Αισιοδοξία για έσοδα άνω των 9 δισ. ευρώ από τον τουρισμό

Αισιοδοξία για έσοδα άνω των 9 δισ. ευρώ από τον τουρισμό

Οι ξένοι επισκέπτες ξόδεψαν φέτος περισσότερα στη χώρα μας, ενώ ορισμένοι προορισμοί ξεπέρασαν τον Αύγουστο σε αφίξεις και τα νούμερα του 2019 - Θετικό το πρόσημο και στο ξεκίνημα του φθινοπώρου

tourismos_thema__3_
Mε βασικό σενάριο πλέον το 50% των εσόδων του 2019, ή αλλιώς τα 9 δισ. ευρώ και τον πήχη ακόμη παραπάνω εφόσον κυλήσει ομαλά το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, κινείται τώρα ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος παραμένει και στο ξεκίνημα του φθινοπώρου σε θετικό πρόσημο.

Η αισιοδοξία του κλάδου τη δεδομένη στιγμή στηρίζεται στο γεγονός ότι σχεδόν το 60% των εισπράξεων από τον εισερχόμενο τουρισμό έρχεται μέσα στο πολύ δυνατό τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, λόγω και του διαχρονικού ζητήματος της έντονης εποχικότητας στην Ελλάδα, που όμως φέτος, τελικά, λειτουργεί προς όφελος του… ταμείου: την τελευταία χρονιά της κανονικότητας και των ρεκόρ, το 2019, οι εισπράξεις μόνο του Αυγούστου ανέρχονταν στα 4,2 δισ. ευρώ και συνολικά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου στα 10,7 δισ. ευρώ, από το σύνολο των ετήσιων εσόδων των 18,2 δισ. ευρώ του 2019.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κλειστός αύριο ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» - Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια του τραμ

Επίσημο: Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις έως και τις 15 Σεπτεμβρίου

Παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης από πρόεδρος της ΕΠΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης