Μενδώνη για Αμφίπολη: Ολοκληρώθηκε η υποστήλωση του τρίτου χώρου

Μενδώνη για Αμφίπολη: Ολοκληρώθηκε η υποστήλωση του τρίτου χώρου

Πιθανόν η έρευνα να ολοκληρωθεί σε 20 μέρες, δήλωσε η γγ του υπ. Πολιτισμού

Μενδώνη για Αμφίπολη: Ολοκληρώθηκε η υποστήλωση του τρίτου χώρου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποστύλωσης του τρίτου χώρου, στα βασικά της σημεία μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη σχετικά με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, μιλώντας στον Real Fm.

Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική ανέφερε η κ. Μενδώνη, καθώς κάθε φορά που οι ανασκαφείς αφαιρούν χώμα, έστω 20-30 εκατοστά, «πρέπει να δίνουμε "ισοδύναμα μέτρα"».

Με βάση το δεδομένο αυτό, και εφόσον πλέον η ανασκαφική ομάδα της κ. Περιστέρη ανασκάπτει τον τρίτο αυτό θάλαμο, «θα μπορούσε κανείς να πει ότι αν δεν έχουμε εξαιρετικά απρόοπτα, μέσα στις επόμενες 20 μέρες - ένα μήνα θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει την έρευνα» εξήγησε. 

Έτσι, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι σε περίπτωση που ο τέταρτος θάλαμος είναι και ο τελευταίος του μνημείου, τότε όντως τα χρονοδιαγράμματα που ανακοίνωσε η κ. Περιστέρη, χωρίς να είναι δεσμευτικά, θα τηρηθούν. 

Η Λίνα Μενδώνη υποστήριξε επίσης ότι μπορεί να πάρει χρόνια για να λυθεί ο γρίφος για τον ένοικο ή τους ενοίκους του τάφου καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «έχουμε ένα μνημείο με χαρακτηριστικά που στη σύνθεσή τους εμφανίζονται για πρώτη φορά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης