Εμείς εξορίσαμε, ρε, τον δίκαιο Αριστείδη, τον Γεωργίου θα φοβηθούμε;
papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Εμείς εξορίσαμε, ρε, τον δίκαιο Αριστείδη, τον Γεωργίου θα φοβηθούμε;

Η υπόθεση Γεωργίου δεν έχει σχέση με την υπόθεση Ντρέιφους. Ανήκει στην ελληνική παράδοση.

Στην παράδοση του εξοστρακισμού του δίκαιου Αριστείδη και της καταδίκης του Σωκράτη στην αρχαιότητα. Στις δίκες του Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη της νεότερης Ελλάδας.
Τι καταμαρτυρούν στον κ. Γεωργίου;

Ότι με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπου ήταν επικεφαλής, για το έλλειμμα της Ελλάδας οδήγησε τη χώρα στο Α' Μνημόνιο. Κι ότι αυτό ήταν προϊόν "συνωμοσίας" της κυβέρνησης με τη Eurostat και την Commission για να μας... δανείσουν! Ξέχασε, βέβαια, η κ. Γεωργαντά  ότι το Α' Μνηνόνιο υπεγράφη τον Μάιο του 2010 και ο κ. Γεωργίου ανέλαβε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο και τα στοιχεία για το έλλειμμα βγήκαν τον... Δεκέμβριο του 2010! Όσο για το Γ' Μνημόνιο του Αλ. Τσίπρα, ο κ. Χουλιαράκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ     ήταν απολύτως ακριβή.

Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν μέχρι τώρα από τα παπαγαλάκια του Κωστάκη Καραμανλή είναι ότι τα χρέη και τα δάνεια των ΟΤΑ στη Βρετανία και των ΔΕΚΟ στη Γαλλία δεν έχουν περάσει στα ελλείμματα και το χρέος των δύο κρατών, ενώ έχουν περάσει στα ελλείμματα και στο χρέος της Ελλάδας. Αγνοούν, φαίνεται, ή κάνουν πως αγνοούν ότι τα χρέη και τα δανεικά των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ τα εγγυάται και τα πληρώνει το ελληνικό κράτος, όπως και πολλών Α.Ε. και επιχειρήσεων, ενώ η Βρετανία και η Γαλλία ούτε εγγυώνται, ούτε πληρώνουν τέτοια δάνεια και χρέη!
Κλείσιμο

Ποιο είναι λοιπόν το έγκλημα του κ. Γεωργίου;
Το έγκλημά του είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έστειλε στη Eurostat και στην Commission εγκαίρως ακριβή και ασφαλή στοιχεία. Γι' αυτό δεν υπήρξαν παρατηρήσεις κι αστερίσκοι, ούτε επεστράφησαν στην Ελλάδα για να διορθωθούν, όπως τα στοιχεία των Γ. Αλογοσκούφη και Εμ. Κοντοπυράκη, που εμφάνισαν πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ 25,5% κι επεστράφησαν για να διορθωθεί στο 9,5%, παρακαλώ! Γι' αυτό απορούσε, εξάλλου, ο επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Στατιστικής (ISI): Μα εσείς δεν δικάσατε αυτούς που μαγείρευαν τα στοιχεία (και γελοιοποιούσαν την Ελλάδα) και δικάζετε αυτόν που έβγαλε εγκαίρως ακριβή κι ασφαλή στοιχεία;

(Έτσι είμαστε εμείς στην Ελλάδα. Δικάζουμε τους δίκαιους και τους τίμιους. Και όχι τους απατεώνες και τα καθάρματα. Επειδή οι απατεώνες και τα καθάρματα είναι πολλοί, πάρα πολλοί! Και οι δίκες δεν θα τελείωναν ποτέ!)

Οικονομολογούντες και στατιστικολογούντες στα κανάλια αγνοούν ότι το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης είναι ανάλογο με το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών επειδή δημιουργείται, ακριβώς απ' αυτά. Τα ελλείμματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών καλύπτονται από τα δανεικά, που κάθε χρόνο προστίθενται και δημιουργούν το δημόσιο χρέος. Ιδού τα ελλείμματα του ισοζυγίου τρεχουσών Συναλλαγών τα τρία τελευταία χρόνια του Κωστάκη Καραμανλή:
•    2007      32,6 δισ. €
•    2008      34,8 δισ. €
•    2009      29,1 δισ. €
Γι' αυτό λοιπόν φτάσαμε το 2009 να έχουμε έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης 36 δισ. € (16,5% του ΑΕΠ) και Δημόσιο χρέος 300 δισ. Ευρώ (130% του ΑΕΠ).
Ο λόγος βέβαια που η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου κίνησε πάλι τον μηχανισμό αυτής της ανόητης δίκης είναι ένας και μοναδικός: η προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να βάλει σφήνα στη Ν.Δ., ανάμεσα στους Καραμανλικούς και τους Μητσοτακικούς!
Βέβαια, η παιδική χαρά των Αλ. Τσίπρα, Αλ. Φλαμπουράρη, Ψεκασμένου και των άλλων ανήλικων της κυβέρνησης δεν υπολόγισε τις συνέπειες απ' αυτό το κολπάκι του δεκαπενταμελούς. Παραθέτω δύο βασικές:

α) Εμφανίζει τα 25 κράτη της Ευρώπης που δάνεισαν την Ελλάδα ότι κακώς τη δάνεισαν και σπατάλησαν άδικα τα λεφτά των φορολογουμένων.

β) Εμφανίζει την Ελλάδα να θέλει να υπονομεύσει και να γελοιοποιήσει τη Eurostat, την Commission και λοιπούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΔΝΤ κι άλλους διεθνείς οργανισμούς που δέχτηκαν τα στοιχεία και μας δάνεισαν πάνω από 250 δισ. ευρώ. Φυσικά, στο τέλος θα γελοιοποιηθεί η Ελλάδα, όπως με τα Greek statistics του Γ. Αλογοσκούφη.
Έτσι γίνεται πάντα με τα κολπάκια του δεκαπενταμελούς. Στο τέλος σε οδηγούν στον γκρεμό.
 
* Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ