Γιατί κάποια φαγητά είναι καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου
Μπορεί κάποια φαγητά να είναι πιο απολαυστικά όταν σερβίρονται καυτά ή παγωμένα, όμως ένα εντυπωσιακό πλήθος καθημερινών πιάτων φτάνει στο μέγιστο της γεύσης του όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου
Πολλοί μεγαλώσαμε με την πεποίθηση ότι το φαγητό πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνεται ζεστό, με το γνώριμο «φάε πριν κρυώσει» να ηχεί σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Ωστόσο, όσο περισσότερο μαγειρεύουμε τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι πολλά φαγητά δεν πρέπει να σερβίρονται καυτά.
Η επιστήμη της μαγειρικής συνήθως εστιάζει στο τι συμβαίνει όσο το φαγητό ψήνεται ή βράζει, αλλά το τι ακολουθεί όταν φτάνει στο τραπέζι είναι εξίσου σημαντικό. Ο όρος «χλιαρό» δεν ανοίγει την όρεξη σε κανέναν, και η θερμοκρασία δωματίου είναι ένας κάπως ασαφής χαρακτηρισμός που συνδέεται συχνότερα με συστατικά στη ζαχαροπλαστική, παρά ως πρόταση σερβιρίσματος.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr