Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Alef

Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Alef

Η Alef Aeronautics αναμένεται το 2025 να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου της ιπτάμενου αυτοκινήτου.

alef_1
Η startup εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ εργάζεται για την ανάπτυξη ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου και ισχυρίζεται ότι έχει λάβει προπαραγγελίες αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων για το επερχόμενο Model A.

Αν και το όχημα μοιάζει με αυτοκίνητο, κυρίως από το πλάι, διαθέτει στο εσωτερικό του έλικες που επιτρέπουν να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα.

Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόσφατα έλαβε Ειδικό Πιστοποιητικό Αξιοπλοΐας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), για το αυτοκίνητο. Αυτό θα της επιτρέψει να πραγματοποιήσει περαιτέρω δοκιμές, καθώς και πτήσεις επίδειξης, στο εγγύς μέλλον.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2022, η Alef έχει λάβει 440 προπαραγγελίες , συμπεριλαμβανομένης μιας παραγγελίας στόλου από μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας αερομεταφορών με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

To Model A έχει σχεδιαστεί για να έχει τις γραμμές ενός αυτοκινήτου, μέσα από το οποίο ο αέρας μπορεί να ρέει κάθετα, επιτρέποντας σε οκτώ ανεμιστήρες που κρύβονται πίσω από τα πάνελ του αμαξώματος να λειτουργούν.

Πιο συγκεκριμένα, η Alef Aeronautics ισχυρίζεται ότι το όχημα θα μπορεί να χωρέσει οπουδήποτε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, καθιστώντας το ένα αληθινό ιπτάμενο αυτοκίνητο, όχι απλώς μια ηλεκτρική κατακόρυφη απογείωση και προσγείωση με τροχούς.

H εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Model A θα έχει αυτονομία 322 χιλιομέτρων, ενώ αναμένεται να μπορεί να πετάξει έως και 117 χιλόμετρα, με μία μόνο φόρτιση των μπαταριών του. Εκτιμάται ότι οι παραδόσεις των πρώτων οχημάτων θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2025 και μάλιστα ότι οι πωλήσει θα φτάσουν τις 834 μονάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης