Τα λεφτά τελειώνουν
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Τα λεφτά τελειώνουν

Δεν παραγνωρίζω τη σημειολογία ορισμένων θεμάτων, όπως το μεγαλοπρεπές άδειασμα του Κουβέλη από τον Τσίπρα ή τις αναρτήσεις της κόρης Μηλιού από το Γκστάαντ (αν είναι έτσι ή κάπως έτσι). Αλλά, ειλικρινά, μου είναι απολύτως αδιάφορα όλα αυτά τούτη την πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

 Σε περίπου 20 ημέρες ο καθένας από εμάς θα ψηφίσει ό,τι θέλει κι έτσι ευτυχώς πολύ σύντομα θα υπάρχει αποτυπωμένη η βούληση του λαού. Σωστή ή λάθος, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που σ’ αυτή τη ζωή ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Αν θα νικήσει ο φόβος την οργή ή απλά, η λογική το παραμύθι, θα το δούμε.

Σημασία έχει τι ακριβώς θα συμβεί την επομένη των εκλογών και πόσο γρήγορα θα λήξει η εκκρεμότητα. Γιατί ο χρόνος μετράει ανάποδα για την Ελλάδα και αυτό δεν αποτελεί ούτε μέρος της κυβερνητικής προπαγάνδας, ούτε κινδυνολογία, ούτε μέσο πίεσης για να αποτραπεί το περίφημο «Πρώτη φορά Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ωμή αλήθεια και όσο πιο γρήγορα την καταλάβει ο Τσίπρας αλλά και οι περί αυτόν, που, όπως διαπιστώνεται, δεν τον αφήνουν και πολύ ελεύθερο... να κερδίσει τις εκλογές με την ησυχία του, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας.

Πρέπει, λοιπόν, κατά πρώτον, η νέα πολιτική παρέα που θέλει να μας κυβερνήσει να αντιληφθεί ότι οι ξένοι δεν παίζουν, δεν περιμένουν και, δυστυχώς, πλέον δεν τον έχουν ανάγκη. Ούτε το ευρώ μάς έχει ανάγκη όπως το 2012. Μας διώχνουν μέσα σε λίγες ώρες. Οπως τηγάνισαν τον Σαμαρά, έτσι περιμένουν κι αυτόν με το τηγάνι έτοιμο, να τον κάψουν κυριολεκτικά μέσα σε λίγες ημέρες. Μαζί κι εμάς. Ας αφήσει, λοιπόν, τις μαγκιές με τα νταούλια και τις αγορές και ας κάνει από σήμερα μια δήλωση ότι η χώρα θα μείνει στο ευρώ ό,τι και να γίνει.
Δεύτερον, καλό είναι να ακούσουν όλα όσα τους λένε οι άνθρωποι που ξέρουν, όπως ο Στουρνάρας, ο Προβόπουλος και δυο-τρεις τραπεζίτες, και να σταματήσουν να πιστεύουν αυτά που τους βολεύουν.

Είπε προ ημερών ο Δραγασάκης (που μάλλον είναι και ο καλύτερος οικονομολόγος που διαθέτουν) ότι θα καταθέσουν στις Βρυξέλλες ένα σχέδιο με βάση το οποίο θα μας δανείζουν οι ξένοι για να κάνουμε επενδύσεις και όχι για να αποπληρώνουμε τα παλιά (προς αυτούς) δάνειά μας. ΟΚ, λοιπόν, κι εγώ σκέφτομαι να πάρω τηλέφωνο τον Ρονάλντο να μου στείλει την Ιρίνα Σάικ για Σαββατοκύριακο και μετά να του την επιστρέψω! Αυτά, πολύ απλά, δεν γίνονται. Οπως και κρατικός αερομεταφορέας δεν ξαναγίνεται, το ξέρει αυτό ο αρχηγός και λέει ό,τι να ’ναι, αναλόγως του τι θέλει να ακούσει το αντίστοιχο κοινό.
Τα λεφτά τελειώνουν γιατί το Δημόσιο ήταν να πάρει 11 δισ. ευρώ από τους δανειστές τον Δεκέμβριο και δεν τα πήρε, αλλά και γιατί ο κόσμος τα τραβάει από τις τράπεζες φοβούμενος την πολιτική αβεβαιότητα. Κι αν δεν τελειώσουν προ των εκλογών, θα τελειώσουν με κυβέρνηση Τσίπρα. Θα σκάσει η βόμβα πάνω του, γι’ αυτό, λοιπόν, ας φροντίσει να την απενεργοποιήσει.

Τρίτον και κυριότερο, επειδή η κατάσταση θα είναι δραματική στην οικονομία, ας δεσμευτούν από τώρα και τα δύο μεγάλα κόμματα ότι δεν θα οδηγήσουν τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, γιατί πολύ απλά δεν θα αντέξουμε. Θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία. Να πουν από τώρα ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και ότι θα σχηματίσουν μια οικουμενική κυβέρνηση που θα πάει αμέσως σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Είπαμε… ό,τι γράφει δεν ξεγράφει και η Ιστορία κρίνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK