Οδοιπορικό με τα Honda Civic Type R & Hyundai i30 Fastback N

Οδοιπορικό με τα Honda Civic Type R & Hyundai i30 Fastback N

Σαν σε ράγες, τα δύο «τούμπανα» ανεβοκατεβαίνουν το βουνό. Για τον εξωτερικό παρατηρητή μοιάζει με ταινία σε fast forward. 

honda12_2

Βγαίνοντας από την -πανέμορφη είναι η αλήθεια- Δημητσάνα, βρίσκεις τη διασταύρωση που οδηγεί στο Ζυγοβίστι. Είναι μια διαδρομή που ξεκινά αρκετά «σφιχτά» και όσο ανεβαίνεις ανοίγει. Από αυτή τη διαδρομή, τα 2.700 πρώτα μέτρα αποτελούν την περίφημη ανάβαση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, την οποία είχαμε την (φαεινή) ιδέα να επισκεφτούμε μετά δύο «τέρατα» – περισσότερο για να γυμναστούμε εμείς και το καρδιοαναπνευστικό μας σύστημα και λιγότερο για να οδηγήσουμε τα αυτοκίνητα στο όριό τους. Δύο αυτοκίνητα που μοιάζουν αρκετά μόνο αν μείνεις στα βασικά τους τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι 5θυρα fastback, με δίλιτρους turbo κινητήρες, που έχουν ως στόχο περισσότερο την καρδιά του πραγματικού οδηγού και λιγότερο την πρακτικότητα της καθημερινής χρήσης.


Από τη μία το νέο Hyundai i30Fastback N, με όλο το ενδιαφέρον πακέτο του σε ότι έχει να κάνει με τα στοιχεία εξοπλισμού, αλλά και την εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει μέσα στην κατηγορία των γρήγορων 5θυρων, και από την άλλη το ένα,το μοναδικό Honda Civic Type R που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο (με ρόδες)και πραγματικά συγκλονίζει με την οδική συμπεριφορά του, όπως κάνει και με την εμφάνισή του.

Ξεκινώντας τα πάνω κάτω με το νεοφερμένο i30 Ν,το οποίο άλλωστε ήταν και η αφορμή για να έρθουμε μέχρι εδώ, αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι ετούτο εδώ το Hyundai δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα. Δείχνει λίγο πιο φιλικό από το hatchback αδελφάκι της ολιγομελούς «N» οικογένειας, αλλά και πάλι βγάζει έναν δυναμισμό ο οποίος εκπλήσσει ευχάριστα από την πρώτη στιγμή. Από τον ήχο της μίζας και τα πρώτα γυρίσματα του κινητήρα. Μπάσος και ευχάριστος, ο ήχος είναι όσο γεμάτος πρέπει σε όγκο. Φτάνει στ’ αυτιά περιορισμένος εξαιτίας της εξαιρετικής ηχομόνωσης, αλλά σε βάζει απευθείας στο mood για όσα επακολουθούν.

Όπως είχαμε διαπιστώσει και με τη hatchback έκδοση του i30 N, το μικρομεσαίο της Hyundai δεν αργεί -στο κατάλληλο περιβάλλον- να βάλει τον οδηγό του σε… beast mode. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsauto.gr






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης