«Η Ετυμηγορία»: Ποιος είναι ο Τζον Γκρίσαμ, ο συγγραφέας του δικαστικού θρίλερ που προσφέρει αυτή την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα»

«Η Ετυμηγορία»: Ποιος είναι ο Τζον Γκρίσαμ, ο συγγραφέας του δικαστικού θρίλερ που προσφέρει αυτή την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα»

Η «Ετυμηγορία» δεν είναι μόνο το βιβλίο με το οποίο έκανε το συγγραφικό του ντεμπούτο ο μετρ του δικαστικού δράματος, αλλά και αυτό που τον καταξίωσε στις συνειδήσεις του αναγνωστικού κοινού παγκοσμίως

john-Grisham__1_
Ένα συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ από τον μπεστ σέλερ συγγραφέα Τζον Γκρίσαμ αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα: η «Ετυμηγορία» δεν είναι μόνο το βιβλίο με το οποίο έκανε το συγγραφικό του ντεμπούτο ο μετρ του δικαστικού δράματος αλλά και αυτό που τον καταξίωσε στις συνειδήσεις του αναγνωστικού κοινού παγκοσμίως. Από τις ατμοσφαιρικές γωνιές του Μισσιπή μέχρι τις πολύκοσμες αίθουσες των κεντρικών πόλεων του Νότου ξετυλίγεται αυτή η συναρπαστική ιστορία που αποκαλύπτει όλες τις σκοτεινές πτυχές της Αμερικανικής Ιστορίας -με τρόπο άκρως επίκαιρο δεδομένης και της ταραγμένης εποχής που περνάει η κραταιά ήπειρος.

Ο συγγραφέας Τζον Γκρίσαμ μπορεί από μικρός να ονειρευόταν ότι διαπρέπει στο παρκέ ως μπασκεμπολίστας αλλά πολύ γρήγορα τον κέρδισαν τα νομικά-και συγκεκριμένα το ποινικό δίκαιο το οποίο μελετούσε με μανία. Οι άπειρες υποθέσεις με τις οποίες ήρθε σε επαφή και η ανάγκη του να τις μεταφέρει στο χαρτί τον μετέτρεψαν σε φιλόδοξο συγγραφέα -μόνο που οι αρνήσεις των εκδοτικών οίκων δεν βοηθούσαν, αρχικά, τα σχέδια του.

Γρήγορα όμως κατάφερε να εκδώσει την «Ετυμηγορία» που τον έκανε αμέσως διάσημο με αποτέλεσμα σε τρία μόλις χρόνια να καταφέρει να ξεχωρίζει ως ένας από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς θρίλερ στον κόσμο. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί το μέγεθος των πωλήσεων των βιβλίων του που φτάνουν τα 300 εκατομμύρια αντίτυπα μετατρέποντας τον σε έναν από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Δικαιολογημένη έτσι και η μεταφορά των περισσότερων από τα βιβλία του στο σινεμά όπως το «The Firm»-Η Φίρμα- με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, «Ο Βροχοποιός» με τον Ματ Ντέιμον και το «Pelican Brief» με την Τζούλια Ρόμπερτς.

Η «Ετυμηγορία» εξακολουθεί να θεωρείται, όμως, το καλύτερο του μυθιστόρημα: σε αυτό το καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ κεντρική υπόθεση είναι η εξιχνίαση του βιασμού και του φόνου ενός δεκάχρονου κοριτσιού. Δράστες καθώς φαίνεται δυο αδίστακτοι μεθυσμένοι λευκοί Αμερικανοί τους οποίους φαίνεται αποφασισμένος να εκδικηθεί πάση θυσία ο Αφροαμερικανός πατέρας του κοριτσιού αναλαμβάνοντας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Στην μικρή κωμόπολη του Κλάντον ξεσπούν έτσι επεισόδια και για δέκα μέρες τόσο το κέντρο όσο και τα περίχωρα της πόλης καίγονται-κάτι που θυμίζει και τις πρόσφατες ταραχές στην καρδιά των ΗΠΑ. Γρήγορα μάλιστα η ιστορία παίρνει ανεξέλεγκτες προεκτάσεις και μια περιφερειακή υπόθεση μετατρέπεται σε πρώτης γραμμής πολιτικό ζήτημα, το οποίο καλείται να λύσει ο νεαρός συνήγορος υπεράσπισης Τζέικ Μπρίγκανς. Όποιος θέλει να καταλάβει ουσιαστικά την ιστορία και τις φυλετικές αντιθέσεις της σύγχρονης Αμερικής, που φτάνουν μέχρι τις μέρες μας, αρκεί να διαβάσει το συγκλονιστικό αυτό μυθιστόρημα το οποίο κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Nammos Dubai: Ποιός Nusret, ποιό «Coya» - Οι δικοί μας βγάζουν 1,5 εκατ. την εβδομάδα

Πώς φτάσαμε στην πρώτη τηλεοπτική «βόμβα» της χρονιάς: Λιάγκας - Σκορδά ξανά μαζί στον ΑΝΤ1

Ξυλοδαρμός 16χρονης στην Ερμού: Αντιζηλία βλέπουν οι αρχές πίσω από το περιστατικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης