Αλόνσο: Μη θεωρείται δεδομένο ότι θ’ ανέβω στο βάθρο!

Αλόνσο: Μη θεωρείται δεδομένο ότι θ’ ανέβω στο βάθρο!

Ο Ισπανός πιλότος προσπάθησε σήμερα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου να μετριάσει τις προσδοκίες για μια ανταγωνιστική εμφάνιση της Ferrari.

Αλόνσο: Μη θεωρείται δεδομένο ότι θ’ ανέβω στο βάθρο!
Ο Αλόνσο νικητής πέρυσι στον αγώνα της πατρίδας του είναι μαζί με τον έτερο πιλότο της Ferrari, Κίμι Ράικονεν οι μόνοι πιλότοι που έχουν κερδίσει δυο φορές επί Ισπανικού εδάφους.

Κλείσιμο
Μιλώντας για τον αγώνα την Κυριακή (σ.σ: απευθείας Alpha 14:10) τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν ξεκινάμε υπολογίζοντας ότι θα κερδίσουμε ή ότι θα είμαστε στο βάθρο. Αυτό θα ήταν λάθος προσδοκία. Βρεθήκαμε στην 9η και 10η θέση στο Μπαχρέιν και στο βάθρο στην Κίνα επειδή ταίριαξαν κάποια πράγματα στον αγώνα. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε παρουσία στο βάθρο. Θα είναι δύσκολο Σαββατοκύριακο, όλα μπορούν να συμβούν στον αθλητισμό αν σας πω όμως σήμερα ότι νιώθω σίγουρος πως θα φτάσω στο βάθρο θα είναι ψέμα. Δε θέλω να το κάνω αυτό θα έρθουν τόσοι πολλοί άνθρωποι να δουν τον αγώνα. Δε μπορεί να μειωθεί μαγικά η διαφορά μας από την κορυφή από τον ένα αγώνα στον άλλο. Η ανάκαμψή μας θα έρθει σταδιακά και ελπίζω να μην αργήσει τόσο ώστε να είμαστε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Εδώ θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί μπορούμε να είμαστε σε μια πίστα με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά της Κίνας. Ακολουθούν διαδρομές σε Μονακό και Καναδά με τελείως διαφορετικές απαιτήσεις οπότε υπάρχουν πολλά προς απάντηση. Αν στη Mercedes υπολογίζουν εμάς γι’ αντιπάλους στην κούρσα του τίτλου αυτά είναι καλά νέα γιατί φαίνεται πως μας σέβονται. Πρέπει όμως να κάνουμε τη δουλειά μας για να γίνουμε όντως απειλητικοί».

Από την πλευρά της Mercedes ο επικεφαλής της ομάδας Τότο Βολφ τόνισε: «Πιστεύω πως η Ferrari μπορεί να είναι ανταγωνιστική στη μάχη του τίτλου γιατί είναι η μόνη ομάδα που κατασκευάζει όπως εμείς σασί και κινητήρα. Επίσης θεωρώ τον Αλόνσο αγωνιστικό φαινόμενο που μπορεί να πετύχει τα πάντα».



Ο Αλόνσο περπατά στα πάντοκ του Circuit de Catalunya. Το Ισπανικό GP ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τον αγώνα στις 15:00 Ελλάδος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης