Παράλληλα με το ταχύτερο Golf cabrio όλων των εποχών (το «R») η Volkswagen παρουσίασε στην εκδήλωση GTI-Wörthersee 2011 και την πρωτότυπη ανοιχτή έκδοση του GTI. Το μοντέλο αυτό έρχεται την χρονιά που οι Γερμανοί γιορτάζουν τα 35 χρόνια του Golf GTI.
Παράλληλα με το ταχύτερο Golf cabrio όλων των εποχών (το «R»
) η Volkswagen παρουσίασε στην εκδήλωση GTI-Wörthersee 2011 και την πρωτότυπη ανοιχτή έκδοση του GTI. Το μοντέλο αυτό έρχεται την χρονιά που οι Γερμανοί γιορτάζουν τα 35 χρόνια του Golf GTI.
Τα πρωτότυπο μοντέλο έχει αρκετά εντυπωσιακά στοιχεία και εξωτερικά το χρώμα του είναι κόκκινο «Firespark Metallic» με λεπτομέρειες από μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Δίχρωμο είναι και το εσωτερικό, στο οποίο υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις και καθίσματα από δέρμα Nappa.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του Golf GTI Cabriolet είναι οι μαύρες-ασημί ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με τα ελαστικά διάστασης 235. Πίσω από τις ζάντες ξεχωρίζουν οι κόκκινες δαγκάνες με το σήμα «GTI».
Κλείσιμο
Το εντυπωσιακό μοντέλο εφοδιάζεται με τον ίδιο 2.0 TFSI κινητήρα (απόδοσης 210 PS) του κλειστού GTI κι έχει εντυπωσιακές επιδόσεις (0-100 km/h σε περίπου 7 sec. Τελική ταχύτητα 240 km/h).
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.