Πώς θα ψήσετε το τέλειο μπέικον

Πώς θα ψήσετε το τέλειο μπέικον

Υπάρχει κάτι καλύτερο για να απολαύσετε με τα αβγά (τηγανητά ή ποσέ) -ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας- από μερικά κομμάτια ωραίο, καπνιστό μπέικον;

Πώς θα ψήσετε το τέλειο μπέικον
Αν θέλετε μόνο μερικές φέτες, μπορείτε άνετα να τις ψήσετε με τον κλασικό τρόπο στο τηγάνι, σε ηλιέλαιο αλλά υπάρχει και η επιλογή του να ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και να τις ψήσετε χωρίς επιπλέον προσθήκη λίπους. Θα γίνουν εξίσου τραγανές. Αν όμως χρειάζεται να ψήσετε μεγαλύτερες ποσότητες, ο φούρνος είναι η λύση για να γίνουν όλα όπως πρέπει. Στο τηγάνι το μπέικον γίνεται κρατσανιστό διατηρώντας την πλούσια καπνιστή γεύση του αλλά το ίδιο ή ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε και στο φούρνο.

Τα πάντα για το μπέικον και πώς θα το απολαύσεις

Το ψήσιμο στο φούρνο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και στη συνέχεια τις φέτες μπέικον τη μία δίπλα από την άλλη. Μην τις τοποθετήσετε τη μία πάνω στην άλλη γιατί δεν θα ψηθούν σωστά. Επίσης, μην το παρακάνετε με την ποσότητα γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γεμίσει κατά το ψήσιμο λίπος το ταψί, το μπέικον να μην ψηθεί όπως πρέπει, το λίπος να «κάψει» και να γεμίσει το σπίτι καπνούς.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης