Γεμιστό κέικ με κρέμα τυριού, φράουλες και σοκολάτα
Γεμιστό κέικ με κρέμα τυριού, φράουλες και σοκολάτα
Πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα αλλά και σε χρώματα, αυτό το κέικ μπίρας με κρέμα και σοκολατένια επικάλυψη είναι τέλειο!
Φτιάχνετε πρώτα το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Βάζετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, την μπίρα, το κακάο και τα αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με το γιαούρτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε στο μίγμα της μπίρας. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα, και τη βανίλια και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά του κέικ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 βουτυρωμένα ταψάκια διαμέτρου 20-22εκ. Μοιράζετε μέσα το μίγμα του κέικ και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσετε.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τα 50ml από την κρέμα γάλακτος και την άχνη και τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Χτυπάτε χωριστά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και ενώνετε τα δύο μίγματα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Ενσωματώνετε μέσα και τις λιωμένες φράουλες.
Για τη συναρμολόγηση: Βάζετε το ένα κέικ σε πιατέλα, το ραντίζετε με λίγο ποτό και από πάνω απλώνετε περίπου τα 2/3 της κρέμας. Σκεπάζετε με το δεύτερο κέικ, ραντίζετε ξανά με ποτό και απλώνετε από πάνω και στα πλαϊνά την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος, λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το μέλι σε μπεν μαρί και περιχύνετε το κέικ. Στολίζετε με φράουλες και σερβίρετε.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με το γιαούρτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε στο μίγμα της μπίρας. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα, και τη βανίλια και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά του κέικ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 βουτυρωμένα ταψάκια διαμέτρου 20-22εκ. Μοιράζετε μέσα το μίγμα του κέικ και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσετε.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τα 50ml από την κρέμα γάλακτος και την άχνη και τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Χτυπάτε χωριστά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και ενώνετε τα δύο μίγματα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Ενσωματώνετε μέσα και τις λιωμένες φράουλες.
Για τη συναρμολόγηση: Βάζετε το ένα κέικ σε πιατέλα, το ραντίζετε με λίγο ποτό και από πάνω απλώνετε περίπου τα 2/3 της κρέμας. Σκεπάζετε με το δεύτερο κέικ, ραντίζετε ξανά με ποτό και απλώνετε από πάνω και στα πλαϊνά την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος, λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το μέλι σε μπεν μαρί και περιχύνετε το κέικ. Στολίζετε με φράουλες και σερβίρετε.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα