Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ σήκωσε όρθιες όλες τις γυναίκες στα Όσκαρ

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ σήκωσε όρθιες όλες τις γυναίκες στα Όσκαρ

Η ηθοποιός χειροκρότησε τα επιτεύγματά τους, τις ιστορίες τους και έκλεισε τα λεγόμενά της με τη φράση «inclusion rider» 

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ σήκωσε όρθιες όλες τις γυναίκες στα Όσκαρ
Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ νικήτρια του Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ», ξεσήκωσε με την ομιλία της το κοινό και σήκωσε όρθιες όλες τις γυναίκες στην αίθουσα της Απονομής. 

Η Αμερικανίδα ηθοποιός κάλεσε πρώτη την Μέριλ Στριπ να σηκωθεί όρθια και στη συνέχεια προέτρεψε και τις υπόλοιπες κυρίες που ήταν στην αίθουσα σκηνοθέτες, παραγωγούς, συγγραφείς, συνθέτες, σχεδιάστριες κλπ να κάνουν το ίδιο. Βεβαίως η ανταπόκριση ήταν τεράστια και ο ενθουσιασμός της ηθοποιού ασυγκράτητος. 

Στην ομιλία της είπε μεταξύ άλλων: «Έχω κάποια πράγματα να πω. Ευχαριστώ τον Μάρτιν ΜακΝτόνα - δες τι έκανες. Είμαστε ένα μάτσο αναρχικοί, αλλά τα καταφέρνουμε καλά. Μη μας μιλάτε μόνο απόψε στο πάρτι, καλέστε μας στα γραφεία σας ή ελάτε εσείς στα δικά μας όποτε σας βολεύει να μιλήσουμε για τη δουλειά μας». 

Κλείσιμο


Η Φράνσις καταχειροκροτούμενη και αφού ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την αδερφή της Ντόροθι έκλεισε την ομιλία της με τη φράση «inclusion rider». Η εν λόγω φράση αποτελεί έναν όρο που μπαίνει στα συμβόλαια και επιβάλλει στις παραγωγές να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε κάθε τομέα της δημιουργίας μιας ταινίας σε σχέση με παράγοντες όπως το φύλο και η φυλή. Δηλαδή περισσότερες γυναίκες, εκτός από ηθοποιούς, σε όλους τους τομείς για την ταινία, όπως είναι παραγωγή, σκηνοθεσία, το μοντάζ κλπ αλλά και περισσότερους συντελεστές ως προς την φυλή. 

Δεύτερο Όσκαρ 

Για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ αυτό είναι το δεύτερο χρυσό αγαλματίδιο της καριέρας της καθώς το πρώτο το είχε κερδίσει πριν από 21 χρόνια για την ερμηνεία της στο «Fargo» των αδελφών Κόεν. Η 61χρονη έχει ήδη κερδίσει φέτος Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο του Σωματείου των Ηθοποιών για το συγκεκριμένο ρόλο. 

Το βραβείο απένειμε στην ηθοποιό η Τζόντι Φόστερ και η Τζένιφερ Λόρενς στη θέση του Κέισι Άφλεκ, που πέρσι κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα». Ο Άφλεκ όπως είναι γνωστό αποφάσισε να αποσυρθεί από την παρουσίαση του βραβείου καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, εξαιτίας των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκες που συμμετείχαν στα γυρίσματα παλαιότερων ταινιών του. 

Η ομιλία της και το πως σήκωσε όρθιες όλες τις γυναίκες στην αίθουσα των Όσκαρ



Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ όταν κέρδισε το πρώτο της βραβείο για την ταινία «Fargo»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης