
Η καρυδόπιτα με σοκολάτα της Αντωνίας
Η καρυδόπιτα με σοκολάτα της Αντωνίας
Η καρυδόπιτα σε αυτή της την πλούσια εκδοχή, εμπλουτίζεται με σοκολάτα και αποκτά ακόμη πιο πληθωρική γεύση

Διαδικασία
Βήμα 1
Κρατάμε 5 με 6 καρύδια για να στολίσουμε την επιφάνεια της καρυδόπιτας. Ψιλοκόβουμε όλα τα άλλα και τα βάζουμε σε μπολ ανάμειξης μαζί με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα γάλακτος. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Ρίχνουμε τους κρόκους στο μπολ ανάμειξης και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι και 150 ml νερό για να γίνει το μείγμα λείο. Ετοιμάζουμε μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια με το κονιάκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Βήμα 1
Κρατάμε 5 με 6 καρύδια για να στολίσουμε την επιφάνεια της καρυδόπιτας. Ψιλοκόβουμε όλα τα άλλα και τα βάζουμε σε μπολ ανάμειξης μαζί με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα γάλακτος. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Ρίχνουμε τους κρόκους στο μπολ ανάμειξης και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι και 150 ml νερό για να γίνει το μείγμα λείο. Ετοιμάζουμε μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια με το κονιάκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα