Πάνω από τον πήχυ... και γρήγορα
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Πάνω από τον πήχυ... και γρήγορα

Ισως φανεί περίεργο στους αναγνώστες, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει μεταξύ του πολύ στενού (σχεδόν ασφυκτικού) περιθωρίου -χρονικού και δημοσιονομικού- και αρκετά «καλά και τυχερά» για να δείξει έργο και να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να πετύχει.

Γιατί όταν παραλαμβάνεις μια κατάσταση «από τον πάτο» ή ακόμα και πιο κάτω «από τον πάτο», σχετικά εύκολα μπορείς να δείξεις έργο. Και η απελθούσα κυβέρνηση άφησε τα πάντα «στον πάτο» εκτός -ευτυχώς- από τα ταμεία του κράτους, αφού στράγγιξε κυριολεκτικά τους πάντες - κυρίως τα μεσαία εισοδήματα.

Μέσα στην ασχετοσύνη, την ανεπάρκεια και την ιδεοληψία τους έκαναν όμως… ένα καλό: μάζευαν τους φόρους, αλλά φυσικά δεν ήξεραν πώς να διαθέσουν τα χρήματα αυτά, όχι για να βάλουν μπροστά την οικονομία, αλλά για να ανακουφίσουν στοιχειωδώς όσους πλήρωναν αδρά αυτούς τους φόρους. Αντιθέτως «μπούκωσαν» στα επιδόματα όσους ουσιαστικά είτε δεν μπορούσαν να εισφέρουν επαρκώς στην παραγωγική διαδικασία της οικονομίας, είτε απλώς φοροδιαφεύγουν.

Ετσι λοιπόν έχουν την ευκαιρία αν είναι ικανοί, γρήγοροι και αποτελεσματικοί οι υπουργοί του Κυριάκου να δείξουν καλό έργο σχετικά σύντομα σε πολλούς τομείς.

Πρώτα απ’ όλα στον τομέα των επενδύσεων ο Αδωνις Γεωργιάδης. Οταν επικρατούσαν χάος, ιδεοληψία και πλήρης ανικανότητα στο να συντονίσεις και να αντιληφθείς πώς συνδέονται δύο πράγματα για να προχωρήσει μια δουλειά, τότε απλά ο Αδωνις θα δείχνει Μπιλ Γκέιτς μπροστά στον καφενόβιο Σταθάκη. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην εμβληματική επένδυση του Ελληνικού, αλλά σε δεκάδες άλλες, πολύ πιο μικρές και εύκολες, που απλώς δεν προχωρούσαν γιατί… δεν ήταν στη φιλοσοφία (τρομάρα τους) του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραπέρα, στην ασφάλεια, δεν είναι ότι το κράτος δεν είχε μερικά εκατομμύρια να διαθέσει για τις μπότες των πυροσβεστών που πάνε στις φωτιές με ακατάλληλο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους ή οι αστυνομικοί με ληγμένα γιλέκα, ξεχαρβαλωμένα περιπολικά κ.λπ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο προεκλογικά μοίρασε πάνω από 1,2 δισ. ευρώ σε επιδόματα, αλλά δεν βρήκε κονδύλια για την ασφάλεια των πολιτών και φυσικά έφτιαξε νόμους για να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι εγκληματίες (νόμος Παρασκευόπουλου, ποινικοί κώδικες κ.λπ.). Αρα λοιπόν στον τομέα αυτό ένας ικανός υπουργός, ο Χρυσοχοΐδης, μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα σε 12-18 μήνες.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Υγεία, όπου ο Κικίλιας έχει να «αντιμετωπίσει» το «έργο Πολάκη», ενός ανθρώπου με ψυχισμό τραμπούκου, υβριστή, που, αν μη τι άλλο, ασχολιόταν πολλές (βραδινές) ώρες με το bullying των πολιτικών του αντιπάλων στο FB, ενώ στα νοσοκομεία γινόταν κάτι σαν… Ισλαμαμπάντ τις νύχτες της εφημερίας.

Τι άλλο να πρωτοθυμηθεί κανείς, τις τεράστιες καθυστερήσεις αυτό το καλοκαίρι στα αεροδρόμια εξαιτίας ελλείψεων προσωπικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας; Τα λεωφορεία που σπανίζουν στους δρόμους; Αν είναι λίγο γρήγορος και μεθοδικός ο Κώστας Καραμανλής, θα δείξει τη διαφορά μέσα σε λίγους μήνες.

Συμπέρασμα λοιπόν. Επειδή όλα αυτά φαίνεται να τα γνωρίζει πολύ καλά ο νέος πρωθυπουργός, γιατί απλούστατα τα παρακολουθεί και τα δουλεύει πριν από τις εκλογές, έχει και έχουμε όλοι εμείς υψηλές απαιτήσεις από τους νέους υπουργούς να τελειώνουν γρήγορα τις δουλειές.

Γιατί ενίοτε το «παρέλαβα χάος» είναι ευεργετικό. Το ξεμπερδεύεις εύκολα ή έστω πιο εύκολα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ