tasos_karamitsos

Πιο ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνεις

Τάσος Καραμήτσος

Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη έχει θεσπιστεί ένα κοινό σύστημα εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια όλης της ευρωπαϊκής επικράτειας, το International Baccalaureate (I.B.).

Τα περισσότερα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν στην Αγγλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ελβετία, στην Αυστρία κ.λπ., ταυτοχρόνως με τις σπουδές τους στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου -αλλά και με κάποιες συμπληρωματικές εξετάσεις που διαφέρουν ανά χώρα ή πανεπιστήμιο- κατά βάση δίνουν τις εξετάσεις του Ι.Β.

Η ύλη είναι κοινή σε όλες τις χώρες στην αγγλική γλώσσα, οι γραπτές εξετάσεις γίνονται σπαστά και τις δύο χρονιές, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και πάλι Ιούνιο του επόμενου έτους, και η βαθμολογία προκύπτει τελικά και από άλλα τεστ γνώσεων, προφορικά και γραπτά, τα οποία γίνονται κατά τη διάρκεια της διετούς αυτής φοίτησης. Οι εξετάσεις βεβαίως για να είναι αδιάβλητες γίνονται ακριβώς την ίδια ημέρα και ώρα σε όλο τον κόσμο.

Με πολύ απλά λόγια, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έφτιαξαν και ακολουθούν για τα παιδιά τους ένα σύστημα σκληρό και δύσκολο, με υψηλές απαιτήσεις και πολύ διάβασμα, όπου φυσικά δεν κρίνεσαι μέσα σε δύο ώρες, αλλά σε δύο χρόνια. Φυσικά από την τελική βαθμολογία κρίνεται αν θα περάσει ο υποψήφιος στα κορυφαία ή τα λιγότερο καλά πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ενα παρόμοιο σύστημα προετοιμασίας των υποψηφίων αποκλειστικά για τα βρετανικά πανεπιστήμια ισχύει εδώ και δεκαετίες με διετή σκληρή φοίτηση και τελικές εξετάσεις - τα γνωστά A levels.
Αυτά, λοιπόν, τα εκπαιδευτικά συστήματα με τη λογική της σκληρής προετοιμασίας για τα πανεπιστήμια προφανώς και απορρίπτονται από τον υπουργό Γαβρόγλου, αφού, κατά τη γνώμη του, εμποδίζουν τους υποψήφιους φοιτητές από... το ήσυχο σαββατιάτικο ποτάκι αλλά και τον έρωτα (οι δηλώσεις περί ποτού και έρωτα είναι δικές του και έγιναν στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες, στις 25 Μαΐου).

Στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι οι Ευρωπαίοι μαθητές, λόγω του στρες από το σκληρό διάβασμα, δεν πίνουν τα ποτά τους τα Σάββατα και δεν έχουν ερωτικές ορέξεις δεν υφίστανται για την ώρα.
Αντιθέτως, το ότι ο κ. Γαβρόγλου είναι ΣΥΡΙΖΑ κάνει μπαμ. Οποιος τον ακούει να λέει εν έτει 2017 ότι θα καταργήσει τις εξετάσεις στα πανεπιστήμια και θα μπαίνουν τα παιδιά μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου, απλώς αντιλαμβάνεται για μία ακόμη φορά ποιοι και πώς κυβερνούν σήμερα τη δύσμοιρη αυτή χώρα.

Υπάρχει έστω ένας από εμάς που δεν του περνάει από το μυαλό ότι έτσι σκέφτονται να δελεάσουν τον κόσμο και να μαζέψουν καμιά ψήφο; Δεν μπορούν να διορίσουν και πολλούς στο Δημόσιο και είπαν τουλάχιστον να... διορίσουν στα πανεπιστήμια.
Πόσο άθλιο και τριτοκοσμικό...

ΣΧΟΛΙΑ (6)

F

Μα η κομματική ελίτ ειναι κατ'εξοχην παιδι του υπαρκτού σοσιαλισμού και λειτούργησε σε ολα τα κομμουνιστικά κράτη μεχρι της διάλυσης τους. Ακριβώς όπως και σε ολα τα φασιστικά καθεστώτα. Γιατι ο κομμουνισμός όπως εφαρμόσθηκε και ο φασισμός ειναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και εαν δεν έχεις κάρτα μέλους του κόμματος δεν έχεις πρόσβαση σε προνόμια συμπεριλαμβανομένης και της ανώτερης εκπαίδευσης. Ο πολιτικός στόχος ειναι η ανισότητα να λειτουργει για την επικράτηση του κόμματος έναντι των πολιτικών αντιπάλων.

Αριστερή διάλυση

Όταν έχεις την Αριστερά στην κυβέρνηση δεν έχεις να περιμένεις τίποτα παρά διάλυση του κράτους και φτώχεια για το λαό.

Κ.Χ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ !!!

Ενα ειναι το απολυτο στανταρ

το εκαναν οι αριστεροι? ειναι 100% σιγουρη αποτυχια.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΡΕΛΑ

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ; ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΦΕΡΕ ΜΟΝΟ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.

Σοφοκλής

Τι ξέρουν οι αμορφωτοι αναρχικοι συριζοφασιστες , απο παιδεία;;;; Τιποτα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία