Έρι Κύργια: «Δεν θα μπορούσα να αφήσω τώρα το Εθνικό Θέατρο»

Έρι Κύργια: «Δεν θα μπορούσα να αφήσω τώρα το Εθνικό Θέατρο»

Τί λέει η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου στην πρώτη δημόσια δήλωσή της

eri-kyrgia
«Δεν θα μπορούσα ποτέ να αφήσω το Εθνικό Θέατρο, την περίοδο που περισσότερο από όλες θα χρησιμεύσει η συσσωρευμένη εμπειρία μου σε αυτό»: Αυτή είναι η πρώτη επίσημη δήλωσης της Έρις Κύργια η οποία επιλέχθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για την πρώτη θεατρική σκηνή της χώρας η περίπτωση της έμπειρης και καταρτισμένης θεατρολόγου, μεταφράστριας και διασκευάστριας, η οποία ήταν μέχρι προσφάτως αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια, θεωρήθηκε ιδανική γι' αυτήν την μεταβατική φάση. Είναι εξάλλου ένα πρόσωπο που έχει πλήρη γνώση του ετήσιου προγραμματισμού που έχει γίνει οπότε μπορεί να συνδράμει ώστε να συνεχιστεί, χωρίς προβλήματα, η καλλιτεχνική δραστηριότητα του Εθνικού Θεάτρου.

«Στον κόσμο του θεάτρου οι διορίες είναι αδήριτες και ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός, με τις διοικητικές και οικονομικές διαδικασίες που τον συνοδεύουν, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και παράλληλα με τις διεργασίες για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή» υπογραμμίζει η ίδια εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τον Υφυπουργό, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη και όλους τους συνεργάτες εντός και εκτός Εθνικού Θεάτρου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη.

Να αναφέρουμε εδώ πως η θητεία της Έρης Κύργια θα διαρκέσει έως την προγραμματισμένη λήξη της θητείας του προκατόχου της, Δημήτρη Λιγνάδη, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής θα αναδειχτεί μέσα από την ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ομολογία» φον ντερ Λάιεν: Αργήσαμε με τις εγκρίσεις εμβολίων

Σχολεία: Τι θα ισχύσει στην τηλεκπαίδευση - Ποιες ώρες θα γίνονται τα μαθήματα

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για τον αγνοούμενο ράπερ Lamanif - «Χτενίζει» την πόλη η αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης