Όλα άλλαξαν ήδη με Κυριάκο
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Όλα άλλαξαν ήδη με Κυριάκο


Ναι, είναι όντως πολύ περίεργη η ζωή. Όπως από μια σειρά καραμπόλες και λόγω της αβάστακτης παραφροσύνης που προκάλεσε η κρίση, δημιουργήθηκε κατά σύμπτωση το φαινόμενο Τσίπρας, έτσι ξαφνικά η ζωή, κάνει μια «γυριστή», και του βγάζει απέναντι μια απροσδόκητη ανατροπή: Διότι με την οριακή μυθιστορηματική εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ν.Δ. έχουμε ένα ολωσδιόλου καινούργιο σκηνικό που προκαλεί κύματα τσουνάμι πολύ πιο πέρα απ’ τα όρια της Νέας Δημοκρατίας. Το μεγαλύτερο ατού του Κυριάκου για την ακρίβεια είναι εκτός ΝΟΥ-ΔΟΥ: 

α) Απαντά πειστικά στο ερώτημα –χρυσό ατού μέχρι χθες του Σύριζα- «και τι να κάνουμε, υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός απ’ τον Τσίπρα;» Δεν υπήρχε. Τώρα υπάρχει, την στιγμή μάλιστα που ο αδιαμφισβήτητα ταλαντούχος πρωθυπουργός στριμώχνεται στις μνημονιακές συμπληγάδες. 

β) Το ότι ΗΔΗ υπάρχει εναλλακτική, το ξέρουν πρώτ’ απ’ όλα οι ξένοι Δανειστές, που θα σταθμίσουν τα νέα δεδομένα. Το νιώθει ο πολύς κόσμος που ‘ταν απογοητευμένος, τα χε χαμένα και εκφράστηκε και μέσω της αποχής. Τρίτον το οσφρίζεται το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ σ’ όλα τα κρίσιμα επίπεδα και τους θεσμούς, που μέχρι τώρα βρισκόταν στο εκβιαστικό δίλημμα «ή με τους Συριζαίους ή σ’ έφαγε η μαύρη λάμια». Το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ με τους φορείς του και τους θεσμικούς του που ποτέ δεν ήταν… φιλοαριστερό τώρα έχει κάπου ν’ ακουμπήσει. Είτε για να υπερασπιστεί τα δίκαια με την καλή έννοια, είτε για να αναλογιστεί εκ του πονηρού τις συνέπειες μιας επόμενης μέρας. 

γ) Ο παράγων Κυριάκος έχει θεωρητικά την δυνατότητα να πάρει πίσω όχι τα ψιχία από «Ποτάμι», ΔΗΜΑΡ κλπ, αλλά το βασικό «ΨΗΤΟ», τους ψηφοφόρους που από Ν.Δ. είχαν πάει κατευθείαν ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης επηρεάζει όλο το κέντρο και δεδομένου ότι η ζωή δεν αφήνει κενά, μπορεί ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ να δημιουργήσει ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΚΥΜΑ πολύ ισχυρότερο του Τσίπρα, χωρίς να χρειάζεται κάτι σαν ΑΝΕΛ για να πάρει την πλειοψηφία. Η σημερινή κυβέρνηση θα του την παραδώσει μόνη της, αν δεν επιδιώξει να συμμαχήσει και μ’ αυτόν, αφού δεν της βγήκε το οργανωμένο σχέδιο Δεξιάς Αποστασίας που ‘δαμε όλοι να ξεδιπλώνεται τόσο ξετσίπωτα που τελικά έκανε… τον Κυριάκο… «βασιλιά»!

Όλα τούτα έχουν μπροστά τους ένα μεγάλο ΑΝ: Το ΑΝ υποθέσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ΣΤΑΘΕΙ σ’ αυτό το πόστο, που ‘ναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ το να ‘σαι απλός υπουργός. Με πρώτη ΒΑΣΙΚΗ υποσημείωση ότι ο Τσίπρας, είτε μας αρέσει είτε όχι είναι ΜΕΓΑΛΟΣ αντίπαλος προσωπικά, έστω και αν έχει ακόμη και τον… μισό Σύριζα απέναντί του. Συνεπώς θα ‘ταν πολύ μεγάλο λάθος να τον υποτιμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς ο τέως «σύντροφος» και νυν Ευρωπαϊστής Αλέξης, έχει ισχυρά προσωπικά ερείσματα σε μεγάλη μερίδα του λαού, ενώ οι άμεσες τετ-α-τετ αντιπαραθέσεις είναι το στοιχείο του επικοινωνιακά (τουλάχιστον στα ελληνικά). Σύντομα το Μαξίμου θα ανακτήσει την ψυχραιμία του, θα εγκαταλείψει την παλιάς κοπής επιχειρηματολογία, μια που το ότι ο Κυριάκος είναι.. Μητσοτάκης… χαίρω πολύ το ξέρουμε όσο κι ότι ο Κώστας είναι Καραμανλής. Ε, και; Χώρια που δεν μετρά η διαφορά ανάμεσα στα νέα αριστεροδεξιά τζάκια… που χτίζονται τόσο γρήγορα, με τα παλιά τα… κλασσικά και παραδοσιακά. Ασε που δεν μπορεί να μιλάει πειστικά για απειλή νεοφιλελευθερισμού η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση που έδωσε… όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας στους Γερμανούς! Ας μην τους πιάνει λοιπόν και τους μεν και τους δε η φούρια, υπάρχει μακρύς δρόμος, σ’ ένα εντελώς νέο τοπίο. Ας συγκρατήσουν και τη τρελή χαρά και την ξαφνική στενοχώρια εκατέρωθεν, καθώς ακόμη βουλιάζει η χώρα! Στο κάτω-κάτω, κουλ, τι να πει κι η Ντόρα;  
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ