Ευρωζώνη: Οικονομία δύο ταχυτήτων αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο

Ευρωζώνη: Οικονομία δύο ταχυτήτων αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο

Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) βρίσκεται οριακά πάνω από τις 50 μονάδες, που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση

eyrozone
Πλήγμα δέχθηκε τον Σεπτέμβριο η προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης εν μέσω της νέας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) στον τομέα της μεταποίησης της εταιρείας IHS Markit ενισχύθηκε στις 53,7 μονάδες από 51,7 τον Αύγουστο, σε υψηλό 31 μηνών ενώ ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 47,6 από 51,9, καταγράφοντας χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών κατάφερε μετά βίας να ξεπεράσει τις 50 μονάδες (μέτρηση που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση) και να ανέλθει στις 50,1.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι ο μεταποιητικός PMI θα διαμορφωνόταν στο 51,9 και των υπηρεσιών στο 50,5.

Η σύνθετος PMI στη Γαλλία υποχώρησε κάτω από τις 50 μονάδες για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες, ενώ ο γερμανικός σημείωσε επιβράδυνση, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το ορόσημο των 50 μονάδων.

Όπως σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Κρις Γουίλιαμσον, «είναι εμφανές ότι έχουμε μια οικονομία, με τα εργοστάσια να αναφέρουν ότι η αύξηση της παραγωγής ενισχύθηκε λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, ιδίως από τις εξαγωγικές αγορές και το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου σε πολλές χώρες.

Κλείσιμο
Ωστόσο ο μεγαλύτερος τομέας των υπηρεσιών έχει βυθιστεί ξανά σε πτώση καθώς οι πρόσωπο με πρόσωπο δραστηριότητες του τομέα κατανάλωσηςδέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από τις ανησυχίες για τον κορωνοϊό».

Πηγή: www.newmoney.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ανυποχώρητος παραμένει στην Αττική - «Πρεμιέρα» για το αυτόφωρο των αρνητών μάσκας

Θεσσαλονίκη: Γάλλος μοναχός κακοποίησε σεξουαλικά επτά παιδιά - Του τα είχε εμπιστευτεί ο ΟΗΕ να τα προστατεύει

Κορωνοϊός: Ακτινογραφία-σοκ με τη ραγδαία επιδείνωση στους πνεύμονες 38χρονου ασθενή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης