Αγκινάρες αλά πολίτα κλασικές

Αγκινάρες αλά πολίτα κλασικές

Μόνο το καθάρισμα είναι δυσκολία σε αυτές τις νόστιμες αγκινάρες αλά πολίτα. Αλλά αν βρείτε τρυφερές αγκινάρες αξίζει και τον κόπο!

nikolaou_agkinares-net
Διαδικασία
Κόβετε το ένα λεμόνι στη μέση για να τρίψετε τις αγκινάρες, στύβετε τα δύο λεμόνια και από το τέταρτο λεμόνι παίρνετε το χυμό και το ξύσμα του. Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε καλά μπόλικο κρύο νερό, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το αλεύρι και το χυμό από τα δύο λεμόνια.

Κόβετε τις καρδιές της αγκινάρας από τα κοτσάνια, από τα οποία κρατάτε μόνο 3 εκ. και τα καθαρίζετε καλά από τις ίνες τους. Τα ρίχνετε στο λεκανάκι. Αφαιρείτε τα φύλλα από τις καρδιές και με ένα κουταλάκι ξύνετε και βγάζετε το χνούδι από το εσωτερικό τους. Κόβετε τις καρδιές στη μέση, τις τρίβετε παντού με το κομμένο λεμόνι και τις ρίχνετε και αυτές στο λεκανάκι με το νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής και τις ακριβείς αναλογίες της στο olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης