Παρουσίαση του βιβλίου «Ελευθέριος Βενιζέλος - Ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία» της Μάρως Βασιλειάδου

Παρουσίαση του βιβλίου «Ελευθέριος Βενιζέλος - Ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία» της Μάρως Βασιλειάδου

Οι εκδόσεις Διόπτρα θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο της επιτυχημένης συγγραφέως την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

dioptra-vasilieiadou
Οι εκδόσεις Διόπτρα ετοιμάζουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μάρως Βασιλειάδου «Ελευθέριος Βενιζέλος - Ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία».

Για το βιβλίο θα συνομιλήσουν η μεταφράστρια-συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου, ο ιστορικός Κωστής Γκοτσίνας, η εικονογράφος Θέντα Μιμηλάκη και η συγγραφέας.

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Books and Life, Σόλωνος 93-95, Αθήνα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Η καλύτερη πολιτική είναι η τιμιότητα»
Γεννημένος το 1864, όταν η Κρήτη ήταν ακόμη κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ελευθέριος ήταν ο αγαπημένος γιος του Κυριάκου και της Στυλιανής Βενιζέλου. Όμως αυτό το βιβλίο δεν μιλά μόνο για την εξαιρετική μοίρα του νεαρού Κρητικού που, μεγαλώνοντας, έγινε πρωταγωνιστής στα πιο κρίσιμα πολιτικά γεγονότα της εποχής του.

Δείχνει ταυτόχρονα με ποιο τρόπο ο χαϊδεμένος Λευτεράκης, ο μαχητικός δικηγόρος, δημοσιογράφος και πολιτικός Ελευθέριος, έγινε στην πορεία ο ηγέτης Ελευθέριος Βενιζέλος, μια σπουδαία μορφή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η πολιτική ιδιοφυΐα, η διπλωματική ικανότητα, η εργατικότητα, η τόλμη και η αισιοδοξία καθοδήγησαν τα βήματά του. Ονειρεύτηκε μια Ελλάδα μεγαλύτερη, άξια, πιο δυ­νατή, και έκανε το όραμά του πραγματι­κότητα.

Κλείσιμο
Αυτή η εικονογραφημένη βιογραφία –η πρώτη γραμμένη ειδικά για παιδιά και νέους – ζωντανεύει στιγμιότυπα από τη συναρπαστική ζωή του και αφηγείται με απλό τρόπο τα ιστορικά γεγονότα που δημιούργησαν τον μύθο του.

Η εικονογράφηση, παίρνοντας έμπνευση από φωτογραφίες, έγγραφα και εφημερίδες εποχής, μας μεταφέρει δυναμικά στον κόσμο όπου εκείνος έζησε και έδρασε.

dioptra1


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
H Μάρω Βασιλειάδου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας και αρθρογραφεί για την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και τα βιβλία στην εφημερίδα Καθημερινή, ενώ συνεργάστηκε με πολλά έντυπα στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Με τη βιογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου υπογράφει το δεύτερο εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά και νέους με θέμα την ελληνική ιστορία. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της 1821, ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέτρα για COVID-19. Η είσοδος στους χώρους γίνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ασυνήθιστο αλλά «περιορίσιμο» το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων, λέει ο ΠΟΥ

Το Άγιον Όρος προσεύχεται υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία

Ασυνήθιστο θέαμα για οδηγούς κοντά στην Αμφιλοχία: Άγρια άλογα κάλπαζαν στην Ιόνια Οδό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης