Τι είναι η ταβέρνα τελικά;

Τι είναι η ταβέρνα τελικά;

Στο τεύχος Ιουλίου του Cantina Magazine κάνουμε μια διαδρομή στην ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής και –κυρίως– της αθηναϊκής ταβέρνας.

Τι είναι η ταβέρνα τελικά;

Μεγαλώνοντας στο κέντρο της Αθήνας, σε μια γειτονιά με πλατείες και τοπική εμπορική ζωή, μάθαμε ότι όλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πόρτα μας. Από το μπακάλικο του κυρίου Βάσου και το κρεοπωλείο του Τάσου μέχρι τις δύο ταβέρνες μας, τον Κρητικό με τους τοίχους βαμμένους σε ώχρα, τα εξακοσάρια βαρέλια σε παράταξη και τις φωτιές μόνιμα αναμμένες στις σχάρες του, και την Κληματαριά, πάντα φρεσκοασβεστωμένη, με τη μικρή σκιερή αυλή και τα σπιτικά μαγειρευτά.

Πηγαίναμε συχνά τις Κυριακές στην Κληματαριά για μεσημεριανό, τα βραδάκια της εβδομάδας στον Κρητικό για παϊδάκια και μπιφτέκια, τη ρετσίνα του –για τους «μεγάλους»– και τη μικρή κομπανία που συνόδευε με τα τραγούδια το φαγητό μας. Πηγαίναμε οικογενειακώς ή με τις παρέες των γονιών, οπότε και η διάρκεια του γεύματος μάκραινε και γινόταν απείρως πιο ευχάριστη, με πειράγματα και γέλια προς εμάς, τα πιτσιρίκια της παρέας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης