Πώς φτάσαμε στην πρώτη τηλεοπτική «βόμβα» της χρονιάς: Λιάγκας - Σκορδά ξανά μαζί στον ΑΝΤ1

Πώς φτάσαμε στην πρώτη τηλεοπτική «βόμβα» της χρονιάς: Λιάγκας - Σκορδά ξανά μαζί στον ΑΝΤ1

Όλα έδειχναν ήρεμα, στον τηλεοπτικό ωκεανό. Μέχρι που μία είδηση ήταν ικανή να προκαλέσει τσουνάμι…

ΣΚΟΡΔΑ_ΛΙΑΓΚΑΣ

Δεν το γνώριζε κανείς. Μόνο όσοι έπρεπε: Η διοίκηση του ΑΝΤ1, η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας. Ένα καλά μελετημένο σχέδιο έφτασε μέχρι το τελικό στάδιο της αποκάλυψής του την κατάλληλη στιγμή δίχως διαρροές και δίχως λάθη. Ο Γιώργος Λιάγκας, επιστρέφει στον σταθμό από τον οποίο έφυγε το 2019, απογοητευμένος και έχοντας διανύσει κάποιους μήνες πλήρους τηλεοπτικής αδράνειας. Όλα έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα...

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο παρουσιαστής, ο οποίος έμεινε «πάγκο» για κάποιους μήνες, παραιτήθηκε από τον ΣΚΑΪ πριν από περίπου μία εβδομάδα και αφού οι συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 είχαν ολοκληρωθεί και η συμφωνία είχε κλείσει. 

Η επιστροφή του στο «Πρωινό» θα γίνει σε λίγες ημέρες και θα βρεθεί στο πλάι της Φαίης Σκορδά, η οποία έκανε κίνηση - ματ. Μαζί τους και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, σταθερός φίλος και συνεργάτης τους εδώ και πολλά χρόνια, ενώ λογικά θα γίνουν διορθωτικές αλλαγές στην εκπομπή, η οποία κάνει επανεκκίνηση μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν. 

Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας παρουσίασαν το «Πρωινό» από το 2013 ως το 2016 οπότε και χώρισαν οι δρόμοι τους προσωπικά και επαγγελματικά. Τότε ο Γιώργος Λιάγκας παραμένει στον ΑΝΤ1 και προσπαθεί να κάνει το μεγάλο τηλεοπτικό όνειρό του πραγματικότητα, παρουσιάζοντας το «Late night show», το οποίο αν και θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία, θα κοπεί άδοξα στις αρχές του 2017. Οι σχέσεις του παρουσιαστή με τον ΑΝΤ1 διαταράσσονται αλλά δέχεται να ενταχθεί στην κριτική επιτροπή του «Dancing with the stars» σε μία κίνηση καλής θέλησης. 

Ακολουθεί ένας πολύ δύσκολος χρόνος, όπου θα παραμείνει δίχως ουσιαστικό ρόλο και τελικά αποφασίζει να αποχωρήσει από το κανάλι, καθώς διαπιστώνει πως δεν υπάρχει φως στο μέλλον της συνεργασίας τους. Με ένα μακροσκελές μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας τους.

«Ένας κύκλος κλείνει. Πέρασα 6 πολύ όμορφα χρόνια στον Αντ1, γεμάτα επιτυχίες και σημαντικές τηλεοπτικές στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί, παλέψαμε, στεναχωρηθήκαμε, χαρήκαμε, προχωρήσαμε ένα βήμα μπροστά στο να ανακαλύψουμε νέους τηλεοπτικούς δρόμους. Κάμεραμαν, τεχνικοί, παραγωγοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, στελέχη. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ιδιοκτησία, που με επέλεξε και μου έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε μαζί όλες αυτές τις επιτυχίες. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω και αυτούς που με τη "στάση" τους μου χάρισαν πολύ χρόνο να σκεφθώ, να επαναπροσδιορισθώ και να περάσω με τα παιδιά μου. Ηταν έξι πολύ δημιουργικά χρόνια για μένα. Ο Αντ1 είναι ένας μεγάλος σταθμός, ένα μεγάλο σχολείο και ένα πεδίο, που μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. Χαίρομαι που αφήνω πίσω κυρίως φίλους και ανθρώπους που θα μπορούμε να κοιταχτούμε ευθεία μέσα στα μάτια , γιατί μας έχουν ενώσει κοινά συναισθήματα. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους. Κάθε τέλος είναι πάντα και μια νέα αρχή. Ενας νέος κύκλος σύντομα ανοίγει. Πάμε γι άλλα».

Το εννοούσε. Η επόμενη συνεργασία του θα είναι με τον ΣΚΑϊ, στον οποίο υπογράφει συμβόλαιο και αναλαμβάνει την παρουσίαση της μεσημεριανής ζώνης και την εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» αλλά και το τηλεπαιχνίδι «GUESS MY AGE». Η πορεία του θα είναι περιπετειώδης. Ένα μοιραίο λάθος, το γνωστό συμβάν με την φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο,  θα του κοστίσει κυριολεκτικά και μεταφορικά πολύ ακριβά και από εκείνη την στιγμή τόσο η σχέση του με το κανάλι όσο και η πορεία της εκπομπής θα ακολουθήσουν μία πορεία πολύ δύσκολη. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακάμψει, να σταθεί όρθιος και να συνεχίσει να δηλώνει τηλεοπτικά παρών. Δεν είναι εύκολο. Η εκπομπή θα ολοκληρώσει την πορεία της τον Ιούλιο του 2020 και ο ίδιος θα παραμείνει στον σταθμό αλλά πρωταγωνιστής σε ένα έργο που γνώριζε καλά: Δίχως εκπομπή.

Τους επόμενους μήνες ο Γιώργος Λιάγκας δεν σχολιάζει, δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν απαντά. Παραμένει ήρεμος, κάνει ποστ από τις πιο ευχάριστες προσωπικές και οικογενειακές στιγμές του και αφήνει τους άλλους να μιλούν γι αυτόν και τα τηλεοπτικά σενάρια να φουντώνουν και να τον θέλουν πρωταγωνιστή σε πολλά και διαφορετικά format, μεταγραφικό στόχο και παρουσιαστή πίσω από κάθε νέο ριάλιτι. Δεν επιβεβαιώνει και δεν διαψεύδει. 

Ακόμη και το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, οπότε και είδε το φως της δημοσιότητας η ανακοίνωση του ΑΝΤ1, το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο. Προτίμησε να αφήσει τις λέξεις του δελτίου Τύπου να αιφνιδιάσουν σε πρώτη φάση. 

“Με μεγάλη χαρά, ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει την επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα στο δυναμικό του. Το κανάλι και ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής έχουν γράψει μαζί πολλά χιλιόμετρα στο παρελθόν.  Συναντιούνται και πάλι, σε μια διευρυμένη συνεργασία που θα περιλαμβάνει project του σταθμού.  

Ο Γιώργος Λιάγκας, σύντομα, θα λέει «καλημέρα» μαζί με τη Φαίη Σκορδά, στο «Πρωινό». Μια επαγγελματική επανασύνδεση δύο τηλεοπτικών προσώπων πρώτης γραμμής, τα οποία αγαπήθηκαν πολύ από το τηλεοπτικό κοινό που τους ανέδειξε ως το πιο δημοφιλές δίδυμο της πρωινής ζώνης.

Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας έχουν δοκιμαστεί μαζί στον τηλεοπτικό αέρα και έχουν αποδείξει, με επιτυχία, τον επαγγελματισμό και την καλή χημεία τους. Η νέα τους συνάντηση αποδεικνύει ότι το «μαζί» και για τους δύο έχει, ακόμα, πολύ δρόμο μπροστά και ότι οι αληθινοί δεσμοί των ανθρώπων δεν διαλύονται, αλλά εξελίσσονται”.

Ο Γιώργος και η Φαίη θα ξανασυναντηθούν στο πλατό του «Πρωινού» μετά από χρόνια. Σε περίπου μία εβδομάδα θα ξαναπαρουσιάσουν μαζί μία εκπομπή που φέρει την σφραγίδα τους. Φυσικά, η συνεργασία του Γιώργου Λιάγκα με τον ΑΝΤ1 δεν θα περιοριστεί στην παρουσίαση της πρωινής ζώνης. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η συνέχεια έχει κι άλλα project και επιφυλάσσει και  πολλές εκπλήξεις. Κι αν μη τι άλλο ο Γιώργος Λιάγκας είναι «πολύ σκληρός τηλεοπτικά για να πεθάνει».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι SMS θα στέλνουν γονείς και κηδεμόνες για τη μεταφορά των μαθητών

Επίδομα θέρμανσης 80-650 ευρώ: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις

Ανοίγει κι άλλο η «ομπρέλα» προστασίας για τις επιταγές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης