Κεκάκια βανίλιας με σοκολάτα, κράμπερις και νιφάδες βρώμης

Κεκάκια βανίλιας με σοκολάτα, κράμπερις και νιφάδες βρώμης

Λαχταριστά κεκάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Κεκάκια βανίλιας με σοκολάτα, κράμπερις και νιφάδες βρώμης
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα και τοποθετείτε από ένα χαρτάκι για μάφιν στις δώδεκα υποδοχές ενός ειδικού ταψιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα και τις βανίλιες. Σε ένα δεύτερο πιο ευρύχωρο μπολ ανακατεύετε με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αυτό το μίγμα στο αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ακόμη να ενωθούν τα δύο μίγματα.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύετε τις σταγόνες σοκολάτας στο τελικό μίγμα. Μοιράζετε το μίγμα στα δώδεκα χαρτάκια.

Για την επικάλυψη: Ανακατεύετε τα κράμπερις με τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και μοιράζετε το μίγμα από πάνω, πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει η επικάλυψη στο μίγμα του κέικ.

Ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μπήγετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και να βγαίνει καθαρή.

Ξεφορμάρετε τα κεκάκια μαζί με τα χαρτάκια τους και, αφού κρυώσουν, τα σερβίρετε με καφέ ή τσάι.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης