
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη και πώς να τα αποφύγετε
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη και πώς να τα αποφύγετε
Όλοι οι τρόποι για να αποφύγετε τα 3 πιο συχνά λάθη στην παρασκευή του αγαπημένου παραδοσιακού γλυκού και να μη δείτε ποτέ ξανά τον χαλβά σας άψητο, ψιχουλιαστό ή λασπωμένο

Ο χαλβάς είναι ζωντανό κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης, το γλυκό του οικογενειακού τραπεζιού δίπλα στους μεζέδες της Σαρακοστής. Ειδικά ο σιμιγδαλένιος επιλέγεται συχνά ανάμεσα σε άλλους για το τραπέζι αυτών των ημερών, αφού μπορεί να φτιαχτεί στο σπίτι εύκολα και γρήγορα, ακόμα και από αρχάριους στην κουζίνα. Ιδιαίτερα αρωματικός και θρεπτικός, από την πιο απλή εκδοχή με κανέλα και ξύσμα εσπεριδοειδών, μέχρι συνταγές πιο πλούσιες ή μοντέρνες με ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή σοκολάτα, χρειάζονται μόνο 3 απλά βήματα που θα εγγυηθούν την επιτυχία.
Πώς να καβουρδίσουμε επαρκώς το σιμιγδάλι
Το σιμιγδάλι χρειάζεται να ψηθεί αργά σε χαμηλή θερμοκρασία. Θυμόμαστε να το ανακατεύουμε συχνά στην κατσαρόλα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Το σιμιγδάλι είναι έτοιμο μόνο όταν έχει απορροφήσει όλη τη λιπαρή ουσία και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας με ευκολία. Τέλος, έχουμε στον νου μας πως όσο περισσότερο καβουρδίζουμε τον χαλβά, τόσο πιο βαρύς γίνεται και τόσο πιο πολύ σκουραίνει.
Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Πώς να καβουρδίσουμε επαρκώς το σιμιγδάλι
Το σιμιγδάλι χρειάζεται να ψηθεί αργά σε χαμηλή θερμοκρασία. Θυμόμαστε να το ανακατεύουμε συχνά στην κατσαρόλα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Το σιμιγδάλι είναι έτοιμο μόνο όταν έχει απορροφήσει όλη τη λιπαρή ουσία και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας με ευκολία. Τέλος, έχουμε στον νου μας πως όσο περισσότερο καβουρδίζουμε τον χαλβά, τόσο πιο βαρύς γίνεται και τόσο πιο πολύ σκουραίνει.
Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα