«Κλειδί» η καθημερινή επαφή με τον πολίτη
spyros-pappas01

Σπύρος Παππάς

«Κλειδί» η καθημερινή επαφή με τον πολίτη

Ανοιχτή επιστολή για τους δημοτικούς άρχοντες 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Μαραθώνα κ.Στέργιο Τσίρκα,

Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας σας για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως νέος Δήμαρχος, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε εσείς και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι των Κοινοτήτων.

Από σήμερα, αρχίζει και επισήμως η προσπάθεια της Δημοτικής σας Αρχής για την ανασυγκρότηση, ανάταξη και ανάπτυξη του Δήμου Μαραθώνος. Τόσο όμως εσείς, όσο και οι Δημοτικοί σας Σύμβουλοι, πρέπει να είστε έτοιμοι να σηκώσετε τα μανίκια και να ξεκινήσετε άμεσα δουλειά.

Ο σημερινός ρόλος σας δεν είναι σε καμία περίπτωση απλός και μονοδιάστατος. Υπάρχουν ζητήματα που αναζητούν λύσεις, που επιζητούν βελτιώσεις… Καλείστε λοιπόν να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, πέρα από οικογενειακές ή προσωπικές υποχρεώσεις, χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες με έναν στόχο, ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες, για τον Δήμο, για τον τόπο μας !

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι η κατεξοχήν εξουσία που βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Και επειδή βρίσκεται κοντά στον πολίτη χρειάζεται διάλογο, πολυφωνία και διαρκή επικοινωνία. Χρειάζεται επίσης συνεργασία με όλους τους δημότες και τα οργανωμένα σύνολα, σύμπνοια και συναίνεση.

«Κλειδί» η καθημερινή επαφή με τον πολίτη !

Κλείσιμο
Ο Δήμος Μαραθώνος, μετά την καταστροφική διαχείριση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, οφείλει και πρέπει να πάει μπροστά. Μπορεί όμως να πάει μπροστά μόνο με υπευθυνότητα, ήθος, εντιμότητα και αποφασιστικότητα. Με αυτά τα εργαλεία στις αποσκευές σας πρέπει να διοικήσετε τον Δήμο την επόμενη τετραετία. Άλλωστε κι εσείς ο ίδιος έχετε δηλώσει κατ’ επανάληψη προεκλογικά ότι διαθέτετε όλα όσα προανέφερα καθώς επίσης όραμα, σχέδιο και προσανατολισμό για να πάτε τον Δήμο Μαραθώνος μπροστά.

Για να πραγματοποιηθούν λοιπόν οι προεκλογικές σας δηλώσεις και να πάει, ο Δήμος Μαραθώνος, μπροστά, πρέπει πρωτίστως να ασκήσετε υπεύθυνη διοίκηση. Πρέπει επίσης να θέσετε προτεραιότητες. Στις προτεραιότητές σας οφείλουν να είναι : η ανθρωποκεντρική διοίκηση, η οικονομική εξυγίανση, η διαφάνεια, η ισονομία, η αξιοκρατία, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, η έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του δημότη...

Κύριε Δήμαρχε,

Αναλαμβάνετε, σε μία κρίσιμη συγκυρία, την ευθύνη να οδηγήσετε τον Δήμο Μαραθώνος σε ένα καλύτερο αύριο. Για να υπάρξει όμως ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο Μαραθώνος, θα πρέπει να υπάρχει ένας βασικός στόχος.

Στόχος σας λοιπόν πρέπει να είναι ένας Δήμος ανθρώπινος, καθαρός, με περισσότερο πράσινο, ένας Δήμος με σύγχρονες υποδομές και αποτελεσματικές υπηρεσίες, ένας Δήμος κοινωνικά ευαίσθητος, ανοικτός σε διάλογο με όλους τους δημότες, ένας Δήμος διεκδικητικός στην άντληση κονδυλίων και έργων από τα κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας Δήμος πρότυπο αντάξιος της ιστορίας του και του ονόματός του !

Κατανοώντας λοιπόν το δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, εύχομαι η θητεία σας να είναι αποτελεσματική, γόνιμη και ουσιαστική για την πορεία του Δήμου Μαραθώνος.

Καλή δύναμη και επιτυχία !
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ