Έχει αποκτήσει ευρωπαϊκή νοοτροπία ο Ολυμπιακός
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Έχει αποκτήσει ευρωπαϊκή νοοτροπία ο Ολυμπιακός

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν πιστοποιώντας ότι έχει αλλάξει προς το καλύτερο το ευρωπαϊκό του πρόσωπο...

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν πιστοποιώντας ότι έχει αλλάξει προς το καλύτερο το ευρωπαϊκό του πρόσωπο. Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι ερυθρόλευκοι  δείχνουν τέτοια διάρκεια στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλώσει πλέον σε νοοτροπία και αυτό το δείχνει στα διεθνή παιχνίδια κυρίως. Το παιχνίδι της Μόσχας ήταν συνέχεια του διπλού στη Μασσαλία και της νίκης επί της Άρσεναλ στο Γ.Καραϊσκάκης.

Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο του Ερνέστο Βαλβέρδε  ξεδιπλώθηκε και κόντρα στην Καζάν  και το μόνο που έλλειψε στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γκολ, αφού ευκαιρίες δημιούργησαν οι παίκτες του Μεγάλου Λιμανιού.

Κλείσιμο
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τις ανάσες  του ξεκινήματος και γύρισαν πίσω δίνοντας το δικαίωμα στους Ρώσους να ανέβουν σε απόδοση χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.    

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να παίξει και επιθετικά αλλά και αμυντικά ελέγχοντας το παιχνίδι. Ο Βαλβέρδε πίστεψε στην ομάδα, δεν  ενήργησε σπασμωδικά  κάνοντας αλλαγές όταν είδε την ομάδα να μην πιέζει και τους Ρώσους να πιέζουν και δικαιώθηκε με το γκολ-βολίδα του Φουστέρ.

Όμως ο «αόρατος συγγραφέας» δεν είχε κλείσει το συγκεκριμένο βιβλίο. Αμέσως μετά το 0-1 ήρθε το πέναλτι που κέρδισαν οι Ρώσοι και στο οποίο υπέπεσε ο Μέγερι που ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι καλός και ο οποίος πήρε κόκκινη κάρτα.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν βγαλμένα από αρχαίο δράμα. Κλήθηκε να καθίσει κάτω από το…δοκάρι ο Κάρολ με το βαρύ βιογραφικό. Κρύος ακόμα αφού ήρθε κατευθείαν από τον πάγκο  κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι και να σώσει  την παρτίδα. Ίσως δεν έχει ξαναγίνει τερματοφύλακας στο πρώτο λεπτό συμμετοχής του με την νέα του ομάδα να αποκρούει πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει το απόλυτο στα τρία ντέρμπι που είχε στη σειρά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ρούμπιν με τα δύο από αυτά να είναι  εκτός έδρας και μάλιστα διατήρησε και το μηδέν στην άμυνα.

Στο Μεγάλο Λιμάνι γνωρίζουν ότι η πρόκριση απέχει  90λεπτά αφού κανείς δεν ξεχνάει ότι υπάρχει ο επαναληπτικός στο Γ. Καραϊσκάκης.

Όμως αυτός ο Ολυμπιακός δεν χάνει την πρόκριση αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ