papadopoulos_thanos

Το χρέος των κομματικών στρατών έφερε την καταστροφική κρίση!

Θάνος Παπαδόπουλος

Στις 23 Απριλίου 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου ανήγγειλε από το Καστελλόριζο ότι η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει.

Στις 2 Μαΐου ανήγγειλε ότι είχε υπογράψει Μνημόνιο με το ΔΝΤ, την Commission και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ και μέτρα για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στον ενάρετο κύκλο και για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού που το 2009 είχε κλείσει μ' ένα έλλειμμα 36,5 δισ. ευρώ. Το δημόσιο χρέος είχε ανοίξει τον δρόμο της κρίσης. Αυτή ήταν η πρώτη και η μοναδική σπουδαία πράξη του Γ. Α. Παπανδρέου, που έσωσε την Ελλάδα από την άτακτη χρεοκοπία, την καταστροφή και το χάος. Στις 5 Μαΐου 2010 κηρύχθηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πανελλαδική απεργία και διαδήλωση. Άρχισαν οι συγκρούσεις με την Αστυνομία. Στην οδό Σταδίου τρία άτομα με κουκούλες έριξαν βόμβες μολότοφ στο υποκατάστημα της Marfin Bank, σπάζοντας την τζαμαρία. Από τους οκτώ (8) υπαλλήλους σώθηκαν οι πέντε (5) από τους καπνούς και τις φλόγες, ενώ οι άλλοι τρείς (3) μεταξύ των οποίων και μια έγκυος βρήκαν τραγικό θάνατο. Ακόμη δεν βρέθηκαν οι υπεύθυνοι αυτού του μαζικού εγκλήματος. 

Το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ο κρατικός συντεχνιακός συνδικαλισμός που είχαν ματαιώσει το σχέδιο Γιαννίτση για τη σωτηρία του Ασφαλιστικού Συστήματος εμπόδισαν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για απελευθέρωση των επαγγελμάτων από τα δεσμά των συντεχνιών και περιορισμό της σπατάλης και της διαφθοράς στο Δημόσιο.

Το φθινόπωρο του 2011 στην πλατεία Συντάγματος κυριάρχησε το σύνθημα "Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή". Αναρχικοί, αντεξουσιαστές, συνδικαλιστές, ακροδεξιοί και φασίστες βρέθηκαν στο ίδιο στρατόπεδο να καταπολεμούν και να προσπαθούν να καταστρέψουν την αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Την ίδια εποχή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με δηλώσεις του αργότερα, κάνει πρόταση στον ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, παραχωρώντας της ένα πακέτο 40+10 δισ. ευρώ, αλλά ο Βενιζέλος το αρνείται.

Η κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου έπεσε αφού προσπάθησε να ξεφύγει από το πρόβλημα με δημοψήφισμα. Στις 11 Νοεμβρίου ορκίζεται η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 ψηφίζονται από τη Βουλή τα μέτρα του Β' Μνημονίου από 199 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Όλη τη νύχτα της 12ης προς 13η Φεβρουαρίου μαίνονται οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις με την Αστυνομία στην Αθήνα και πάνω από δέκα (10) κτίρια παραδίδονται στις φλόγες.

Την κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου την έριξε ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της Ν.Δ., επειδή βιαζόταν ν' αναλάβει πρωθυπουργός. Αντί ν' αφήσει τον Λ. Παπαδήμο να εφαρμόσει και τα 72 μέτρα του Β' Μνημονίου, τον έριξε όταν είχε εφαρμόσει μόνο τα 12 μέτρα κι ανέλαβε να εφαρμόσει τα υπόλοιπα 60 μέτρα οι ίδιος. Το έκανε και μάλιστα σε μικρό διάστημα, αλλά οι συνέπειες υπέσκαψαν την πολιτική και την πλειοψηφία του στη Βουλή.
Ο Αντ. Σαμαράς δεν είχε καλό ιστορικό όταν ανέλαβε την κυβέρνηση με τη στήριξη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), μετά από δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012. Το " Μακεδονικό" και η πτώση της κυβέρνησης Κων. Μητσοτάκη, όπως και το Ζάππειο 1 και 2 δεν ήταν καλοί οιωνοί για την πορεία του. Παρόλα αυτά μέσα σε δυόμισι  χρόνια (2012-2014) κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την ύφεση του -8% που παρέλαβε και έλλειμμα 10% και να φτάσει στις 31.12.2014 σε ανάπτυξη 0,8% (τη μεγαλύτερη  σ' όλη την Ευρωζώνη) του ΑΕΠ και πλεόνασμα 0,9% του ΑΕΠ.

Ο Αλέξης Τσίπρας που ακολούθησε στην κυβέρνηση μ'  ένα αντισυνταγματικό χειρισμό της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέτρεψε την κατάσταση. Συνεργάστηκε με τον ηγέτη του ακροδεξιού ΑΝΕΛ Πάνο Καμένο που είχε αποδεχτεί τη θεωρία του ψεκασμού των Ελλήνων! Τα συνθήματα με τα οποία διεκδίκησε την κυβέρνηση ήταν: 
Θα σκίσουμε τα Μνημόνια
Οι Αγορές θα χορεύουν πεντοζάλι
Οι μισοί και παραπάνω Έλληνες είναι Γερμανοτσολιάδες (οπαδοί της Άνγκελα Μέρκελ και του Β. Σόιμπλε) κλπ.

Με υπουργό Οικονομικών τον εξωγήινο Γιάνη Βαρουφάκη και μια φρουρά υπουργών σκληρών σταλινικών κρατιστών και οπαδών της δραχμής, οδήγησαν τη χώρα κατευθείαν στο χάος και την καταστροφή όπου στο τέλος σωστά εκτίμησαν ότι υπήρχε για τους πρωτεργάτες το… Γουδή. Έκανε δημοψήφισμα όπου το ΟΧΙ που διαφήμιζε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας πήρε 62% αλλά το μετέτρεψε σε ΝΑΙ 100%, έκαναν capital controls κι έκλεισαν τις Τράπεζες και χρέωσαν τη χώρα μ' ένα βάρος 100 δισ. ευρώ. (Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέκλινγκ πρόσφατα ανέβασε τη ζημιά σε πάνω από ένα ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, δηλαδή περίπου 200 δισ. ευρώ).
Η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση κρατά σχεδόν τρία χρόνια, ενώ έπρεπε να κρατήσει μόνο τρεις (3) μέρες κι από 1,7 δισ. ευρώ μέτρα που είχε σταματήσει η διαπραγμάτευση με τις εκλογές να την κλείσουν στο 1,5 δισ. μέτρα στις 31 Ιανουαρίου 2015 και να βγουν στις Αγορές.
Η τριετής διαπραγμάτευση υπήρξε ένα φιάσκο, μια ακόμη καταστροφή, επειδή πίστεψαν τον εξωγήινο Γιάνη ότι θα βάλει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν τα χρέη των κομματικών στρατών. Παραφροσύνη! 

Σημείωση: Για περισσότερα βλ. " Θάνος Παπαδόπουλος: Ποιοι και πώς μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Εκδόσεις Gutenberg"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

ΣΧΟΛΙΑ (5)

freeman

Γεώργιος ή Γιώργος ή Γιωργάκης . . .το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ . . . Σε ευχαριστούμε Εκλεγμένε με 44% ΕλληνοΑμερικανέ Πρωθυπουργέ Γιωργάκη , που το 2010 τίμησες την Συνταγματική εντολή και ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ , μας κράτησες ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΥΣΗ όταν ΔεξιοΑριστεροί KαραμανλοΤσιπροΚαμένοΠάκηδες πατριδοκάπηλα Πουτινοτσατσόνια , ΠΟΛΙΟΡΚΟΎΣΑΝ το Κοινοβούλιο για να το κάψουν και σου έταζαν προσωπικά κρεμάλες , ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕΣ την μετατροπή μας σε ΠουτινοKolόμπαρο . Η Πατρίδα θα σε ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ! Τα όνομα σου θα γραφεί από τον ιστορικό του Μέλλοντος με ΧΡΥΣΑ γράμματα: Γιωργάκης Παπανδρέου , του Ελληνα Ανδρέα και της Αμερικανίδας Μαργαρίτας .

Ακομα με το πασοκ ασχολειστε?

οχι άλλο καρβουνο,έλεος.Ο πασοκισμος εγινε ανεκτος απο τους δυτικους και τους γερμαναραδες που ενώ απο το 81 και μετα δεν ειχαν προβλημα ενας όλοκληρος λαός να βυθιζεται στη παρακμη και στο παρασιτισμο ξαφνικα θυμηθηκαν να "διορθωσουν" στο τακα τακα μια χώρα που θέλει αλλα τοσα χρονια για να επανελθει στην προ 81 κατάσταση.Οι ξενοι λαοι θα πληρωσουν τους κομματικους στρατους που οι δικοι τους πολιτικοι ηγετες επετρεψαν και επέβαλαν να αναπτυχθουν για τους δικους τους πονηρους σκοπους στο Πασοκιστάν.Πότε άραγε στηριξαν οι ξενοι καποιον που ηθελε να ανατρέψει τον πασοκισμό? Ποτέ! Ειτε δεν ηθελαν ειτε δε μπορουσαν με τα πειραματα που καναν σε μια μικρη χωρα όπως η Ελλάδα τη διέλυσαν για αυτο και ο Ερντογαν που ειναι ηγέτης με φρύδια ξηγιέται στους Γερμαναραδες και λοιπους φραγκολεναβτινους όπως τους αξίζει

ΑΝΤΙΤΖΙΧΑΝΤ.

Ο εγωισμος , εκτρεφει την φιλαργυρια και την απληστια και ολα τα κακά.....Οι πολιτικαντηδες , ως επι το πλειστον ειναι αρπαγες και τουτοι εδω οι τελευταιοι, ειναι ληστες με καλαζνικοφ, απατεωνες , που με βια αναρχια τρομοκρατια, εξοντωνουν εμας τους Ελληνες, με μεγαλη προθυμια.

Μίλτος

Οι κομματικοι στρατοί είναι το όνειδος, και η καταστροφή της Ελλάδας !!!

Λούλης

Τι το κακό έκανε το ΠΑΣΟΚ δηλαδή; Όλοι στα γούστα ήσασταν κάθε μέρα. Κρίμα να μην συμμετάσχω κι εγώ σε αυτό το ξέφρενο πάρτι, διότι εργαζόμουν στο εξωτερικό. Αφού λοιπόν δεν σας άρεσαν τα λεφτά που μοίραζε το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν εγκαταλείψατε την χώρα και να φύγετε στο εξωτερικό; Όσοι παραμένουν στην χώρα, δεν ξέρουν ότι στο τέλος αυτοί θα πληρώσουν και τον λογαριασμό; Αλλά βέβαια, προτιμήσατε όλοι να κάνετε το κορόιδο και να τρώτε τα λεφτά των άλλων λαών. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πιο φιλελεύθερη κυβέρνηση! Αν ήθελα τέτοιες κυβερνήσεις θα καθόμουν στην Γερμανία. Τους Συριζαίους τους ήθελα λίγο πιο Κομμουνιστές αλλά δυστυχώς δεν μου βγήκε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία