papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Η κυβέρνηση ζει και ονειρεύεται σ΄ ένα παράλληλο….. Σύμπαν!

Τη μια απειλεί να μην υπογράψει τη διακήρυξη για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την άλλη απαιτεί από τον Ντόναλντ Τουσκ να συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, αν δεν υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση. Μετά απείλησε να μην εφαρμόσει τα μέτρα της συμφωνίας, αν δεν υπάρξει ελάφρυνση του χρέους.

Παλιότερα έβαζε κόκκινες γραμμές στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο αφορολόγητο κλπ. Ακόμη παλιότερα απειλούσε ν΄ απομονώσει τη Γερμανία και να μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε δημοκρατία σοβιετικού τύπου, να βάλει τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη, να μην πληρώσει τα δανεικά κλπ. Γενικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας Πρωθυπουργός που ονειρεύεται ψυχεδελικά!

Τα γεγονότα όμως και η ιστορία εννοούν να μη συμφωνούν με τα όνειρα και τις ονειρώξεις του:
Τη διακήρυξη για τα 60 χρόνια της Ε.Ε. την υπέγραψε και είπε και ένα τραγούδι.
Τη συμφωνία για την αξιολόγηση την υπέγραψε, όπως είπε το Ρόιτερ, αλλά με νάζι.
Στη δήλωση για το χρέος η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας απάντησε: «Θέλουμε πρώτα να συμφωνηθούν οι μεταρρυθμίσεις και η κ. Λαγκάρντ δήλωσε: έχουμε κάνει τον μισό δρόμο!
Τις κόκκινες γραμμές τις έσβησε όλες χορεύοντας... καρσιλαμά!


Συμπέρασμα: Καλά είναι τα όνειρα, αλλά για τον ύπνο. Στον πραγματικό κόσμο δεν έχουν καμία αξία ούτε οι τσαμπουκάδες ούτε τα κολπάκια του δεκαπενταμελούς. Καλυτέρα θα ήταν για τον Αλέξη Τσίπρα να ξεχάσει τα σοβιετικά του όνειρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, και ν΄ απαλλαγεί αμέσως από τις αυταπάτες του.
Αλλά δεν ζει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας στο παιδικό του παράλληλο Σύμπαν. Εκεί βόσκουν και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι η ύφεση, η ανεργία, η φτώχεια,  τα χρέη στις εφορίες και στις τράπεζες, οι άστεγοι που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια δεν είναι προβλήματα της Ελλάδας. Γι' αυτό κάνουν ερωτήσεις στους υπουργούς της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για :
Απελευθέρωση του ...κάμπινγκ!
Την κοσμία ….διαγωγή!
Τις προαγωγές στην Τράπεζα της Ελλάδος! (Τι κρίμα που δεν είναι ΔΕΚΟ να διορίζουμε και να προάγουμε τα δικά μας …κομματόσκυλα).

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε στον εκφυλισμό της Αριστεράς. Ξαναέγινε ένα μπουλούκι Κνιτών που συναντήθηκε με καμιά δεκαπενταριά αριστερίστικα και εξωκοινοβουλευτικά γκρουπούσκουλα κι ένα μάτσο κουτοπόνηρους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, που νομίζουν ότι  τα συνθήματα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» αποτελούν κυβερνητική πολιτική. Η φιλοδοξία να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τσίρκο «αριστερών» κλόουν  σε σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα δεν τους πέρασε από το μυαλό. Έτσι η κατάκτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν η καταστροφή τους. Ήταν ο καταλύτης που αποκάλυψε τη γύμνια τους σε πρόγραμμα, πολιτική και ιδέες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και τα άλλα πολιτικά ανήλικα  πίστευαν ότι θα βάλουν τους Ευρωπαίους, φορολογούμενους να πληρώσουν, εκτός από τα έργα στην Ελλάδα και τις αγροτικές επιδοτήσεις (συνολικά 350 δισ. ευρώ έως το 2020) και τους μισθούς των κομματικών στρατών στο κράτος και στην κοινωνία, τη φοροκλοπή και τη φοροδιαφυγή, τις μίζες, τις τζιπούρες και τα …σκυλάδικα! Λες και είχαμε κατακτήσει την Ευρώπη και θα βάζαμε τους Ευρωπαίους υποτελείς να πληρώσουν κεφαλικό φόρο, όπως κάναμε εμείς πριν δύο αιώνες στους Οθωμανούς!

Αγνοούσαν και αγνοούν τι σημαίνει ανάπτυξη, παραγωγικότητα, ΑΕΠ, οικονομία, κυβέρνηση, Ευρώπη, ανταγωνιστικότητα, κλπ.
Πίστευαν ότι οι πόροι για την κοινωνική πολιτική τυπώνονται στο νομισματοκοπείο. Γι' αυτό και οι Λαφαζάνης, Ραχήλ, Βαρουφάκης, Τζ. Γκαλμπρέιθ ήθελαν να καταλάβουν το νομισματοκοπείο του Χολαργού, οι Αλη-Μπαμπάδες!....

Με τέτοια σκουπίδια αντί με ιδέες και πολιτική εξοπλισμένοι:
Έκαναν στρατηγική συμμαχία με τους ψεκασμένους και δημιούργησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ανέδειξαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, ειδικό στα ρουσφέτια.
Υιοθέτησαν τα ορφανά του Κωστάκη Καραμανλή, για να δημιουργήσουν προβλήματα στη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ανέδειξαν πρόεδρο του Αρείου Πάγου την κ. Βασιλική Θάνου που κάνει μηνύσεις σαν τον τελευταίο φιλόδικο Έλληνα.
Επιδίωξαν συμμαχία με τη χρεοκοπημένη Βενεζουέλα (πληθωρισμός 75% ) και το απομονωμένο Ιράν…
Ακόμη και όταν ξύπνησαν έντρομοι από το φάσμα της καταστροφής όπου μας οδηγούσαν και την άβυσσο, ακόμη και τότε δεν άνοιξαν τα μάτια τους να δουν γύρω πού πάει ο κόσμος και να προσανατολιστούν. Δεν πήραν καν είδηση ότι:
Η Σοβιετική Ένωση είχε διαλυθεί πριν ένα τέταρτο του αιώνα και οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης προσχώρησαν, ελεύθερες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.
Η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ινδία φιλελευθεροποιούν την οικονομία τους και βγαίνουν με τις μπάντες στην ανάπτυξη. Από κοντά ακολουθούν η Κούβα, η Καμπότζη κλπ.
Η Αριστερά που βασίστηκε στον σταλινικό κρατισμό κατέρρευσε στην Ευρώπη, στην Ασία, «στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική. Στις ΗΠΑ αναπτύσσεται μια φιλελεύθερη Αριστερά που κινητοποιεί χιλιάδες ακτιβιστές.
Για να συνοψίσουμε η Ελληνική Αριστερά στον 21ο αιώνα, ή θα μείνει κολλημένη στα συνθήματα του σταλινικού Μεσοπολέμου και θα σαπίσει, για να μεταμορφωθεί σε σήραγγα που θα διοχετεύει τις εργαζόμενες μάζες στον υπόνομο της οπισθοδρομικής κι αντιδραστικής Δεξιάς, ή θ΄ αλλάξει και θα γίνει φιλελεύθερη, μεταρρυθμιστική κι ευρωπαϊκή, που θα πραγματοποιήσει τον αστικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Αυτή τη στιγμή τα καθήκοντα της Αριστεράς, είτε βρίσκεται στην κυβέρνηση είτε όχι, είναι:

1) Να κλείσει αμέσως την αξιολόγηση και να επιδιώξει την ανάπτυξη εκμεταλλευόμενη το Ε’ ΚΠΣ (21+7 δισ. ευρώ) και το πακέτο Γιούνκερ (36 δισ. ευρώ)
2) Να μειώσει το Δημόσιο, απολύοντας τουλάχιστον 100.000 υπαλλήλους που μπήκαν με ρουσφέτι και να βάλει στόχο να μειώσει τους υπαλλήλους της Γενικής κυβέρνησης στους 350.000 με το σύστημα προσλαμβάνουμε 1 για κάθε 10 που φεύγουν
3) Στο Ασφαλιστικό να εφαρμόσει το ανταποδοτικό σύστημα από τώρα. 
4) Να διευρύνει τη φορολογική βάση φορολογώντας τους λοιπούς φορολογούμενους (εισοδηματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους κλπ.), μειώνοντας τους συντελεστές της φορολογίας.

Τέλος, μεταρρυθμίσεις χρειάζονται και η Εκπαίδευση, η Υγεία, η Δικαιοσύνη, η Δημόσια Τάξη, η Βουλή, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι υπόλοιποι θεσμοί κι ολόκληρο το κράτος, αλλά αυτά ας τ’ αφήσουν στους επόμενους. Μην τα κάνουν όλα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ….ιδρώσουν!

* Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας


ΣΧΟΛΙΑ (6)

Παπαβασιλοπουλος κωστας

Αγαπητε κ.Θανο Παπαδοπουλε παρα το γεγονος οτι δεν σας γνωριζω,ομολογω οτι το αρθρο σας αποτελει αρθρο σεμιναριο για την μελετη της παραλογης ουτοπιας,και του διεθνιστικου φλιναφληματος μιας καστας χρησιμων ηλιθιων που στην προμετωπιδα τους υπαρχει η ταμπελα. ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕς του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εγκαθρίδρυση του Σατανά.

Ανεπαλληλα εγκληματα, δολοφονίες του στρατού κατοχής, αδιαφορία προς την δημοκρατια . Στηριζόμενοι στον πελατειακο φασισμό, στις κομματικες στρατιές πληρωμένες από τον προυπολογισμό.Αναρωτιέμαι αν ο Ερντογαν είναι περισσότερο σουλτάνος από την δικτακτορια του κοινοβουλίου την δική μας.Μία απελπισία ένα ονειδος διακατέχει όσους βρίσκονται εκτός της τσάμπα μασάς, από τα γιουσουφακια, που δεν δουλεύουν ,τους ταζουν οι υπόλοιποι, ο ιδιωτικός τομεας, που μικραίνει συνεχώς. Αμ και αυτοί οι θεσμοί οι αναθεματισμενοι, σπάνε πλάκα ή προβλέπουν σε πάνω από αιώνα κυριαρχια. Όλα μαύρα, μέχρι να εγκαθριδρυσουν τον Σατανά τον διάβολο και επίσημα.

Α.Κ.Γ.

Αγαπητέ Θάνο, οι της "κυβέρνησης" μπορούν να ζουν σε όποιον κόσμο θέλουν, την ευθύνη όμως την έχουν όσοι τους ψήφισαν εκεί! Το να είσαι πολίτης έχει ευθύνες, αυτό δεν το έχουν καταλάβει ποτέ οι Έλληνες!

κωστας

Καλα ρε Παπαδοπουλε, εσυ δεν ησουνα με δαυτους; Εσυ δεν βοηθησες να ερθουν και κοροιδευες οσους λεγαμε οτι θα φερουν την καταστροφη; Τωρα τι συνεβη; Μη μου πεις οτι αλλαξες απο την ΚΝΕ, γιατι το παιδι μπορεις να το βγαλεις απο την ΚΝΕ αλλα την ΚΝΕ απο το παιδι δεν την βγαζεις. (Εκτος αν πηγες διακοπες και ηρθε αλλος να γραφει τα αρθρα σου).

Ζωη

Ωραίο άρθρο, αλλα ουσιαστικά οπως παραδεχεστε και εσείς , ισωΣ άθελα σας, το χρέος της αριστεράς ειναι να γινει ΔΕΞΙΑ!!!

OPP

Απλά άριστος (και κόλλησες ρετσινιά). Ξέχασες όμως το πιο σημαντικό καθήκον της αριστεράς - να πάει στον αγύριστο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία