Επιτόκια από το αμφιθέατρο!
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Επιτόκια από το αμφιθέατρο!

Όλοι και όλα για μια ανακοίνωση!

Ναι, για μια ανακοίνωση με την οποία θα ασχοληθούν δεκάδες ή και εκατοντάδες σύμβουλοι – άλλοι θαμώνες στο Μέγαρο Μαξίμου και άλλοι από εδώ και από εκεί στους υπουργούς- και η οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γίνει non- paper και θα «παίξει» στην κρατική τηλεόραση, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, στα κομματικά έντυπα και sites, στα στρατευμένα blogs και πάει λέγοντας...

Η αλήστου μνήμης Ζαλοκώστα (η ΓΓ Τύπου ή όπως αλλιώς λεγόταν κατά καιρούς η υπηρεσία κυβερνητικής προπαγάνδας) ζει και βασιλεύει αποζητώντας εναγωνίως ρόλο και μερίδιο στην εξουσία στις μέρες της ψηφιακής κυριαρχίας.

Για μια ανακοίνωση λοιπόν περιορισμένης εμβέλειας ... Ούτε καν για εσωτερική κατανάλωση. Απλώς και μόνο για την ικανοποίηση του φαντασιακού της κομματικής αριστοκρατίας. Μέχρι εκεί μπορούν να φτάσουν οι φιλοδοξίες της πολιτικής ατζέντας των εκάστοτε ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου.

Και όλα αυτά γιατί το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας – με φωτεινές εξαιρέσεις- έχει σχέση με τα τεκταινόμενα της αγοράς ή των αγορών όσο σχέση έχει ένας παλαιοημερολογίτης μοναχός με τις κατακτήσεις του αστικού πολιτισμού στο επίπεδο των ατομικών και συλλογικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού –ιδίως οι προερχόμενοι από την κομματική νομενκλατούρα της Πλατείας Κουμουνδούρου- αγνοούν ακόμη και τα στοιχειώδη της αγοράς.
Κλείσιμο

Γι΄αυτό και οι νοήμονες πολίτες που ζουν σε συνθήκες ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς αντιμετωπίζουν με έκπληξη τους ενοίκους τρέχουσας χρήσης του Μαξίμου να μιλούν (στην καλύτερη περίπτωση με την μέθοδο της παπαγαλίας μαθητών Λυκείου στους Αμπελόκηπους) για τα επιτόκια των ομολόγων και τον τρόπο διαμόρφωσης τους.
Παλιά στα αμφιθέατρα –οι μόνες προσλαμβάνουσες παραστάσεις των εκπροσώπων της κομματικής αριστοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ- οι συνδικαλιστές των φοιτητικών παρατάξεων σπαταλούσαν τον χρόνο «επί της διαδικασίας» με ατέρμονες παρεμβάσεις για να καταγραφεί (για να θυμηθούμε και την «φοιτητριούλα» του Νιόνιου- το μέγεθος και η δύναμη της μαγκιάς και του τσαμπουκά. Αυτό κάνει συνειδητά και η σημερινή κυβέρνηση που «κρέμεται» από ένα επιτόκιο για να κερδίσει στο επίπεδο της αχρείαστης μαγκιάς και του σαλταδόρικου τσαμπουκά.

Για μια ανακοίνωση λοιπόν ...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ