωρισμού δείχνουν αύξηση κατά 8,3% τον Απρίλιο, ρυθμός ταχύτερος από αυτόν που εκτιμούσαν οι αναλυτές (8,1%), παραμένοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, «φρενάροντας» τη διάθεση των traders.

Αδύναμος κρίκος της σημερινής συνεδρίασης ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ενώ ακολούθησαν από κοντά Dow Jones και S&P 500.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 326 μονάδων ή 1,01% στις 31.834 μονάδες, ενώ ενδοσυνδριακά, τις πρώτες ώρες, επιχείρησε αρκετές φορές να βρει βηματισμό με συνεχείς εναλλαγές προσήμων.

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,64% στις 3.935 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκανε βουτιά 3,18% στις 11.364 μονάδες.

Αξίζει σημειωθεί ότι τα υψηλότερα επιτόκια ισοδυναμούν με «κακά μαντάτα» τόσο για την πορεία των μετοχών όσο και για την πορεία του ΑΕΠ. Γι’ αυτό τον λόγο, ο S&P 500 βρίσκεται ήδη σε επίπεδα κατά 17% χαμηλότερα σε σχέση με την έναρξη του 2022.

Έντονες πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, βυθίζοντας τον Nasdaq. Η Meta Platforms υποχώρησε 4,64% και το Netflix κατέγραψε απώλειες 6,47%, ενώ η Microsoft υποχώρησε 3,38%.

Η μετοχή της Coinbase έκανε βουτιά 26,40%, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Το bitcoin βούτηξε 8% κάτω από τα 30.000 δολάρια μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό αλλά επέστρεψε γρήγορα σε θετικό έδαφος.

Η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3%. Ειδικότερα το yield του 10ετούς υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 2,92%.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία κατά Ρωσίας για το «φρένο» στο φυσικό αέριο προς την Ευρώπη: «Θα είναι υπεύθυνη για τις ανθρωπιστικές συνέπειες»

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16

«Ονειρικό» παρουσίασε τον γάμο του με την Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος - Δεν υπήρχε βία μεταξύ μας, είπε κυνικά ο δολοφόνος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης