Το τέλος του κύκλου
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Το τέλος του κύκλου


Πονηρές μέρες περνάμε, όπως έλεγαν και παλιότερα, οι οποίες θυμίζουν σε όσους τις έζησαν τις τελευταίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που κυκλοφορούσαν κασέτες του Μαυρίκη με υποκλοπές ή τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Ανδρέα με τις γυμνές φωτογραφίες της Μιμής.

Τώρα πια οι φωτογραφίες και οι κασέτες δεν είναι αρκετές για να ταράξουν ή να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό και πήγαμε στις offshore, προχώρησε η διαφθορά στη χώρα και... το οπτικοακουστικό υλικό είναι για τις παρθένες. Εδώ χρειαζόμαστε hardcore υλικό όπως είναι τα παρκαρισμένα εκατομμύρια από οπλικές και άλλες μίζες στο πολιτικό σύστημα.

Και τι δεν κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα: αρχηγοί κομματιδίων και θεσμικοί παράγοντες με γεμάτους λογαριασμούς υπεράκτιων εταιρειών, δημόσιοι εκβιασμοί και κωλοτούμπες που μυρίζουν από μακριά ανησυχία γιατί «κάτι χοντρό βρέθηκε γι’ αυτούς», έφοδοι σε γραφεία που μυρίζουν μπαρούτι διαπλοκής και οδηγούν στη γνωστή αγία τριάδα της εποχής Σημίτη, και κάπου ανάμεσα μια σύναξη τουρλού-τουρλού με την (pay per view) Αριάννα στην Ακρόπολη, τους νυν και απερχόμενους, αλλά και τους επελαύνοντες προς την εξουσία πολιτικούς πρώτους και καλύτερους να ποζάρουν ακριβώς εκεί και με αυτούς που έφτυναν και λοιδορούσαν μόλις πριν από λίγο καιρό.

Ολη αυτή η εικόνα ενισχύει την εντύπωση ότι η χώρα οδηγείται στο τέλος ενός κύκλου που ξεκίνησε κάπου εκεί στην αρχή της Μεταπολίτευσης. Απομένει ακόμα, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος, η εκλογή μιας αριστερής κυβέρνησης.

Ετοιμοι σαν από καιρό και «ζεστοί» για όλα πηγαίνουν σε τέτοιες δεξιώσεις αλλά κατηγορούν τους συνδαιτυμόνες τους με την ίδια άνεση που άλλα λένε στην τηλεόραση κι άλλα στα κτίρια των Βρυξελλών και του Βερολίνου, άλλα στο μπαλκόνι κι άλλα στα γραφεία των hedge funds του Λονδίνου.

Οταν ο πολιτικός τους χρόνος τελειώσει και η «πρώτη φορά Αριστερά» απομυθοποιηθεί πολύ (μα πάρα πολύ) πιο σύντομα απ’ ό,τι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., θα κλείσει κι αυτός ο κύκλος. Μακάρι να είναι τυχερή η χώρα κι όλοι μας και ο νέος κύκλος να είναι καλύτερος για όλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ