Η Lamborghini στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Η Lamborghini στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Η Lamborghini επιβεβαιώνει την είσοδό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2024, με ένα αυτοκίνητο που θα εξελιχθεί από τη Squadra Corse.

220518120458_Lamborghini-LMDH-1

Το ειδικό τμήμα της Lamborghini που θα εξελίξει το νέο αγωνιστικό μοντέλο για τις διοργανώσεις αγώνων αντοχής, θα έχει το αυτοκίνητο έτοιμο για δοκιμές μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η φίρμα από της Sant’Agata επιβεβαίωσε επίσημα τα σχέδιά της για συμμετοχή στους αγώνες αντοχής από το 2024, τόσο στο WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) όσο και στο αντίστοιχο των ΗΠΑ (IMSA Sportscar).

Η πρώτη εικόνα-teaser που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ιταλική εταιρεία, δείχνει ένα πρωτότυπο υβριδικό αγωνιστικό με αεραγωγό στην οροφή, ένα εμφανές ραχιαίο πτερύγιο και εμπρόσθιους προβολείς που παραπέμπουν αισθητικά στο supercar μοντέλο Sian FKP 37.

Οι κανονισμοί LMDh απαιτούν από τους κατασκευαστές να επιλέγουν ένα πλαίσιο ανάμεσα από τις Dallara, Ligier, Multimatic ή Oreca ως βάση των αυτοκινήτων τους.

Αυτό έχει τη σημασία του καθώς τη στιγμή που οι υπόλοιπες μάρκες του Ομίλου VW έχουν επιλέξει το πλαίσιο της Multimac (Audi και Porsche), η Lamborghini επέλεξε να χρησιμοποιήσει εκείνο της Ligier, κάτι που παραπέμπει στην προηγούμενη μεταξύ τους συνεργασία, το 1991.

Λεπτομέρειες για το νέο αυτοκίνητο είναι πιθανό να αποκαλυφθούν αργότερα μέσα στο έτος, με τη Lamborghini να εξελίσσει in house το υβριδικό κινητήριο σύνολο για το μοντέλο.

«Αυτό το βήμα στην υψηλότερη κατηγορία αγώνων σπορ αυτοκινήτων σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Lamborghini, Stephan Winkelmann. «Θα αναμετρηθούμε με τους καλύτερους, στο πιο απαιτητικό πεδίο. Από τη μία πλευρά, αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη προβολή στο επιτυχημένο πρόγραμμα μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά από την άλλη, θα μας επιτρέψει επίσης να δοκιμάσουμε μελλοντικές τεχνολογίες. Τα πρωτότυπά μας θα είναι το πιο εξελιγμένο ανοιχτό εργαστήριό μας σε τέσσερις τροχούς».

Η Lamborghini θα έχει ως βασικούς ανταγωνιστές τις Acura, Alpine, BMW, Cadillac και Porsche στην κατηγορία LMDh, ενώ στην κατηγορία Supercars του WEC θα έχει «απέναντί της» τις Ferrari, Peugeot, Scuderia Cameron Glickenhaus, Toyota και Vanwall-ByKolles.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης