papadopoulos_thanos

Η πέμπτη χρεοκοπία ήταν η χειρότερη απ' όλες

Θάνος Παπαδόπουλος

Η φήμη ότι η χούντα δεν έβαλε χρέη, που διακινείται ύπουλα σ' ολόκληρη την περίοδο της κρίσης, είναι μύθος, παραμύθι και προπαγάνδα των ακροδεξιών.

Η χούντα σχεδόν τετραπλασίασε το φανερό δημόσιο χρέος της χώρας από 31,2 δις. δραχμές στις 114 δις. δραχμές. Αλλά έβαλε κι ένα κρυφό χρέος μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ κλπ. Συνολικά μέσα σε 7,5 χρόνια (1967-1974) πενταπλασίασε ή εξαπλασίασε το πραγματικό χρέος της χώρας. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια που τη βρίσκεις εύκολα στις στατιστικές της ΕΣΥΕ.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αντίθετα κράτησε τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος χαμηλά, παρότι αντιμετώπισε τις συνέπειες δύο πετρελαϊκών κρίσεων (1973 και 1979) που εξαπλασίασαν και δωδεκαπλασίασαν τις τιμές πετρελαίου. Το 1980 το δημόσιο χρέος δεν ξεπερνούσε το 20% του ΑΕΠ (με τους τωρινούς συντελεστές της Commission που δεν υπολογίζουν ορισμένα δάνεια).

Ο Ανδρέας Παπανδρέου για να κάνει κομματικό στρατό στο κράτος και την κοινωνία υπερδιπλασίασε του υπαλλήλους που πληρώνονταν από το κράτος από λιγότερους από 400.000 σε περισσότερους από 800.000 και πολλαπλασίασε τα επιδόματα, αύξησε κατά 36% τους μισθούς και τα ημερομίσθια το 1982  και πολλαπλασίασε τις επιχορηγήσεις αγροτών, εμπόρων, ελεύθερων επαγγελματιών, εργολάβων και προικοδότησε τα "ευγενή" ασφαλιστικά ταμεία με κοινωνικούς πόρους. Έτσι το βαθύ ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τον κρατικό συντεχνιακό συνδικαλισμό και η οικονομία και η κοινωνία είδαν την παλινόρθωση του κρατικού συντεχνιακού καπιταλισμού.

Αποτέλεσμα ήταν τα ελλείμματα στο τέλος της περιόδου να 20πλασιαστούν  και το δημόσιο χρέος να φτάσει στο 64% του ΑΕΠ και να εικοσαπλασιαστεί σε πραγματικές τιμές. Αλλά η μέση ετήσια ανάπτυξη δεν ξεπέρασε το 1% του ΑΕΠ. Το 1985 ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Σημίτης προσπάθησε να συμμαζέψει τα πράγματα, αλλά σε δυο χρόνια παραιτήθηκε επειδή δεν τον άντεχε το βαθύ ΠΑΣΟΚ και διαφώνησε με τον Α. Παπανδρέου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μέσα σε 2,5 χρόνια έφτασε το δημόσιο χρέος στο 98,2% του ΑΕΠ και τα ελλείμματα εξίσου ψηλά με του Α. Παπανδρέου. Η προσπάθεια εξυγίανσης και φιλελευθεροποίησης της οικονομίας απέτυχε λόγω της αντίδρασης του κρατικού συντεχνιακού συνδικαλισμού (π.χ. Κολλάδες) και των "βαρόνων" της Δεξιάς Μ. Έβερτ, Γ. Σουφλιά, Γ. Κεφαλογιάννη, και άλλων.

Ο Α. Παπανδρέου επανήλθε με το σύνθημα " Είτε το έθνος θα εξαφανίσει το χρέος, είτε το χρέος θ' αφανίσει τη χώρα". Τα ελλείμματα περιορίστηκαν λίγο και το δημόσιο χρέος έφτασε στο 97%... Ο Α. Παπανδρέου έκανε την αίτηση για είσοδο στο ευρώ και την οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ)…
Η εποχή της Ανόρθωσης

Ο Κώστας Σημίτης άρχισε μια έντονη προσπάθεια να μειώσει τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη. Αξιοποίησε το Β' και Γ' ΚΠΣ (Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) για να κάνει τα μεγάλα έργα: Μετρό Αθήνας, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Αττική Οδό, ΠΑΘΕ, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, λιμάνια κλπ. Επίσης έκανε όλα τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων και της διοργάνωσής τους.
Οι κυβερνήσεις Κ. Σημίτη πέτυχαν μέση ετήσια ανάπτυξη για μια οκταετία (1996-2003) πάνω από 3,8% του ΑΕΠ. Μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους που τον Μάρτιο του 2004 είχε πέσει κάτω από 95% του ΑΕΠ. Αν δεν υπήρχε η οκταετία του Κ. Σημίτη, η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει πριν το 2000 και δεν θα έμπαινε στο ευρώ και στην ΟΝΕ.
Είχαμε τις προϋποθέσεις να μπούμε στην ΟΝΕ και στο ευρώ; Πολλοί ξένοι ηγέτες και Ελληνες προπαγανδιστές απάντησαν αρνητικά. Τα κριτήρια για την είσοδο στο ευρώ ήταν τα εξής τρία: 
Δημόσιο χρέος κάτω από 60% του ΑΕΠ
Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης κάτω από 3% του ΑΕΠ
Πληθωρισμός κάτω από 3%
Η Ελλάδα είχε δημόσιο χρέος τότε γύρω στο 96% του ΑΕΠ, έλλειμμα 1,6% του ΑΕΠ και πληθωρισμό 2,4%. Δηλαδή κάλυπτε τα δύο (2) από τα τρία (3) κριτήρια. Όμως η Ιταλία και το Βέλγιο είχαν έλλειμμα και πληθωρισμό πάνω από 3% και δημόσιο χρέος 132% και 126% του ΑΕΠ αντίστοιχα. Ταυτόχρονα η Γαλλία είχε έλλειμμα μεγαλύτερο από το έλλειμμα της Ελλάδας. Μπορούσε όμως να γίνει ευρώ και ΟΝΕ χωρίς τη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο, που ήταν οι τρεις από τις έξι χώρες που ίδρυσαν την ΕΟΚ; Αδύνατον. Συνεπώς έμπαινε και η Ελλάδα στο ευρώ, αναγκαστικά. Σχετικά έχει γράψει και ο Κ. Σημίτης σε ολοσέλιδο άρθρο του στην εφημερίδα " Le Monde" κι έκτοτε σιώπησαν οι ξένοι ηγέτες κι έμειναν μόνον οι έξυπνοι Ελληνες να θέτουν θέμα!
Η καταστροφή και η ταφόπλακα
Η καταστροφή της οικονομίας και της ανάπτυξης της Ελλάδας ήταν οι κυβερνήσεις του Κωστάκη Καραμανλή. Λέγεται από τους φίλους του ότι δεν ήθελε να γίνει ηγέτης της Ν.Δ. και ενδεχομένως πρωθυπουργός, αλλά τον πίεσαν οι "βαρόνοι" της Δεξιάς.
Η πρώτη και μοναδική του επιτυχία είναι ότι κατόρθωσε να κάνει τους έτοιμους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά ακολούθησαν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο και η εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας ανάπτυξης. Διπλασίασε το δημόσιο χρέος και το έφτασε στο 130% του ΑΕΠ. Πολλαπλασίασε τα ελλείμματα. Ο Γ. Αλογοσκούφης, υπουργός Οικονομίας, πλαστογράφησε τα στοιχεία των ελλειμμάτων αλλά και των πλεονασμάτων των κυβερνήσεων Κ. Σημίτη και οι φοιτητές του στο London School of Economics τον υποδέχτηκαν με γιούχα και αβγά. Έτσι κατάφεραν ν' ανεβάσουν τους υπαλλήλους που πληρώνονταν απ' το κράτος σε 1.135.000 κι ετοίμασαν την πέμπτη χρεοκοπία της Ελλάδας, που έγινε χωρίς καμία σοβαρή αιτία. Έτσι μπήκε η ταφόπλακα.

Η νέα ουσιαστική (αλλά όχι τυπική) χρεοκοπία συνέβη επειδή ο Α. Παπανδρέου και ο Κωστάκης Καραμανλής δανείστηκαν και χρέωσαν την Ελλάδα για να δημιουργήσουν κομματικούς στρατούς στο κράτος και την κοινωνία με ρουσφετολογικούς διορισμούς, υπέρογκες αυξήσεις μισθών κι επιδομάτων στο Δημόσιο και επιχορηγήσεις σε αγρότες, γιατρούς, δικηγόρους, εργολάβους κλπ. Έτσι απέκτησαν πολλοί Έλληνες σπίτια, αυτοκίνητα, καταθέσεις, εξοχικά και …σκυλάδικα! Χάρη στα χρέη του Δημοσίου.
Σημείωση: Για περισσότερα στο "Θάνος Παπαδόπουλος: Ποιοι και πώς μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Ιστορία της Μεταπολίτευσης. Εκδόσεις Gutenberg".
Στο επόμενο: Το χρέος των κομματικών στρατών έφερε την καταστροφική κρίση!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
* O Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Καραμητρος

Θα προσπεράσω την αγιογραφία Σημίτη, που όλως περιέργως δεν αναφέρει ούτε λέξη για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, τα swap της Goldman Sachs, τα σκάνδαλα Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη, Τσουκάτου, των Ολυμπιακών που ακόμα δεν μάθαμε ποσο στοίχησαν. Θα σταθώ στην εξης φράση: "...Αν δεν υπήρχε η οκταετία του Κ. Σημίτη, η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει πριν το 2000 και δεν θα έμπαινε στο ευρώ και στην ΟΝΕ...." Πώς ακριβώς χρεοκοπεί ένα κράτος με εθνικό νόμισμα; Τι ακριβώς εμποδίζει το κράτος να πληρώσει τα ομόλογα του με το νομισμα που εκδίδει το ίδιο; Γιατί η Ιαπωνία με 250% χρέος προς ΑΕΠ δεν έχει χρεοκοπήσει ακομα, όταν η Ελλάδα του 125% έπρεπε να σωθεί επειγόντως, και ενώ κινδυνεύουν Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κλπ;

Αντωνάκος Αντώνης

Δεν θα ασχοληθώ με το σύνολο του άρθρου αλλά μόνο με την κρίσιμη τελευταία περίοδο. Η περίοδος Σημίτη την οποία εκθειάζετε (είναι γνωστή και για για ευνόητους λόγους η αγάπη που έχουν στον "εκσυγχρονιστή" με το μισό υπουργικό καταδικασμένο ή υπόδικο η διαπλοκή και αρκετοί από τους "λειτουργούς της 4ης εξουσίας) από που ως που ήταν εποικοδομιτική; Σύμφωνα με το σύμφωνο σταθερότητας το Δημόσιο χρεός έπρεπε να είναι στο 60% του Α.Ε.Π. ο Σημίτης το παρέλαβε στο 108,7% το 95 και κυβερνώντας απρόσκοπτα για 8 χρόνια το παρέδωσε το 2004 στο 112,2% δηλαδή αυξημένο κατά 3,5% σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής ευστάθειας (και δίχως να υπολογίζονται τα δίαφορα τερτίπια όπως τα περίφημα swaps της Goldman). Την ίδια περίοδο για να υπάρχει μέτρο συγκρισης τα κράτη της Ευρωζώνης με πρόβλημα χρέους είχαν μειώσει το χρέος τους η Ιταλία κατά 17,2% (από το 120.9 σε 103.7), το Βέλγιο κατά 36,2% (από 130.2 σε 94%), η Ολλανδία κατά 23,7% (από το 76.1 σε 52.4%), για να αναφέρω μερικές μόνο από τις χώρες της Ευρωζώνης. Αντίστοιχα ο "Κωστάκης" όπως τον αποκαλείτε για να αποδείξετε πόσο αμερόληπτος "λειτουργός" είστε την περίοδο προ της κρίσης μείωσε το χρέος από το 112,2 το 2004 στο 107% του Α.Ε.Π. το 2007 και αυτό παρά το γεγονός ότι σύμπασα η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη" (όπως αυτοαποκαλείται) προεξάρχοντος του Γ.Α.Π. ήταν συνεχώς στους δρόμους. Φυσικά την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τα πάντα άλλαξαν. Αλλά δεν άλλαξαν μόνο για της Ελλάδα. Μπορεί το χρέος της χώρας (με τους νέους τρόπους υπολογισμού που για πρώτη φορά συμπεριέλαβαν τις ΔΕΚΟ) να αυξήθηκε κατά 17,8% αλλά αποσιωπάτε ότι την ίδια περίοδο σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωζώνης υπήρχαν αντίστοιχες αυξήσεις. Έτσι στη Γαλία αυξήθηκε κατά 14,3 στην Ιταλία κατά 12,3, στην Πορτογαλλία κατά 21,8%, στην Ιρλανδία κατά 35%. Ακόμα και στην "πειθαρχημένη" Γερμανία το χρέος αυξήθηκε κατά 8,3%. Επιπλέον αυτά τα κράτη δεν είχαν ούτε τη Δημόσια διοίκηση που διαμορφώθηκε στην χώρα από τα τελευτάια 30 χρόνια (και να μην ξεχνάμε ποιος κυβερνούσε κατά κύριο λόγο) ούτε την κοινωνική νοοτροπία που δημιούργησε ή "Αλλαγή". Τώρα το γεγονός ότι θέλετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε τον Άκη, τον Μαντέλη, τον Παπαντωνίου, τον Σμπώκο, τον Τσουκάτο κ.λπ. λέει πολλά. Επίσης λέει πολλά ότι γίνονται απεγνωσμένες προσπάθειες για να μείνει στο απυρόβλήτο ο άνθρωπος που επί των ημερών του "ανδροθήκανε" οι εθνικοί εργολάβοι και οι εθνικοί προμηθευτές είναι απλά σύμπτωση. (Πηγή Eurostat 2012a). Τελικά ποιός είναι "Κωστάκης";

Η αληθεια ειναι οτι ...

Και εσυ δεν κανεις τιποτα αλλο απο το να παραπλανάς τους εύπιστους Ελληνες κατηγορώντας την επταετία .....ειναι ίδιον της ιστορίας αυτη να γράφεται οπως βολεύει τους κρατούντες .... Επι της ουσίας τωρα και επειδη το εξωτερικό χρέος παντα μετράται ως ποσοστό του ΑΕΠ να πω οτι η χούντα παρα την κοσμογονία των δημοσίων έργων που κατασκεύασε κατάφερε να εχει δημόσιο χρέος μόλις 22% του ΑΕΠ ,τοσο χαμηλό ποσοστό που μεχρι σημερα ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ..... Αντιθετα με την μεταπολίτευση το χρέος άρχισε να εκτινάσσεται ,και το 1989 ο παπανδρεου παραδίδει την κυβέρνηση με τετραπλασιασμό του δημοςιου χρέους που αυτο ξεπερνούσε το 81% και με την γνωστή συνέχεια ......Αντι λοιπον να κανεις το εύκολο και να κατηγορείς ΨΕΥΔΩΣ την επταετία παραδέξου τα χάλια των λεγόμενων δημοκρατικών κυβερνήσεων που μας έφερε σε αυτα τα χάλια.......ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΖΟΥΣΕ ΚΑΛΑ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ.......ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

@

Υπάρχουν άνθρωποι που το 2017 υπερασπιζονται την Χούντα με τα αμέτρητα σκάνδαλα και που παρέδωσε αμαχητί την μιση Κύπρο στους Τούρκους; Όσο χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και να έχει κάποιος δεν μπορώ να το δεχτώ ότι το κάνει μονο για ιδεολογικούς λόγους οπότε μάλλον μιλάμε για δωσίλογους-ρουφιάνους-τσάτσους που έβγαλαν πολλά λεφτά την συγκεκριμένη περίοδο.

ξ

ωραια ζησε λοιπον το 67 σου και σκεψου μονο πως ηταν η ευρωπη εκεινη την εποχη και ακομη οι πρωην λεγομενες σοσιαλιστικες χωρες μη χ@σ@, ειχαν η πρωτη απιστευτες κοινωνικες παροχες που ποτε δεν φτασαμε πχ NHS αγγλια και οι δευτερες τουλαχιστο προσπαθουσαν να ακολουθησουν, δεν χρειαζεται αναλυση οι ανθρωποι ησαν βλακες οπως και οι αντιστοιχοι της αλλης πλευρας,φτανει η μιζερια, μας αρεσει η οχι διαχρονικα η αστικη δημοκρατια επβιωσε

ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ

ΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΡΙΝΟΜΕΝΟ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ .ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΗ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΜΙΑ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΡΑΙΧ...ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ...ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ .Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΡΧΗΣ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ...ΦΑΙΔΡΗ .

FREEMAN

Το Δημοσιογραφικό κατεστημένο , είναι σε καλούτσικο δρόμο . . . Για 8 χρόνια ,ΕΣΚΟΥΖΕ πως για την Πτώχευση το 2009 φταίει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Παπανδρεικό Γονίδιο . . .ο Ανδρέας ως ΑΙΤΙΟ και ο Γιώργος ως ΑΦΟΡΜΗ . . . (ΟΛΙΚΗ ΟΜΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ραφήνιου Κόπρου- Πάκη 2004-2009). Τώρα , ΞΑΦΝΙΚΑ, ανακάλυψε πως φταίει μεν ο Ανδρέας ως ΑΙΤΙΟ , αλλά ο Ραφήνιος Κόπρος Καραμανλής ως ΑΦΟΡΜΗ για την πτώχευση 2009 . Ο Ανδρέας που ανέλαβε μια Κοινωνία ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ , με την Κομμουνιστική Ιδεολογία (ΚΚΕ κλπ) να καλπάζει ηθικά-ιδεολογικά-εκλογικά έχοντας θυματοποιηθεί από την Χούντα (με τον ΚΙΝΔΥΝΟ του Υπαρκτού Κουμμουνισμού στα Σύνορά μας ) , με Επίσημους Φακέλους Κοινωνικών Φρονημάτων , με 40% Εθνικόφρονες (το 95% των Δ.Υ , 100% των ενστόλων και 90% των προνομιούχων συντεχνιών ιδιωτικού τομέα) και 60% Μιάσματα & Συνοδοιπόρους (φάμπρικας , οικοδομής, εργατών γης) μια κοινωνία ήδη σε αποβιομηχάνιση από την γνωστή //Σοσιαλμανία// του ΓεροΚαραμανλή, μια κοινωνία με την Επαρχία να μην γνωρίζει τι είναι το τρακτέρ που κατείχαν μόνο οι προύχοντες του χωριού και με έναν Αγροτικό Γιατρό για περίθαλψη (ο Μαυρογιαλούρος - Γκρούεζας , ταινία του 1965 ,ήταν περιγραφή της προχουντικής επαρχίας με τον ακραίο κομματισμό, την ψηφοθηρία και την διαφθορά στα ύψη στην προ Ανδρέα δεκαετία 1960) μια κοινωνία με 1 στους 10 να έχει πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ , μια κοινωνία με αρχέγονο Οικογενειακό Δίκαιο (με την Γυναίκα ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ , με προίκες, με Κώσταινες, Γιώργαινες, Δημήτραινες , με 1 στις 10 να εργάζεται) . ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ , ο Μουγκός Λιποτάκτης Ραφήνιος Κόπρος ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ . . . ΕΝΑ πραγματικό ΤΙΠΟΤΑ που το ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ 8 χρόνια τώρα ΔΙΑΚΟΠΑΡΕΣ , που ΔΕΝ είχε τα KAKALA , MIA φορά, να ΑΝΕΒΕΙ στο βήμα της Βουλής ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ την Κυβέρνησή του και το 15,4% ΚΑΡΑΜΑΝΛΟ-ΠΑΚΗΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ για το οποίο θα πληρώσουμε ΚΑΙ τα ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ του Γεωργίου , που η Καραμανλική παραδικαστική συμμορία πασχίζει 8 χρόνια να καταδικάσει ,για να ΑΘΩΩΘΕΙ το Ραφήνιο Εθνοπροδοτικό υποκείμενο, καθώς ΑΘΩΟΣ Γεωργίου-Παπακωνσταντίνου-Παπανδρέου ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΕΝΟΧΟΣ Κοντοπυράκης-Αλογοσκούφης-Δούκας-Παπαθανασίου-Πάκης-Καραμανλής.

FREEMAN

Το Δημοσιογραφικό κατεστημένο , είναι σε καλούτσικο δρόμο . . . Για 8 χρόνια ,ΕΣΚΟΥΖΕ πως για την Πτώχευση το 2009 φταίει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Παπανδρεικό Γονίδιο . . .ο Ανδρέας ως ΑΙΤΙΟ και ο Γιώργος ως ΑΦΟΡΜΗ . . . (ΟΛΙΚΗ ΟΜΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ραφήνιου Κόπρου- Πάκη 2004-2009). Τώρα , ΞΑΦΝΙΚΑ, ανακάλυψε πως φταίει μεν ο Ανδρέας ως ΑΙΤΙΟ , αλλά ο Ραφήνιος Κόπρος Καραμανλής ως ΑΦΟΡΜΗ για την πτώχευση 2009 . Ο Ανδρέας που ανέλαβε μια Κοινωνία ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ , με την Κομμουνιστική Ιδεολογία (ΚΚΕ κλπ) να καλπάζει ηθικά-ιδεολογικά-εκλογικά έχοντας θυματοποιηθεί από την Χούντα (με τον ΚΙΝΔΥΝΟ του Υπαρκτού Κουμμουνισμού στα Σύνορά μας ) , με Επίσημους Φακέλους Κοινωνικών Φρονημάτων , με 40% Εθνικόφρονες (το 95% των Δ.Υ , 100% των ενστόλων και 90% των προνομιούχων συντεχνιών ιδιωτικού τομέα) και 60% Μιάσματα & Συνοδοιπόρους (φάμπρικας , οικοδομής, εργατών γης) μια κοινωνία ήδη σε αποβιομηχάνιση από την γνωστή //Σοσιαλμανία// του ΓεροΚαραμανλή, μια κοινωνία με την Επαρχία να μην γνωρίζει τι είναι το τρακτέρ που κατείχαν μόνο οι προύχοντες του χωριού και με έναν Αγροτικό Γιατρό για περίθαλψη (ο Μαυρογιαλούρος - Γκρούεζας , ταινία του 1965 ,ήταν περιγραφή της προχουντικής επαρχίας με τον ακραίο κομματισμό, την ψηφοθηρία και την διαφθορά στα ύψη στην προ Ανδρέα δεκαετία 1960) μια κοινωνία με 1 στους 10 να έχει πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ , μια κοινωνία με αρχέγονο Οικογενειακό Δίκαιο (με την Γυναίκα ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ , με προίκες, με Κώσταινες, Γιώργαινες, Δημήτραινες , με 1 στις 10 να εργάζεται) . ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ , ο Μουγκός Λιποτάκτης Ραφήνιος Κόπρος ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ . . . ΕΝΑ πραγματικό ΤΙΠΟΤΑ που το ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ 8 χρόνια τώρα ΔΙΑΚΟΠΑΡΕΣ , που ΔΕΝ είχε τα KAKALA , MIA φορά, να ΑΝΕΒΕΙ στο βήμα της Βουλής ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ την Κυβέρνησή του και το 15,4% ΚΑΡΑΜΑΝΛΟ-ΠΑΚΗΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ για το οποίο θα πληρώσουμε ΚΑΙ τα ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ του Γεωργίου , που η Καραμανλική παραδικαστική συμμορία πασχίζει 8 χρόνια να καταδικάσει ,για να ΑΘΩΩΘΕΙ το Ραφήνιο Εθνοπροδοτικό υποκείμενο, καθώς ΑΘΩΟΣ Γεωργίου-Παπακωνσταντίνου-Παπανδρέου ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΕΝΟΧΟΣ Κοντοπυράκης-Αλογοσκούφης-Δούκας-Παπαθανασίου-Πάκης-Καραμανλής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία