Αδίκησαν τον εαυτό τους οι ερυθρόλευκοι
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Αδίκησαν τον εαυτό τους οι ερυθρόλευκοι

Κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίστηκαν οι ερυθρόλευκοι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης κόντρα στην Άρσεναλ και αποκλείστηκε από την φάση των «16» συνεχίζοντας όμως την ευρωπαϊκή του πορεία στο Γιουρόπα Λίγκ.

Ο κακός τους εαυτός φαίνεται ότι τους ακολούθησε από το Μόναχο αφού παρουσίασαν σχεδόν την ίδια εικόνα όπως κόντρα στους Βαυαρούς. Αδίκησαν τον εαυτό τους αν αναλογιστεί κανείς την καλή πορεία στον Όμιλο με τα δύο εκτός έδρας διπλά.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και έδειξε ότι θα πάρει τον αέρα των Άγγλων.  Πίεσε, απείλησε αλλά  οι  παίκτες του Σίλβα δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στην τελική πάσα. Οι φιλοξενούμενοι  έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία –δοκάρι μετά το 20’  όμως σε μία αντεπίθεση –φωτιά ο Ζιρού έκανε με γυριστή κεφαλιά  το 0-1 στο 29’. Δύο φάσεις ένα γκολ.  Οι ερυθρόλευκοι αδίκησαν τον εαυτό τους  στα τελευταία 20 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και χρειάστηκαν  κάποιο χρόνο για να ισορροπήσουν. Ο Σίλβα μετά το γκολ και  σε κάθε ευκαιρία ζητούσε ηρεμία από τους παίκτες του προκειμένου να μην χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και εμφανίσουν την εικόνα στο Allianz Arena πριν από 15 βράδια. Ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός κρατούσε  την τύχη στα χέρια του και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας να σκεφτεί μία δύσκολη εξίσωση.
 
Στην επανάληψη ήρθε η πλήρης ψυχρολουσία. Ο Ζιρού, που είχε πάθει διάστρεμμα, πήρε πάσα από τον Κάμπελ που κράτησε την μπάλα ανάμεσα από τρεις παίκτες του Ολυμπιακού την έστρωσε στον συμπαίκτη του. Ένα ακόμη λάθος της ερυθρόλευκης άμυνας.

Οι φόβοι του Σίλβα και τα φαντάσματα της Βαυαρίας έκαναν στην εμφάνισή τους στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Από το σημείο εκείνο οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να κυνηγήσουν το γκολ αφήνοντας χώρους στους ταχύτατους Λονδρέζους. Ο Σίλβα δεν  έκανε κάποια κίνηση εκείνα τα λεπτά, περιμένοντας από τους παίκτες του να ανεβάσουν την ψυχολογία τους με τον Φορτούνη να έχει ένα πολύ καλό σουτ το ο οποίο απέκρουσε ο Τσέχ. Λίγο αργότερα ο Ιντέγε  φάτσα με τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ απέτυχε να σουτάρει χάνοντας μία μοναδική ευκαιρία.
Κλείσιμο

Και στο 65’ ο Όμαρ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Ζιρού έκανε το χατ τρικ και έδωσε τέλος στις ελπίδες των ερυθρόλευκων για πρόκριση αφού χρειάζονταν τρία γκολ.
Στο 71’ ο Πορτογάλος  έκανε την πρώτη του αλλαγή όταν όλα είχαν κριθεί.

Τώρα οι ερυθρόλευκοι στρέφουν την προσοχή τους στο Γιουρόπα Λίγκ με στόχο μία καλή πορεία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ